On ihanaa uskaltaa rakastaa aivan suunnattomasti. Pystyn avautumaan rakkaudelle, vaikka olen kohdannut myös sen kaikkein hankalimman parisuhteen päättymisen. Olen oppinut kaikista parisuhteistani valtavasti, enkä näe mitään syytä valitella menneisyyttäni. Olen päättänyt, etten katso elämässä taaksepäin vaan tähän hetkeen. 

Juuri nyt saan rakastaa, joten tartun tilaisuuteen täysillä!

Asenteeni on pelkäämätön ja avoin. Siksi uskallan nauttia rakkaudesta. Voin rakastaa odottamatta toiselta täydellisyyttä, ja olla myös itselleni armollinen virheideni suhteen. On upeaa pystyä luottamaan toiseen ihmiseen täysillä.

KUN KEHITÄT ITSEÄSI, MYÖS SUHTEESI KEHITTYY

Käsittele hankalia tuntemuksiasi, vaikkapa vaikeutta hyväksyä itsesi, niin pääset pitkälle paitsi oman elämäsi, myös parisuhteesi kanssa. Mitä vähemmän sokeita pisteitä sinulla on, sen tasapainoisempi kumppani olet. Toisen käytös ei ärsytä sinua läheskään niin paljon, kun et tulkitse sitä itsesi kautta vaan ymmärrät, että toinen toimii omana itsenään - niin hyvässä kuin pahassakin. 

Pariskunta halailee toisiaan laiturilla. Jutta Larmin parisuhteen perustana on rakkaus.

PUHUKAA JA OLKAA LÄHEKKÄIN

Puhukaa rehellisesti on aikamoinen klisee, mutta se on vaan niin totta! Jos jokin asia vaivaa sinua, se selviää vain kertomalla mistä on kyse. Usein on helpompaa odottaa, että toinen tekisi asioille jotakin kun ottaa riski ja lähestyä toista. Kun sinä uskallat, voitatte molemmat! Kun teistä kumpikin ottaa tällaisen asenteen rakkaudesta toiseen, ei suhteessanne enää ole puhumattomia asioita ja siitä johtuvaa epävarmuuden tunnetta. Ystävyys auttaa puhumiseen huikean paljon. 

Läheisyys on toinen tärkeä asia. Jo sohvalla vierekkäin istuminen on hoivaavaa - kunhan teette sen ilman puhelimia! Kosketuksen puute luo etäisyyttä, jolloin seksikin tuntuu kaukaiselta. Säännöllinen lähekkäin oleminen taas voimistaa vetovoimaa.

Toimittanut Mitra Vasara.Haluatko maksaa liikuntaeduilla?