Laihdutusohjelmat

Haluaisitko löytää laihdutusohjelman, jossa on selkeät ohjeet syömiseen ja liikkumiseen? Yksinkertaisen ohjelman, josta on helppo soveltaa reseptit koko perheen ruokapöytään? Laihdutusohjelman, jolla saat varmasti näkyviä tuloksia? Olet löytänyt oikeaan paikkaan!

Laihdutusohjelmia on tarjolla tänä päivänä jos jonkinlaisia. Tällä sivulla käymme läpi, kuinka voit arvioida eri laihdutusohjelmien sopivuutta itsellesi. Luettuasi tiedät, mistä tekijöistä muodostuvat tehokkaat ja turvalliset laihdutusohjelmat sekä miten meidän valmennukset rakennetaan. 

Jos etsit yleistä tietoa laihduttamisesta, kannattaa tutustua myös uusimpiin blogikirjoituksiimme sekä laihduttajan tietopankkiin.

Laihdutusohjelmat ja niiden tärkeimmät hyödyt

Oletko innolla ryhtynyt laihduttamaan kaverin vinkeillä tai järkeilemällä, että ”kunhan syön vähemmän niin laihdun”? Aloittanut vimmatun treenaamisen YouTube-videoiden tahtiin? Vaikka laihduttamisen perusperiaatteet ovat lopulta aika yksinkertaisia, ilman selkeää laihdutusohjelmaa projektisi on valitettavan usein tuomittu epäonnistumaan.

Jos valitset laihdutusohjelmaan elementtejä sieltä täältä, ei kokonaisuus ole välttämättä optimaalinen. Tällöin tuloksetkin voivat jäädä kauas siitä, mitä odotuksia sinulla on muutokselle ollut ja epäonnistumisen kierre on valmis. Siksi kannattaa panostaa ammattilaisen suunnittelemaan laihdutusohjelmaan.

Laihdutuksessa pääsee parhaiten alkuun, kun ottaa käyttöön ammattilaisen suunnitteleman laihdutusohjelman. Ammattilaisten laatimat laihdutusohjelmat luovat turvalliset lähtökohdat laihtumiselle ja näin onnistuminen on todennäköisempää. Hyvällä laihdutusohjelmalla laihduttaminen voi tuntua jopa helpolta! Siksi myös muutosten ylläpitäminen on todennäköisempää.

Tutustu meidän painonpudotusohjelmiin ja lue myös, miksi laihduttamista ei kannata lykätä, jos ylipainosta alkaa olla haittaa arjessa.

Mistä tunnistat hyvät laihdutusohjelmat?

1) Ohjelma on ammattilaisen laatima

Ammattilaisella tarkoitamme tässä yhteydessä sitä, että laihdutusohjelman tekijällä on liikunta- ja ravitsemusalaan liittyvä koulutus. Esimerkiksi meidän valmentajat ovat kaikki kouluttautuneet alalle monipuolisista opinnoista. Valmentajamme ovat opiskelleet mm. liikuntatieteitä, liikuntapsykologiaa ja ravitsemustiedettä.

2) Laihdutusohjelmalla syödään normaalia ruokaa 

Kukaan ei pärjää perusarjessa pelkillä vihermehuilla tai jaksa välttämättä valmistaa jokaista ateriaa alusta asti itse. Siksi fiksusti toteutetulla laihdutusohjelmalla syödään aivan normaalia ruokaa, johon löytyvät ainekset lähikaupasta. Kun reseptejä on myös helppo muokata esimerkiksi puolivalmisteiden avulla, laihdutusohjelman noudattaminen on sujuvampaa.

FITFARMin laihdutusohjelmat: katso esimerkkireseptejä

3) Liikunta ja ruokavalio ovat laihdutusohjelmassa tasapainossa

Vaikka laihduttaminen onnistuu myös pelkällä ruokavaliolla, pienikin liikunnan lisääminen tehostaa laihduttamista. Hyvät laihdutusohjelmat antavat treeniin erilaisia vaihtoehtoja, joista voit valita taito- ja kuntotasosi sekä käytettävissä olevan ajan, tilan ja välineiden mukaan itsellesi sopivimmat.

4) Laihtumiselle on asetettu realistinen aikahaarukka

Jos laihdutusohjelmat lupaavat useiden kilojen pudotuksen parissa viikossa, ei laihduttaminen niiden mukaan voi olla kestävällä pohjalla. UKK-instituutin mukaan useimmille sopiva laihdutustahti on noin 0,2–0,5 kilogrammaa viikossa. Siksi turvalliset ja pitkäkestoisiin tuloksiin tähtäävät laihdutusohjelmat kestävät useimmiten vähintään 4 viikkoa.

Tiesithän, että meidän valmennuksista saat aina myös selkeät ohjeet, kuinka jatkaa laihdutusohjelman jälkeen.

5) Tavoitteet ovat realistisia 

Hyvä laihdutusohjelma ottaa huomioon, että laihduttajalla on todennäköisesti elämässä menossa muutakin kuin laihdutusprojekti. Esimerkiksi monissa tv-formaateissa voidaan lyhyessä ajassa päästä melko radikaaleihin muutoksiin kehonkoostumuksessa, mutta tällöin olosuhteet ovat erilaiset kuin tavallisella laihduttajalla.

Laihdutusohjelmassa tulee aina huomioida myös arjen kokonaiskuorma. Hyvät laihdutusohjelmat herättelevätkin pohtimaan omaa elämäntilannetta laajemmin. Mitä kaikkea sen taustalla on, että painoa on alkanut kertyä? Miten laihdutusohjelman ohella voisi tehdä muutoksia arkeen ja opetella uusia painonhallintaa tukevia tapoja?

6) Laihdutusohjelmaa voi soveltaa yksilön tarpeiden mukaan

Laadukkaassa verkkovalmennuksessa laihdutusohjelma on rakennettu niin, että voit soveltaa sitä oman elämäntilanteesi mukaan. Hyvä laihdutusohjelma ottaa huomioon esimerkiksi erilaisissa vuorokausirytmeissä elävät ihmiset, kuten vuorotyöläiset, ja mahdolliset ruoka-ainerajoitteet, kuten allergiat.

Esimerkiksi Superdieettimme soveltuvuudesta erilaisille ihmisille kertoo se, että jo yli 100 000 suomalaista on ollut mukana valmennuksessamme. Tutustu asiakkaidemme upeisiin onnistujatarinoihin!

7) Et jää yksin

Kun vertailet eri laihdutusohjelmia keskenään, kannattaa selvittää, miten saat yhteyden valmentajaan valmennuksen aikana. Onko kynnys kysymysten esittämiseen mahdollisimman matala? Esimerkiksi meidän valmennuksissa saat pääsyn foorumille, jossa valmentajamme ovat itse vastaamassa kysymyksiisi. Laihduttaminen on paljon myös psykologiaa, ja siksi on tärkeää, että valmentaja on helposti tavoitettavissa ja hänellä riittää osaamista myös henkisen puolen tukemisessa.

Mitä kaikkea laihduttaminen lopulta vaatii onnistuakseen? Lue artikkeli!

Lähteet: 


Huom! Tätä valmennusta/kurssia ei voi maksaa liikuntaedulla.