Hyvä itsetunto ei ole jotakin, joka sinulla joko on tai ei ole syntymästäsi saakka. Siihen voi vaikuttaa. Muistan ajan, jolloin en ollut niin varma itsestäni. Minua on auttanut pitkälle tietynlainen sinnikkyys. En ole suinkaan saanut aina tarjottimella kaikkea, mitä olen halunnut. Olen tehnyt kovasti töitä niiden asioiden eteen, jotka minulle ovat tärkeitä.

HYVÄ ITSETUNTO VOIMISTUU RAKKAUDESTA ITSEÄ KOHTAAN

Panostan siihen, mitä rakastan, jolloin voin hyvin. Kuuntelen itseäni, jolloin voin antaa itselleni sitä, mikä saa minut hehkumaan. Näin itsetuntoni on kohdillaan - kohtelen itseäni kuin kukkaa kämmenellä. Rakastan hyvinvointia ja sen ilosanoman levittämistä. Antoisa parisuhde ja pysähtyminen läsnäoloon ovat myös minulle rakkaita asioita. Niinpä olen muokannut ajankäyttöäni sen mukaan, että voin viettää aikaa minulle rakkaiden asioiden parissa. Tämä ei ole monillekaan itsestään selvää.

Ihmiset toivovat yhtä ja tekevät toista. Tai sitten he uskovat etteivät he pysty muuttamaan elämäänsä, koska muut ihmiset vaativat tai ovat jotakin, joka estää heidän muutoksensa. Rohkaisen aina ihmisiä tarttumaan kiinni oman elämänsä mahdollisuuksiin.

Hyvä itsetunto ei lähde toisista ihmisistä, vaan sinusta itsestäsi! 

KUN TIEDÄT KUKA OLET JA MITÄ HALUAT, ITSETUNTOSI NOUSEE

Syvenny itseesi näiden kysymysten avulla:

  • Mitä juuri sinä rakastat?
  • Missä olet hyvä?
  • Mitä toivoisit elämääsi lisää?
  • Onko tielläsi jotain esteitä?
  • Miten voit päästä eteenpäin?

Asioihin voi olla hyvin yksinkertaisia ratkaisuja. Jos toivot rauhaisaa illanviettoa, sulje tv ja älylaitteet niin saat sille tilaa. Jos kaipaat aikaa kuntoilulle, tule mukaani valmennukseen tai lähde lenkille!

Toimittanut Mitra Vasara.

Parempaa itsetuntoa on mahdollista harjoittaa uuden Lempeämpi minä -valmennuksen avulla, jossa keskitytään itsemyötätunnon parantamiseen ja positiiviseen psykologiaan. Haluatko maksaa liikuntaeduilla?