Annikki sai paljon oivalluksia omaan hyvinvointiin Superdieetin aikana!

Annikki sai 12 viikon Superdieetti®-valmennuksesta paljon uutta tietoa ruokavaliosta ja liikunnasta. Hän oppi olemaan myös hieman itsekäs voidakseen hyvin ja saavuttaakseen tavoitteensa. Lue Annikin kokemuksia valmennuksesta!

Kun aikaa ei löydy, ei sitten millään

"Viimeiseen kolmeen vuoteen mahtuu paljon. Toisen lapsen syntymä, omakotitalon rakennusprojekti (totta kai itse tehden alusta loppuun, koska eihän se voi olla vaikeaa), päiväkodin aloitus, töihin paluu, potkut, uusi työ jne. Aivan kuin tuossa ei olisi tarpeeksi, niin siinä sivussa +20 kiloa lisää painoa parin vuoden aikana toisen lapsen syntymän jälkeen! Jos synnytyslaitokselle pitäisi jäädä kaikki raskauskilot, niin joo kyllähän ne jäivätkin sinne, mutta sainpas ne ihan itse hankittua takaisin ja vielä korkojen kera. 

Oma peilikuva kyllästytti, mutta samalla koko ajan väsytti niin paljon, että oikeaan muutokseen ei ollut energiaa. Aikaa ei todellakaan ollut liikaa, aamulla kun heräät kello 6, viet lapset päiväkotiin, menet töihin, haet lapset kello 16, käyt kaupassa, teet ruokaa ja laitat lapset nukkumaan klo 19-20, niin siihen ei kovin monta minuuttia jää aikaa urheilulle tai itsestänsä huolehtimiselle. Varsinkaan kun mies tekee reissutöitä ja on kotona ehkä maksimissaan kaksi iltaa viikosta. Itseä tämä toki ahdisti, koska joka puolella mediaa toitotetaan, että äitien vain pitää löytää aikaa ja että aikaa kyllä löytyy, jos tahtoo. Mutta kun ei löydy, ei sitten niin millään.

Ajan puutteen vuoksi yritin monia dieettejä, joissa aika ei olisi ongelma. Ateriankorvike dieetti tyhjensi kukkaroa ja aiheutti ärtymystä, ketoilu toimi hyvin, kunnes se vain koitui liian raskaaksi toteuttaa muutoin varsin hektisen arjen keskellä. Netistä tilattu sähköimpulssi laihdutusvyökin tuli testattua, koska sitähän voi käyttää samalla kun tekee töitä. Noh, ei tullut six packia istumalla. Itsetunto oli varsin matalalla, kun mikään ei toimi, ei sitten niin mikään. Vyötärö näytti entisien 68 sentin sijaan 86 senttiä ja kaikki vaatteet kiristivät pahasti.

Viimeinen oljenkorsi käyttöön

Sitten tuli korona ja työt piti tehdä kotoa käsin. Yhtäkkiä päivään vapautuikin aikaa, kun työmatkoihin ja kaupassa käyntiin ei kulunut monta tuntia viikossa. Ja sitten tuli Superdieetti mainos ja päätös kokeilla jotain uutta. Ollakseni rehellinen, en uskonut tämänkään tehoavan, koska en ollut viimeisen vuoden aikana saanut tuloksia millään dieetillä aikaan. Ajattelin, että kokeillaan nyt sitten kun aikaa on.

Aloitin tiukasti ruokavaliota ja treenejä tekemällä, mutta tuloksia ei näkynytkään yön yli! Mielessäni mietin ”no niin, tänään pullukka aina pullukka”. Jatkoin kuitenkin sinnillä, kun muut saivat tuloksia. Matiaksen videoista tuli viikon kohokohtia. Matias puhui aina kuin taikaiskusta asioista, jotka askarruttivat mieltä. Muun muassa siitä, että omia tuloksia ei voi verrata muihin ja että voi kestää jopa yli 6 viikkoa ennen kuin kropassa alkaa näkymään mitään. Matias myös opetti, etteivät hiilarit olekaan kaiken pahan alku ja juuri, vaan itseasiassa hyvin tärkeitä ihmiselle. Matias opetti myös nettiuutisten sisälukutaitoa, sekä sen että tulosten saaminen vie aikaa, paljon aikaa!

