Jennin huikea muutostarina

Jenni, 37, elää kiireistä arkea. Kotona vauhtia pitävät yllä eka- ja tokaluokkalaiset sekä kaksivuotias kuopus. Lisäksi on työt varhaiskasvatuksen opettajana. Arki vaatii voimavaroja, ja siksi hän treenaa. Liki kaikki Jennin vapaa-aika kuluu treeneihin, ja tällä hetkellä ne ovat pandemian vuoksi kotitreenejä. Se on ollut häneltä selkeä valinta, ei tosin vapaaehtoinen.

”Olen todella onnekkaassa asemassa, sillä teen tällä hetkellä 60-prosenttista työaikaa, ja se mahdollistaa treenaamisen. Olen ajatellut, ettei minulla ole vaihtoehtoa. Joko teen näitä, tai sitten en tee mitään, ja se ei taas pitkällä tähtäimellä palvele.”

Sen, mitä elämä ilman liikuntaa on, Jenni tietää liiankin hyvin. Vielä vuonna 2018 olo oli jatkuvasti vetämätön, eikä energia meinannut riittää raskaassa elämänvaiheessa, jossa lapset olivat pieniä. Arjessa hän jaksoi tehdä vain pakolliset asiat, ja työn, ruoanlaiton, kodinhoidon ja lasten kanssa puuhaamisen jälkeen takki oli tyhjä. Selkäkin oireili, ja heijastui iskiaskipuna jalkaan. Töissä se hankaloitti esimerkiksi lasten nostamista.

”Koin sen henkisesti erityisen raskaana aikana. Olin huomaamattani päästänyt itseni huonoon kuntoon.”

Takana oli kyllä useita muutosyrityksiä, joilla hän oli yrittänyt saada arkeensa lisää puhtia.
”Jälkikäteen olen ymmärtänyt, että keinoni ovat olleet huterat. Syömispuoli puuttui täysin, säästöliekillä ei voi kehittyä. Se myös aiheuttaa monelle jojoilua ääripäästä toiseen, eikä keskitie löydy.”

Jennin kroppa ennen valmennuksia
Jennin kroppa takaa ennen valmennuksia

Valmennus, joka vei kohti muutosta

Jenni törmäsi sattumalta FITFARMin Go Fat Go -valmennukseen. Se oli ilmainen kolmen viikon valmennus.

“Ajattelin, että koska se on ilmainen, en menetä mitään. Asetin noille kolmelle viikolle tavoitteeksi päästä leivästä eroon, sillä söin sitä hirveästi.”

Paino putosi, ja se koukutti. Tavoitekin täyttyi: leipä jäi.

”Dieetillä tulos tulee nopeasti, kun nesteet lähtevät. Se kannusti jatkamaan.”

Yksi positiivisista muutoksista oli myös se, että hän jaksoi jälleen ottaa liikuntaa mukaan päiviinsä. Kolmen viikon valmennuksesta Jenni jatkoi BIKINI CHALLENGE® -valmennuksen parissa, jonka aikana hän kävi neljästi viikossa salilla.

”Treenit lähtivät hyvin käyntiin. Valmennuksessa otettiin hyvin huomioon se, että ryhmässä oli monen tasoisia treenaajia. Ohjevideot olivat selkeitä, ja valmentajilta sai foorumilla vastauksen mieltä askarruttaviin kysymyksiin.”

Kehitystä alkoi tapahtua nopeasti, ja pian treenipainoja pystyi nostamaan ja sarjoista sai pidempiä. Nälkä kasvoi syödessä, ja Jenni olikin pian elämänsä parhaassa kunnossa.

”Fyysisen jaksamisen lisäksi treenatessa kasvoi myös henkinen jaksaminen, koska koin, että treenit olivat minun ikioma juttuni ja sain omaa aikaa. Tunsin, että olin pitkästä aikaa löytänyt liikkumisen ilon ja oman lajini.”

