5 suurinta virhettä painonpudotuksessa
 

 

 

 

Jutta Gustafsberg on kirjannut ylös ne viisi asiaa, jotka useimmiten pilaavat hyvin alkaneen elämäntapamuutoksen.
Tsekkaa Jutan vinkit ja vältä suurimmat sudenkuopat painonhallinnassa.

Syöt ja juot liian vähän


Meille kaikille on iskostettu päähän yksinkertainen laihdutusvinkki: liiku enemmän, syö vähemmän. Periaatteessa tämä on totta mutta ohjeen orjallinen noudattaminen voi myös kostautua. Elimistö tarvitsee energiaa ja nestettä myös painonpudotuksen yhteydessä, jotta se voi polttaa rasvaa optimaalisesti. Liian vähäinen energian saanti, veden juominen ja huono ruokavaliorytmi johtavat helposti myös uupumukseen joka romuttaa haaveesi onnistuneesta painonpudotuksesta.


Treenaat liikaa tai liian vähän


Jos päätät pitkän treenitauon jälkeen aloittaa kuntokuurin et luonnollisesti voi kerrasta palata treenaamaan yhtä kovaa kuin aikaisemmin. Keho tulee totuttaa treeniin ja sille tulee antaa myös palautumisaikaa treenien välillä. Toisaalta jos et ole aikaisemmin liikkunut aktiivisesti saatat aloittaa treenit jopa liian kevyesti etkä ”uskalla” haastaa itseäsi riittävästi. Heti treenin jälkeen tulee olla hiki ja rasittunut olo. Mutta jos energiatasoasi eivät palaa normaaleiksi seuraavan kahden tunnin aikana olet todennäköisesti treenannut vähän liian kovaa.


Kiire


Suurin osa meistä elää aika kiireistä arkea ja olemme tottuneet siihen, että asiat tapahtuvat aina vain nopeammassa tahdissa.  Oletpa kuinka malttamaton tyyppi tahansa, et kuitenkaan voi odottaa tuloksia viikossa. Keho vaatii aikaa adaptoitua uuteen elämäntapaasi ja alkaa polttaa rasvaa eri ihmisillä eri rytmissä. Kuten Bull Mentula sanoo: ”Ei se rasva siihen ole viikossa tullut, niin ei se voi siitä viikossa lähteäkään.”

Yksipuolinen ruokavalio / kalori ei ole kalori


Monet syyllistyvät helposti siihen, että dieetillä syödään samoja ruokia viikosta toiseen. On totta, että aterioiden raaka-aineet ovat helposti samoja mutta eihän niitä tarvitse valmistaa ja maustaa samalla tavalla joka päivä. Kasviksia, marjoja ja mausteita vaihtelemalla saat helposti loihdittua mitä huikeampia aterioita eikä ruokavalio käy millään tavalla tylsäksi. Ruokavalion yksipuolisuuden sudenkuopan voit välttää myös sillä, että et mieti mitä et voi syödä vaan keskityt siihen mitä kaikkea saat syödä ja tätä kautta monipuolistat ruokavaliotasi. Kalori on kalori, mutta siinä on todella suuri ero mistä sen ottaa.


Teet kaiken yksin


Ihminen on yleisesti ”ryhmäeläin” joka tykkää toimia porukassa. Jos et saa innostettua kaveria tai puolisoa mukaan kokonaisvaltaiseen elämäntaparemonttiin löydät ehkä treeniseuraa salille tai lenkille. Hyvin rakennetun ruokavalion aterioita voivat syödä myös muut perheen jäsenet. Muiden perheenjäsenten annoskoot voivat vain yksinkertaisesti olla heille sopivimpia ja heidän ruokiaan voi sitten monipuolistaa vaikka maustekastikkeilla tai muilla lisukkeilla. Älä siis jää yksin tuijottamaan vaakaa vaan ota rohkeasti muut mukaan projektiisi.

Jos nämä asiat tuntuvat sinusta edelleen hieman hankalilta voit aina palkata ammattilaisen auttamaan sinut alkuun elämäntapamuutoksessasi. Toki myös minä ja FitFarmin tiimi ovat käytössäsi!www.fitfarm.fi/


Haluatko maksaa liikuntaeduilla?