11.01.2019 3 min lukuaika

Bikini Challenge® täytti vuonna 2018 5 vuotta ja valmennukseen on osallistunut tuhansia naisia, joista iso osa on ollut mukana jo pidemmän aikaa!
Valmennuksen yksi vahvuus onkin toimivan perusohjeistuksen lisäksi yhteisö. Bikini Challenge® on elämäntapa ja valmennuksena hyvin kokonaisvaltainen. Treeniohjelmien ja ruokavalioiden lisäksi valmennukseen kuuluu muun muassa mentaalivalmennusta, viikkohaasteita sekä motivointia  esimerkiksi valmentajan live-lähetysten muodossa. Kyseessä on aito elämäntapamuutos 10 viikon tehokuurin sijaan.

Valmennuksessa käsitellään kehonmuokkauksen ohella paljon henkisen puolen vahvistamista ja esimerkiksi itsetuntoon sekä omaan onnellisuuteen ja yksilön henkiseen kasvuun perehdytään paljon.Nyt on aika tehdä valmennukseen muutoksia, sillä valmennus kehittyy jatkuvasti asiakkaiden tarpeiden mukaan. Myös minä valmentajana haluan ottaa mukaan jatkuvasti uusia elementtejä sillä opin uutta ja haluan vastata asiakkaiden tarpeisiin.

Koen sen yhtenä suurimmista vahvuuksista, että mukana on naisia eri ikäluokista ja jokaisella on oma historiansa sekä elämäntilanteensa ja silti kaikkien tavoitteena on parantaa omaa hyvinvointiaan. Olemme tavallaan samassa veneessä  ja kun naiset tukevat toisiaan, silloin tapahtuu ihmeitä!

Jatkossa haluan kuitenkin tarjota osallistujille tarkemmin yksilöityjä ohjeita koskien tavoitteita. Mukana on nimittäin niitä, joiden tavoitteet ovat korkealla, jopa tulevaisuudessa kisalavoilla ja joilla on jo vankempi treenitausta. Kuitenkin mukana on myös niitä, jotka vasta aloittavat omaa muutostaan, niitä jotka tavoittelevat kiinteytymistä sekä kehonmuokkausta, mutta eivät tähtää ihan niin korkealle että tarvitsee vetää todella tiukkaa linjaa. Osa taas treenaa kotona salitreenien sijaan. Haluan tarjota kaikille sitä, mitä he tarvitsevat!

Bikini Challenge® tulee tammikuusta alkaen sisältämään 3 erilaista valmennuskokonaisuutta: Pro, X-shape sekä Home. Näin valmennus sopii jokaiselle, sillä jokainen voi valita oman kokonaisuutensa. Kaikki kuuluvat edelleen samaan Facebook-ryhmään, ja käytössä on sama sivusto, joten kaikkien ryhmien ohjeet ovat näkyvissä koko porukalle.Pro on niille, joilla tavoite on korkeammalla, jopa kisalavoilla. Pro-ryhmän osallistujien treeniohjelmassa on mukana säännöllisesti erikoistekniikkapäivityksiä ja heillä on oma ruokavalionsa, joka on optimoitu tehokkaaseen kehitykseen. Pro-ryhmän tavoitteena on kasvattaa lihasmassaa ja muokata kehoaan. Vaatimuksena Pro-ryhmään pääsyyn on vähintään kaksi aiempaa Bikini Challenge® -valmennusta Lean Mass -ryhmässä tai vankka treenitausta, eli perusasiat ja hieman enemmän tulee olla hallussa. Ryhmä sopii niille, jotka todella haluavat haastaa itsensä ja treenata kovaa salilla 4-5 kertaa viikossa. Pro-ryhmässä kaikki treenit toteutetaan kuntosalilla.

X-shape ryhmä on niille, jotka tavoittelevat kehonmuokkausta, mutta haluavat toteuttaa valmennusta enemmän oma elämäntapamuutos mielessä ja astetta rennommin kuin Pro-porukka. X-shape-ryhmässä vaihtoehtoina on rasvanpoltto tai lihaksen kasvatus ja treenejä tulee viikossa 4 kpl. X-shapen osallistujat voivat treenata 4-, 3- tai 2-jakoisen saliohjelman mukaan ja tehdä halutessaan osan lihaskuntotreeneistä viikkotreeneinä kotona. Ruokavaliossa on enemmän joustoa korvaavuuksien muodossa kuin Pro-ryhmällä. Treenit ovat tässäkin ryhmässä kovia ja tuloksia tehdään, mutta astetta rennommalla otteella. Ryhmän osallistujat voivat valita dieetin suhteen Fat Burn -ruokavaliosyklityksen, jos on enemmän pudotettavaa tai Shape Up -ruokavaliosyklitysken jos tavoitteena on kiintyetyminen. Lean mass taas on niille, joiden tavoitteena on kehonmuokkaus lihasmassan kasvatuksen kautta.  X-shape ryhmässä tehdään aerobista riippuen tavoitteesta 1-3  kertaa viikossa.

Home on ryhmä kotitreenaajille, eli heille, jotka totauttavat valmennuksen viikkotreenien avulla. Home-ryhmässä vaihtoehtoina on ruokavalioiden osalta ylläpito Lean Massilla tai dieetti Shape up- tai Fat burn -syklityksellä riippuen tavoitteesta. Aerobista tehdään 1-3 kertaa viikossa tavoitteen mukaan. Nyt ensimmäistä kertaa koskaan myös viikkotreeneihin tulee päivitytksiä valmennuksen aikana!

Lisäksi valmennukseen kuulluu extrana mm. rentoutusharjoituksia, Jutan rentoutusäänitteet, keskivartalopattereita sekä herkullisia reseptejä.3- ja 4-jakoiseen saliohjelmaan sekä viikkotreenehin tulee päivityksiä valmennuksen aikana ja myös ruokavalioita päivitetään. 4-jakoisia ohjelmia on valmennuksessa 3 kpl. Mukana on myös Basic-versio sekä pakara- tai yläkroppapainotus haluakkaille. Keskivartalon pattereiden avulla jokainen voi myös painottaa ohjelmassa keskivartaloa halutessaan enemmän.

Kaiken tämän saat siis hintaan 99 € ja valmennuksen kesto on 10 viikkoa. Valmennusta on mahdollisuus halutessaan jatkaa Balance-valmennuksen kautta myös pidempään, vaikka ympäri vuoden! Tämä on jatkuva valmennus jos niin itse haluaa!

Artikkelin kirjoittaja on valmentaja Satu Kalmi

Bikini Challenge® alkaa 15.4.


Liity uutiskirjeemme tilaajaksi!