Pääsiäinen on kevään juhla, joka tuo mukanaan valoa, värejä ja tietenkin herkkuja. Perinteiset pääsiäisruoat ovat monelle tärkeitä, mutta joskus tekee mieli tarjoilla jotain hieman kevyempää ja raikkaampaa – kuitenkaan makuelämyksistä tinkimättä.
Täältä löydät kolme herkullista ja terveellisempää reseptiä, jotka sopivat täydellisesti pääsiäisen ajan herkutteluun!
Kun pudotettavaa painoa ei ole runsaasti, on tavoitteena usein kiinteytyminen eli kehonkoostumuksen muokkaaminen. Moni kuitenkin lähtee vain pudottamaan painoa, mikä harvoin johtaa kiinteytymiseen. Pelkkä painonpudotus, varsinkin nopeasti ja suurilla kalorivajeilla toteutettuna, johtaa harvoin pysyviin tai toivottuihin muutoksiin kehonkoostumuksessa.
Saamme paljon kysymyksiä siitä, miten painonpudotukseen tähtäävän tarkan ruokavalion saa toimimaan, jos kotoa löytyy muitakin syöjiä samojen ruokapatojen ääreltä. Kiireisen lapsiperhearjen ja oman ruokavalion noudattamisen pyörteissä saattaa välillä tuntua siltä, että haasteita on tuplasti enemmän kuin käytettävissä olevia keinoja.
Kuuntele ja lue Koistisen ja Mikon vinkit aiheeseen liittyen niin valmennuskokemuksen kuin omakohtaisenkin kokemuksen kautta!
Onko lihasmassaa mahdollista ylläpitää tai jopa kehittää samalla, kun haluaa polttaa rasvaa? No, aloitetaan murtamalla muutama myytti.
- On mahdotonta muuttaa rasvaa suoraan lihakseksi, vaikka kuinka toivoisimme niin.
- Kestävyysliikunta ei ole ainoa tapa polttaa kaloreita, mutta siitä on hyvä aloittaa.
- Polttaaksesi enemmän rasvaa ja kasvattaaksesi lihasta, pelkästään kovempaa treenaaminen ei ole usein ratkaisu.
Pätkäpaasto on kasvattanut suosiotaan yhtenä tehokkaana tapana edistää terveyttä ja hallita painoa. Pätkäpaastolla tarkoitetaan aikarajoitteista syömistä, jossa vuorokauden aikana tiettyinä aikoina syödään ja muina aikoina paastotaan. Pätkäpaasto ei välttämättä ole niinkään tietty ruokavalio, jossa määritellään mitä syödään, vaan ennemminkin aikaikkuna, milloin syödään. On kuitenkin tärkeää, että pätkäpaastolla kiinnitetään huomiota myös ravinnon määrään ja laatuun.
Kaikkialla sanotaan, että voimaharjoittelu on super tärkeää ja kaikkien tulisi tehdä sitä. Toisaalta myös lenkillä täytyisi käydä, jotta kestävyyskunto paranisi. Joku on saattanut kuulla myös, että voima- ja kestävyysharjoittelu voisi häiritä toisiaan. Miten näitä nyt sitten oikein kuuluisi harjoittaa ja minkä verran?
Kyykky ja sen eri variaatiot pitävät paikkaansa yhtenä parhaimpana harjoitteena alaraajojen lihasten kehittämiseen. Kyykkyä ei suotta kutsutakaan ”kuningasliikkeeksi” kuntosalimaailmassa. Jalkakyykyssä tärkeimmät käytettävät lihakset ovat pakaralihakset, etureidet eli polven ojentajalihakset sekä selän ojentajalihakset. Alaraajojen lihasten lisäksi kyykky vahvistaa erinomaisesti myös keskivartaloa ja parantaa kehon liikkuvuutta.
On eri asia pudottaa 5 kiloa kuin 35 kiloa. Me Fitfarmilla tiedämme sen usean vuoden kokemuksen perusteella ja sen takia olemmekin nyt halunneet luoda valmennuksen juuri heitä ajatellen, keillä pudotettavaa painoa on vähintään 30 kiloa.
Olet ehkä miettinyt pitkään, kuinka saisit painosi hallintaan, varsinkin jos pudotettavaa on yli 30 kiloa. Tällainen tavoite voi tuntua suurelta ja jopa pelottavalta, mutta tässä tulee hyvä uutinen: se on täysin mahdollista!
Tiktokista tuttu mies söi 100 päivän ajan ainoastaan Mäkkärin ruokaa ja onnistui samalla pudottamaan merkittävästi painoa, parantamaan kolesteroliarvojaan ja alentamaan verenpainetta. Kuulostaako liiankin hyvältä ollakseen totta? Voiko tämä olla oikeasti mahdollista, ja mitä me voisimme tästä oppia?
Vähähiilihydraattisella ruokavaliolla eli VHH:lla vähennetään nimensä mukaisesti hiilihydraattien määrää. Kun hiilareiden määrä lautasella vähenee, moni saattaa miettiä, mitä sinne sitten oikein jää. Koostuuko ruokavalio tämän jälkeen ainoastaan kanasta ja parsakaalista vai saako syödä myös muuta?