Laihdutusvalmennuksia on tarjolla tänä päivänä jos jonkinlaisia. Tällä sivulla käymme läpi, kuinka voit arvioida eri valmennusten sopivuutta itsellesi.

Jos etsit yleistä tietoa laihduttamisesta, kannattaa tutustua myös uusimpiin blogikirjoituksiimme sekä laihduttajan tietopankkiin.

Laihdutusvalmennukset ja niiden tärkeimmät hyödyt

Oletko innolla ryhtynyt laihduttamaan kaverin vinkeillä tai järkeilemällä, että ”kunhan syön vähemmän niin laihdun”? Aloittanut vimmatun treenaamisen YouTube-videoiden tahtiin? Vaikka laihduttamisen perusperiaatteet ovat lopulta aika yksinkertaisia, ilman selkeää laihdutusohjelmaa projektisi on valitettavan usein tuomittu epäonnistumaan.

Jos valitset laihdutukseesi elementtejä sieltä täältä, ei kokonaisuus ole välttämättä optimaalinen. Tällöin tuloksetkin voivat jäädä kauas siitä, mitä odotuksia sinulla on muutokselle ollut ja epäonnistumisen kierre on valmis. Siksi kannattaa panostaa ammattilaisen suunnittelemaan laihdutusohjelmaan.

 

Laihdutuksessa pääsee parhaiten alkuun, kun ottaa käyttöön ammattilaisen suunnitteleman ruokavalion. Ammattilaisen laatima ruokavalio antaa turvallisen lähtökohdan laihtumiselle ja tavoitteen saavuttaminen on todennäköisempää. Hyvin tehdyn valmennuksen avulla laihduttaminen voi tuntua jopa helpolta.

Tutustu Fitfarmin laihdutusvalmennuksiin ja lue myös, miksi laihduttamista ei kannata lykätä, jos ylipainosta alkaa olla haittaa arjessa.

Mistä tunnistat hyvän laihdutusvalmennuksen?

1) Ohjelma on ammattilaisen laatima

Ammattilaisella tarkoitamme tässä yhteydessä sitä, että valmennuksen tekijällä on liikuntaan- ja ravitsemukseen liittyvä koulutus sekä vuosien kokemus asiakkaiden valmentamisesta. Fitfarmin valmentajat ovat opiskelleet mm. liikuntatieteitä, liikuntapsykologiaa ja ravitsemustiedettä.

2) Valmennuksessa syödään ihan tavallista ruokaa 

Kukaan ei pärjää perusarjessa pelkillä vihermehuilla tai jaksa välttämättä valmistaa jokaista ateriaa alusta asti itse. Siksi fiksusti toteutetussa valmennuksessa syödään aivan normaalia ruokaa, johon löytyvät ainekset lähikaupasta. Kun reseptejä on myös helppo muokata esimerkiksi puolivalmisteiden avulla, laihdutusohjelman noudattaminen on sujuvampaa.

FITFARMin laihdutusohjelmat: katso esimerkkireseptejä

3) Liikunta ja ruokavalio ovat tasapainossa

Vaikka laihduttaminen onnistuu myös pelkällä ruokavaliolla, pienikin liikunnan lisääminen tehostaa laihduttamista. Hyvä valmennus tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja, joista voit valita taito- ja kuntotasosi sekä käytettävissä olevan ajan, tilan ja välineiden mukaan itsellesi sopivimmat.

4) Laihtumiselle on asetettu realistinen aikahaarukka

Jos laihdutusvalmennukset lupaavat useiden kilojen pudotuksen parissa viikossa, ei laihduttaminen niiden mukaan voi olla kestävällä pohjalla. UKK-instituutin mukaan useimmille sopiva laihdutustahti on noin 0,2–0,5 kilogrammaa viikossa. Siksi turvalliset ja pitkäkestoisiin tuloksiin tähtäävät valmennukset kestävät useimmiten vähintään 4 viikkoa.

Tiesithän, että meidän valmennuksista saat aina myös selkeät ohjeet, kuinka jatkaa laihdutusohjelman jälkeen.

5) Tavoitteet ovat realistisia 

Hyvä laihdutusohjelma ottaa huomioon, että laihduttajalla on todennäköisesti elämässä menossa muutakin kuin laihdutusprojekti. Esimerkiksi monissa tv-formaateissa voidaan lyhyessä ajassa päästä melko radikaaleihin muutoksiin kehonkoostumuksessa, mutta tällöin olosuhteet ovat erilaiset kuin tavallisella laihduttajalla.

Laihdutusvalmennuksessa tulee aina huomioida myös arjen kokonaiskuorma. Hyvät valmennukset herättelevätkin pohtimaan omaa elämäntilannetta laajemmin. Mitä kaikkea sen taustalla on, että painoa on alkanut kertyä? Miten laihdutusvalmennuksen ohella voisi tehdä muutoksia arkeen ja opetella uusia painonhallintaa tukevia tapoja?

6) Laihdutusvalmennus mukautuu yksilöllisten tarpeiden mukaan

Laadukkaassa laihdutusvalmennuksessa on rakennettu niin, että voit soveltaa sitä oman elämäntilanteesi mukaan. Hyvä valmennus ottaa huomioon esimerkiksi erilaisissa vuorokausirytmeissä elävät ihmiset, kuten vuorotyöläiset, ja mahdolliset ruoka-ainerajoitteet, kuten allergiat.

Esimerkiksi Superdieettimme soveltuvuudesta erilaisille ihmisille kertoo se, että jo yli 100 000 suomalaista on ollut mukana valmennuksessamme. Tutustu asiakkaidemme upeisiin onnistujatarinoihin!

7) Et jää yksin

Kun vertailet eri valmennuksia keskenään, kannattaa selvittää, miten saat yhteyden valmentajaan valmennuksen aikana. Onko kynnys kysymysten esittämiseen mahdollisimman matala? Esimerkiksi meidän valmennuksissa saat pääsyn foorumille, jossa valmentajamme ovat itse vastaamassa kysymyksiisi. Laihduttaminen on paljon myös psykologiaa, ja siksi on tärkeää, että valmentaja on helposti tavoitettavissa ja hänellä riittää osaamista myös henkisen puolen tukemisessa.

Mitä kaikkea laihduttaminen lopulta vaatii onnistuakseen? Lue artikkeli!

Lähteet: Haluatko maksaa liikuntaeduilla?