Helppoa muutos ei ollut. Kolmen viikon kohdalla sorruin sokeriin ja herkkuihin. Soimasin taas itseäni ja rankasti kun en onnistu missään. Mutta sitten jossain kohtaa tajusin, että oma huono olo ei johtunutkaan siitä, että sorrun herkkuihin, vaan siitä miten puhun itselleni. Jos koko ajan näen vain negatiivista, niin kroppa on koko ajan stressitilassa eikä muutosta voikaan tapahtua! Huomasin, että vaikka painoa oli tullut se 20 kiloa lisää, en ollut suostunut ostamaan itselleni uusia vaatteita. Ei ihme, että koko ajan ahdisti, kun vaatteet olivat 2-3 kokoa liian pieniä ja haukuin itsenäni koko ajan!Menin kauppaan ja ostin kolmet uudet housut, pari uutta paitaa ja kaikkein parasta uudet rintaliivit, jotka eivät olleetkaan kokoa B vaan DD! Siis mitä, minähän olen povipommi!

Satsaus omaan hyvinvointiin 

Toinen asia, jonka opin, oli se että voidakseni hyvin minun pitää olla myös itsekäs. Mieheni teki koronan vuoksi myös töitä kotoa käsin, mutta ei silti osallistunut perhearjen pyörittämiseen ollenkaan. Tästähän sitten syntyikin ihan kunnon maailmansota ja parisuhdekriisi, jossa minä näin mieheni vain maailman itsekkäimpänä olentona ja hän ihmetteli mistä minä nyt raivoan. Uhkasin jo jossain kohtaa erolla kunnes tajusimme, että hän ei vain yksinkertaisesti ollut ymmärtänyt kuinka paljon kotityöt ja perheen pyörittäminen veivät minulta energia ja aikaa. Hän kuvitteli, etten vain halunnut hänen osallistuvan meidän perhe- elämään. Sovimme, että hän antaisi minulle 2 vapaailtaa viikossa, jolloin pääsisin yksin lenkille. Siitä se sitten lähti, noin puolessa välissä 12 viikon valmennusta! Tämän jälkeen valmennuksen ruoka- ja liikuntaohjeiden noudattaminen oli helpompaa ja sokerista irtautuminenkin onnistui varsin helposti! Tärkeintä ei ollutkaan urheilla tai syödä terveellisesti koko ajan, vaan ensin piti saada omat ajatukset kuriin ja uskoa itseensä! Sen jälkeen loppu tuli kuin itsestään!

Päätavoitteena voida hyvin

Valmennuksen aikana vyötärö kutistui vihdoinkin 79 senttiin ja kilojakin lähti noin 5. Lasteni isä osallistuu nykyään jo merkittävästi enemmän perheemme elämään ja saan myös sitä kauan kaivattua omaa aikaa liikkua. Suurin muutos entiseen on kuitenkin, että nyt uskon itseeni ja hyväksyn itseni sellaisena kuin olen. Enää ei ole kyseessä painonpudotus tai paremmalta näyttäminen, nyt päätavoite on voida hyvin. Matkaa on vielä paljon jäljellä, mutta olo ei ole enää toivoton. Ja ne ylimääriset kilot ja sentit- niitä tippuu koko ajan pois! Joskus mietin voiko tämä oikeasti olla näin helppoa, mutta ehkäpä sittenkin itsensä aidosti hyväksyminen sellaisena kuin on, onkin juuri se vaikein tehtävä.

- Annikki" 

Superdieetti® on valmennus tehokkaaseen painonpudotukseen. Superdieetissä sinua valmentaa ammattitaitoinen valmentaja, joka motivoi, tukee ja kannustaa sinua koko valmennuksen ajan. Katso seuraava valmennuslähtö ja tule mukaan!


Huom! Tätä valmennusta/kurssia ei voi maksaa liikuntaedulla.