Sosiaalisesta mediasta, verkkosivuilta ja lehdistä löytyy nykyään paljon erilaisia painonpudotusvinkkejä ja ohjeita, joista saatetaan myös varsin löyhin perustein käyttää nimitystä painonpudotusohjelma. Tällaisiin nopeita tuloksia lupaaviin ”painonpudotusohjelmiin” on helppo hairahtua, koska niiden maalailema tulevaisuus kuulostaa ihanalta: ”Karsi ruokavaliostasi hiilihydraatit ja laihdut helposti 5 kiloa”, ”Paastoa aamun ensimmäiset tunnit ja karistat ylimääräiset sentit nopeasti”, ”Tällä lisäravinteella buustaat rasvanpolttosi uudelle tasolle”. Samaan aikaan meillä on valtava määrä itseään soimaavia ja uskonsa menettäneitä ihmisiä, jotka kamppailevat painonsa kanssa päivästä toiseen. Missä siis vika?

Jos sinulla on takanasi lukematon määrä epäonnistuneita dieettejä, pettymystä, turhautumista, jojoilua ja ennen kaikkea epätietoisuutta miten ihmeessä saavuttaa pysyvä painonpudotus, kannattaa jatkaa lukemista.Tässä artikkelissa autamme sinua ymmärtämään, miksi aiempi painonpudotusohjelmasi ei ole toiminut ja mitä voit tehdä välttääksesi tekemästä samoja virheitä. Luettuasi tämän artikkelin, tulet huomaamaan, että onnistunut painonpudotus on täysin mahdollista myös sinulle!

On suuri ero siinä, lähdetkö pudottamaan painoa fiksuilla vai väärillä valinnoilla. Järkevä painonpudotus edellyttää suunnitelmaa, joka ottaa huomioon sinun yksilölliset tarpeesi. Pysyvä painonpudotus onnistuu, kunhan sinulla on oikeanlaiset eväät käytössä ja luotettava valmentaja tukena. Oletko valmis aloittamaan? 

Lue myös: Asiakkaidemme huikeat onnistujatarinat!

Tästä syystä painonpudotusohjelmasi ei toimi

Onnistunut painonpudotus on monien fysiologisten ja psykologisten tekijöiden summa. Kärjistetysti voidaan sanoa, että painonpudotusohjelmasi tulokset ovat juuri niin hyvät kuin mitkä ovat siihen laitetut resurssit. Pureudutaan seuraavaksi tarkemmin siihen, mitä tämä käytännössä tarkoittaa.

Valitsemasi painonpudotusohjelma ei ole sinulle sopiva 

Yleinen terveydentilasi ja varsinkin se missä jamassa aineenvaihduntasi on, vaikuttaa suuresti siihen, millainen painonpudotusohjelma sinulle sopii. Jos elämäntapasi ovat ihan retuperällä eikä elimistösi toimi optimaalisesti, ei tiukasti kaloreita rajoittavasta dieetistä ole sinulle apua. Todennäköisesti saat elimistösi vain entistä sekavampaan solmuun noudattamalla tällaista painonpudotusohjelmaa. 

Jos aineenvaihdunnan kanssa on ongelmia – kuten yleensä on, jos pysyvä painonpudotus ei ota onnistuakseen – ei ole fiksua tehdä radikaaleja muutoksia yhdellä kertaa. Tämä voi järkyttää systeemiä entisestään.

Kuulostiko tutulta? Ei hätää! Tällaisessa tilanteessa järkevä painonpudotus alkaa siitä, että valitset painonpudotusohjelman, jossa ymmärrystä ravinnon määrästä ja laadusta kasvatetaan ja opetellaan pikkuhiljaa tekemään parempia valintoja arjessa.

Varsinkin jos elämässäsi on paljon henkistä kuormitusta ja stressiä, voi dieetin aloittamisen sijaan olla fiksuinta lähteä liikkeelle siitä, miten voisi arjessa parantaa omaa ruokarytmiä ja palautumista. Esimerkiksi meidän elämäntapavalmennuksessa opit miten syödä ja liikkua järkevästi ilman ylimääräistä stressiä ruoan punnitsemisesta.

Me haluamme tarjota erilaisille ihmisille sopivaa, turvallista ja onnistunutta painonhallintaa, ja siksi meiltä löytyy niin ravintovalmennuksia kuin painonpudotusvalmennuksia. Jos olet perusterve ja tavoittelet järkevää painonpudotusta, on esimerkiksi Superdieetti erinomainen valinta!

 

 

Odotukset painonpudotusohjelmalle ovat epärealistisia 

Kun viimeksi aloitit painonpudotusohjelman, millaisilla odotuksilla lähdit toteuttamaan sitä?

