Pääsiäinen on kevään juhla, joka tuo mukanaan valoa, värejä ja tietenkin herkkuja. Perinteiset pääsiäisruoat ovat monelle tärkeitä, mutta joskus tekee mieli tarjoilla jotain hieman kevyempää ja raikkaampaa – kuitenkaan makuelämyksistä tinkimättä.
Alta löydät kolme herkullista ja terveellisempää reseptiä, jotka sopivat täydellisesti pääsiäisen ajan herkutteluun. Olitpa sitten jälkiruokien ystävä tai etsit suolaista tarjottavaa, näistä löydät taatusti uutta inspiraatiota:
🌼 Mango-persikkarahkapiirakka – hedelmäinen ja raikas vaihtoehto perinteiselle rahkajälkiruoalle
🌼 Mämmi-mansikkaherkku – herkullinen yhdistelmä, joka antaa klassikolle uuden twistin
🌼 Näkkileipä savulohitäytteellä – täydellinen suolainen suupala brunssille tai alkupalaksi
Nappaa reseptit talteen ja tuo pääsiäispöytään keveyttä, makua ja kevään tuntua! Reseptien määrillä saat jokaista herkkua noin kaksi annosta, mutta kaikki reseptit ovat skaalattavissa myös suurempiin määriin.
Mango-persikkarahkapiirakka
Pohja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1 kananmuna
- 1 tl kardemumma
- 1 tl kaneli
- 0,5 tl leivinjauhe
- ripaus suolaa
- 0,5 dl persikka skyr
- 2 rkl maito
Täyte
- 1,5 dl persikka skyr
- 1 kananmuna
- puolikas kypsä mango
- 2 rkl mangosose
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Riko kananmuna vuokaan ja sekoita rakenne rikki. Lisää muut pohjan ainekset ja sekoita hyvin. Laita pohja esipaistumaan uuniin täytteen valmistamisen ajaksi.
Sekoita erillisessä kulhossa keskenään rahka, kananmuna ja pilkottu mango. Lusikoi rahkaseos vuokaan pohjan päälle. Levitä täytteen päälle vielä mangosose tasaiseksi kerrokseksi.
Paista uunissa 200 asteessa n. 25-30min. Anna jäähtyä ja nauti!
Mämmi-mansikkaherkku
- 200 g mämmiä
- 1 prk Valio profeel mansikkapirtelö
- tuoreita mansikoita
Vaahdota pirtelö kulhossa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. Lusikoi lasin pohjalle mämmi ja lisää päälle pirtelövaahto. Koristele tuoreilla mansikoilla.
Näkkileipä savulohitäytteellä
- 40 g punasipuli
- 100 g kylmäsavulohi
- 30 g maustamaton rasvaton jogurtti
- 1- 2 tl sitruunamehutiiviste
- kuivattua tai tuoretta tilliä
- ripaus mustapippuria
- valitsemaasi näkkileipää
Pilko punasipuli ja kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi. Sekoita pilkottu punasipuli ja lohi jogurtin joukkoon. Lisää joukkoon myös sitruunamehutiiviste, tilli ja mustapippuri. Annostele lohitäyte näkkileivän päälle.
Jos kaipaat lisää kevyitä reseptejä arkeen ja juhlaan, niin tutustu meidän Kevyeksi keittiössä -kursseihin!