Oikeanlaisilla harjoitteilla nautintoa elämään

Ei tippa tapa, mutta se voi viedä nautinnon elämästä. Housut kastuvat sosiaalisessa tilanteessa jolloin sen tuoma epävarmuus ja mahdollinen lemuhaitta voi viedä itsevarmuuden ja tappaa sisäisen itsevarman kuningattaren hetkessä.

Virtsankarkailua yllättävissä tilanteissa voi aiheuttaa lantionpohjalihasten heikko voima ja hallinta. Virtsankarkailulle altistavat myös mm. ylipaino, synnytykset ja voimakkaat urheilusuoritukset esim. painonnosto.

Lantionpohjalihakset ovat sekä nautinnon lähteemme, mutta myös sen tappaja, jos ne eivät toimi kunnolla. Heikossa kunnossa olevat lantionpohjalihakset lisäävät virtsan- ulosteen- ja ilmankarkailua. Useat naiset kärsivät tästä vaivasta ja iän myötä vaiva lisääntyy. Myös lantionpohjan ylikireys voi aiheuttaa virtsankarkailua, joka on yleistä esim. urheilijoilla. 

Onko lantionpohjalihaksesi kunnossa?

Harjoittelu voi tuntua aluksi tylsältä, koska lihaksen kasvu ei näy päällepäin -se täytyy tuntea. On tärkeää oppia tuntemaan lantionpohjalihasten kunto. 

Kun lantionpohjan lihakset ovat hyvässä kunnossa virtsan pidätyskyky lisääntyy, selkä voi paremmin ja ryhtikin voi parantua. Lantionpohjalihaksilla on myös tärkeä tehtävä timmin keskivartalon tavoittelussa. Ne toimivat pohjana koko keskivartalon lihaksille ja ovat myös syvän korsettilihaksemme, poikittaisen vatsalihaksen, sytyttäjä. 

Lisää nautintoa lantionpohja lihaksia treenaamalla

Motivaatiota harjoitteluun varmasti lisää, että hyvässä kunnossa olevat lantionpohjalihakset lisäävät seksuaalista nautintoa ja parantavat orgasmia. Siksi lantionpohjalihaksia kutsutaan myös ilolihaksiksi. Lantionpohjalihaksia siis voi ja kannattaa treenata jo pelkästään oman seksuaalisen nautinnon vahvistamiseksi. Harvan lihasryhmän harjoittelua vaikuttaa näin monipuolisesti koko hyvinvointiin.

Tipaton tammikuu

Aloita vuosi treenaamalla tärkeintä lihastasi. Kun syvin lihaksesi on kunnossa, niin saat muustakin harjoittelusta enemmän irti. Tipattomalla tammikuulla harjoitellaan lantionpohjalihaksia 4-5 kertaa viikossa ja lepopäivinä tehdään lantionpohjaa huoltavia harjoituksia. Harjoitukset ovat lyhyitä, mutta tehokkaita - ja ne ovat helppo yhdistää myös muuhun harjoitteluun. Lantionpohjaa vahvistavat ohjelmat ovat suunnitelleet lantionpohjaan erikoistuneet fysioterapeutit.

Jos et ole aikaisemmin treenannut lantionpohjalihaksia, aloita silloin 7 päivän Lantionpohjalihasten tehokuurilla.

21 päivän Lantionpohjalihakset kuntoon-ohjelma sopii naisille, joille harjoittelu on jo tuttua. 

Artikkelin on kirjoittanut FITMAMA®-valmentaja ja fysioterapeutti Maija Kiljunen. 

Lähde nyt mukaan tipattomalle tammikuulle ja treenaa lantionpohjalihaksesi huippukuntoon!



Haluatko maksaa liikuntaeduilla?