On hyvin tyypillistä, että painonpudotusohjelmalla etsitään ratkaisuja aivan muuhun kuin varsinainen pysyvä painonpudotus: dieetillä haetaan helpotusta huonoihin ihmissuhteisiin, itselle sopimattomasta työpaikasta johtuvaan ahdistukseen tai muuhun epämieluisaan elämäntilanteeseen. Yksi dieetti kuitenkin harvoin voi ratkaista tällaisia ongelmia.

On tärkeää muistaa, että painonpudotusohjelman aloittaminen ei ole ihmeratkaisu, joka korjaa kaikki elämässä olevat haasteet. Sen sijaan on järkevää lähteä liikkeelle realistisista lähtökohdista ja myöntää oma tilanteensa. Painonpudotusohjelman tavoitteena tulisi olla terveellisten elämäntapojen ja pysyvien muutosten opettelu.

Toinen tyypillinen tilanne on se, että odotukset järkevälle painonpudotukselle ovat aivan liian korkealla. Esimerkiksi tavoitellaan 4 viikon painonpudotusohjelmassa 10 kilon laihtumista. Terveellisten elämäntapojen noudattaminen vaatii hieman vaivannäköä, eikä pikavoittoja kannata tavoitella, mikäli halutaan saavuttaa pysyvä painonpudotus.

Onnistuminen painonpudotusohjelmassa vaatii siis realististen tavoitteiden asettamista, jotta motivaatio säilyy ja pysyvä painonpudotus on mahdollista. Valmentajamme auttavat sinua tavoitteiden asettamisessa ja tarjoavat henkilökohtaista tukea koko valmennuksen ajan. Tämä auttaa sinua pysymään sitoutuneena painonpudotusohjelmaasi ja antaa tarvittavan lisäpotkun tavoitteidesi saavuttamiseen!

Lue myös: Laihduttaminen – mitä se vaatii onnistuakseen?

Yrität muuttaa liian monta asiaa kerralla

Painonpudotusohjelmasi on tuomittu epäonnistumaan, jos yrität yhdellä kertaa alkaa valmistaa itse kaikki päivän ateriat, käydä salilla 3 kertaa viikossa, lopettaa kaikkien herkkujen syömisen, aloittaa meditoinnin, venyttelyn ja säännöllisen kehonhuollon sekä kävellä joka päivä 10 000 askelta.

Kun yrität kerralla pistää koko elämäsi uuteen järjestykseen, eikä homma sitten yllättäen onnistukaan, on helppo syyttää painonpudotusohjelmaa sen sijaan, että tarkastelisit omaa lähestymistapaasi.

Painonpudotusohjelman tulisi olla pitkän aikavälin muutos, joka perustuu terveellisten tapojen ja elämäntapojen omaksumiseen, ei vain nopeaan painonpudotukseen. Kun otat riittävästi aikaa painonpudotusohjelman noudattamiselle ja teet muutoksia askel kerrallaan, huomaat varmasti positiivisia muutoksia terveydessäsi ja painossasi!

Lue myös: Painonhallintaan liittyvät harhaluulot – ethän sorru näihin olettamuksiin?  

Yksin on vaikea onnistua

Onnistunut painonpudotus harvoin onnistuu yksin. Me ihmiset olemme sellainen laji, että tuppaamme valitsemaan sen helpoimman ja tutun vaihtoehdon kautta. Pysyvä painonpudotus edellyttää muutosta ja siksi on korvaamaton apu, että sinulla on vain pikaviestin päässä ammattilainen, joka toimii suunnannäyttäjänä, kun muutos tuntuu ylitsepääsemättömältä.

Osaavan valmentajan merkitystä pysyvässä painonpudotuksessa ei voi liikaa korostaa. Puhumattakaan yhteisön voimasta, joka aina nousee esiin meidän valmennusten palautteissa!

Mitä tästä kaikesta sitten seuraa?

Kun elämä on viritetty liian tiukalle ja liian suuria muutoksia vaaditaan kerralla, on yleistä, että motivaatio laskee ja painonpudotusohjelman noudattaminen lässähtää heti ensimmäisten viikkojen jälkeen. Tämä johtaa usein jojoilun kierteeseen: ihmiset kokevat, että painonpudotusohjelma ei toiminut heille, joten he lopettavat sen kokonaan. Tätä vastaan me Fitfarmilla halutaan taistella!

Mitä luulet, kannattaisiko sinunkin lähestyä koko hommaa vähän uudesta näkökulmasta? Käydään seuraavaksi läpi, kuinka me toimitaan, jotta pysyvä painonpudotus olisi sinulle aidosti mahdollista jo yhden valmennuksen aikana!

Turvallisen painonpudotuksen anatomia

Kaikissa Fitfarmin painonpudotusohjelmissa osallistuja asettaa valmennuksen aluksi tavoitepainon. Painonpudotusohjelmassa tämä tavoitepaino ja kalorimäärä liittyvät olennaisesti toisiinsa.