Jennin kroppa valmennuksien jälkeen

Lue myös: Kahviaddiktista EM-hopeamitalistiksi

Pysähtymisen paikka

Sitten kolmas lapsi ilmoitti tulostaan. Raskaus vei voimat, ja olo oli niin huono, että kaikki liikunta jäi. Kiloja tuli 20, joista puolet lähti itsestään, mutta puolet jumittuivat tiukasti.

”Olin kuullut FitMama-valmennuksesta, joka on raskaana oleville ja tuoreille äideille tarkoitettu valmennus, ja lähdin siihen mukaan. Se oli ihan huippu valmennus.”

FitMama®-valmennuksessa aloitettiin syvien vatsalihasten vahvistaminen, jotka monesti kärsivät raskauden aikana. Fitmamassa Jenni loi hyvän pohjan, jonka päälle rakentaa parempaa kuntoa.

”Se on jännä tunne, kun ensimmäisen kerran yritti vauvan jälkeen tehdä vatsalihaksia, eikä vaan kerta kaikkiaan pystynyt siihen. Mutta sieltä pääsee lopulta ylös, kun vain noudattaa ohjeita. Se oli myös tärkeä pysähtymisen paikka. Joskus on aloitettava aivan alusta. Mutta kun pohjan loi hyvin, se on kantanut tulevaisuuteen asti.”

Elämäntapa joustaa elämän mukana

Koska kyseessä on elämäntapa, sen pitää myös joustaa elämän mukana, sanoo Jenni. Kun pikkuvauva-arki oli raskasta, hän huomasi, ettei neljästi viikossa treenaaminen enää palvellut.

”Huomasin, että tarvitsen jonkinlaisen tauon, mutta en täystaukoa.”

Jenni lähti SPORT™-valmennukseen, jossa treenasi kahdesti viikossa ja söi ohjeiden mukaan. Muutos tuli tarpeeseen: se ei tuntunut fyysisesti, mutta vaikutti sitäkin suuremmin henkisen hyvinvoinnin kohottajana.

”En jättäytynyt sohvan pohjalle, mutta en polttanut itseäni myöskään loppuun. Aina ei tarvitse mennä sata lasissa, vaan on tärkeää kuunnella senhetkistä tilannetta.”

Jennin kroppa takaa valmennuksien jälkeen

Oikeanlainen ravinto antaa arkeen virkeyttä ja elimistö toimii. Välillä Jenni kuitenkin kaipaa myös asioita, jotka on ruokavaliostaan karsinut.

”Olen aina ollut surkea keittiöihminen, joten aluksi ohjeiden mukaan syöminen oli pastaa ja jauhelihaa. Vuosien varrella olen oppinut tekemään kaikki ruoat itselleni sopivaksi. Olen tehnyt itseni kanssa diilin, että voin hyvin silloin tällöin syödä muutakin. Tämä on elämää, ja elämässä tapahtuu vaikka mitä.”

Hänen tavoitteena on ollut koko matkan ajan ollut urheilullinen vartalo.

”Mutta kyllä tästä on tullut elämäntapa. Minulla on pieniä ja isoja tavoitteita, jotka joskus toteutuvat ja joskus eivät, mutta eteenpäin mennään.”

Jenni on erittäin tyytyväinen käymiinsä valmennuksiin. Lisäksi ryhmän vaikutus on suuri.

”Minua kiehtoo tässä kaikessa se, että ohjeet ovat selkeät ja puolestani mietitty. Minun ei tarvitse kuin noudattaa niitä, ja juuri se tekee tästä helppoa. Kun muutkin tekevät, tulee paine tehdä itsekin. En ole yksin rehkimässä.”

Lue myös: Superdieetillä juoksukuntoon

Tämä oli asiakkaamme Jennin tarina. Meiltä löytyy kattava valikoima erilaisiin tavoitteisiin tähtääviä valmennuksia, joissa valmentavat alan kouluttautuneimmat asiantuntijat.Haluatko maksaa liikuntaeduilla?