Järkevä painonpudotus perustuu energian saannin rajoittamiseen, joten kalorimäärän laskeminen on tärkeä osa painonpudotusohjelmaa. Kalorimäärän tulee olla sellainen, että se aiheuttaa sopivan energiavajeen, joka saa kehon käyttämään rasvavarastoja energialähteenä ja siten pudottamaan painoa.

Kaloritavoite taas määrittelee sen, kuinka paljon kaloreita henkilön tulisi syödä päivittäin painonpudotuksen aikana. Tämä tavoite riippuu monista tekijöistä, kuten henkilön sukupuolesta, iästä, painosta, pituudesta ja fyysisestä aktiivisuudesta. Esimerkiksi henkilö, jolla on tavoitteena pudottaa painoaan 500 grammaa viikossa, voi asettaa kaloritavoitteeksi 1600 kcal päivässä, jos hänen päivittäinen kulutuksensa on noin 2000 kcal.

Kaloritavoite voi kuitenkin vaihdella huomattavasti henkilöstä toiseen, ja siksi onkin tärkeää saada yksilöllisiä neuvoja ammattilaiselta, joka osaa arvioida sopivan kalorimäärän juuri sinulle. Turvallisen painonpudotuksen saavuttamiseksi on tärkeää, että voit luottaa saavasi tarvittaessa tarkentavia ohjeita. Tämän vuoksi meillä valmentajat ovat aina helposti tavoitettavissa. Jos kohtaat vaikeuksia painonpudotusohjelman aikana, valmentajamme ovat tukenasi selvittämässä ja auttamassa eteenpäin!

Pysyvä painonpudotus edellyttää myös, että sinulle on selkeää, miten palaat omaa kulutustasi vastaavalle tasolle dieetin jälkeen. Meidän valmennuksistamme saat aina selkeät ohjeet, kuinka pysyt terveellisessä painossa myös dieetin jälkeen.

Painonpudotusohjelman päättymisen jälkeen valmentajamme auttavat sinua löytämään sopivan ylläpito-ohjelman, joka sopii juuri sinun tarpeisiisi ja elämäntilanteeseesi.

Pysyvä painonpudotus on meidän tärkein yhteinen tavoitteemme, jotta sinä voisit elää elämääsi terveenä ja hyvinvoivana!

Tutustu valmentajiimme

Onnistunut painonpudotus on kokonaisuus

On hyvin tyypillistä, että painonpudotusohjelman tuloksia arvioidaan vertailemalla, kuinka paljon muut ovat ohjelmaa noudattaessa tiputtaneet kiloja. Kuitenkin kilot eivät välttämättä ole paras mittari painonpudotuksen onnistumisen mittaamiseen – vaihteleehan naisen paino pelkästään kuukautiskierron vaiheiden mukaan jopa 10 %.

Onnistunut painonpudotus on kokonaisuus, ja siksi painonpudotusohjelman tuloksia tulisi arvioida laajemmin kuin numeroita tuijottamalla. Millainen mielentilasi ja yleinen fiilis on painonpudotusohjelman noudattamisen aikana ja sen jälkeen? Nukutko paremmin vai huonommin? Miten jaksat töissä ja lasten kanssa? Mitä fiiliksiä oma peilikuva herättää?

Onnistunut painonpudotus on paljon muutakin kuin kiloja ja senttejä. Fitfarmin valmennuksissa onnistumista seurataan ja arvioidaan yhdessä koko valmennusmatkan ajan. Opit tunnistamaan ja ymmärtämään oman kehosi tarpeita sekä löytämään terveelliset ja kestävät tavat saavuttaa tavoitteesi.

Painonpudotusohjelma – muista nämä, kun valitset itsellesi sopivaa valmennusta:

  • Onko ohjelma ammattilaisen laatima? Millainen koulutus painonpudotusohjelman ohjaajilla/valmentajilla on?
  • Miten saat yhteyden valmentajiin painonpudotusohjelman aikana?
  • Millaisia ruokavalio- ja liikuntaohjeita painonpudotusohjelma sisältää? Onko ohjeita mahdollista räätälöidä elämäntilanteen mukaan?
  • Miten voit jatkaa painonpudotusohjelman aikana tekemiäsi muutoksia myös ohjelman päätyttyä?

Lue myös: Näin löydät itsellesi sopivan laihdutusohjelman

Me Fitfarmilla tehdään tätä hommaa täydellä sydämellä ja seisotaan vahvasti terveellisen elämän puolella. Jos yhtään houkuttelee kokeilla, mitä järkevä ja turvallinen painonpudotus parhaimmillaan on, testaa alla olevaa kuvaa klikkaamalla mikä valmennus sopisi sinulle parhaiten!

Muista, että parasta mitä voit itsellesi tehdä on aloittaa turvallinen painonpudotus fiksusti laaditulla painonpudotusohjelmalla.Miksi siis lykätä aloittamista ja jättää oma hyvinvointi odottamaan? Ota ensimmäinen askel kohti tavoitettasi jo tänään!Haluatko maksaa liikuntaeduilla?