Ketogeeninen, eli erittäin vähähiilihydraattinen ruokavalio on ehdottomasti viime vuosien kovin puheenaihe painonpudotukseen ja rasvanpolttoon liittyen.

Ketogeeninen ruokavalio ei ole uusi keksintö, vaan sen juuret juontavat melko kauas, jopa 1900-luvun alkupuolelle asti! Tämä erittäin vähähiilihydraattinen ruokavalio on siis auttanut ihmisiä painonpudotuksessa ja painonhallinnassa jo noin sadan vuoden ajan!

Ketogeeniseen ruokavalioon kuuluva tankoparsa.

Lue myös: Mikä ihmeen keto?

Mikä ketogeenisellä ruokavaliolla tarkoitetaan?

Ketogeeninen ruokavalio on menetelmä, jossa iso osa päivän energiansaannista tulee hyvälaatuisista rasvanlähteistä. Lisäksi nautitaan kohtuullisessa määrin proteiineja lihasmassan säästämiseksi ja kylläisyyden lisäämiseksi. Päivittäinen hiilihydraattien saanti on alle 20 grammaa päivässä, jolloin keho adaptoituu käyttämään rasvaa pääasiallisena energialähteenään hiilihydraattien sijaan. Näin keho alkaa polttaa tehokkaasti ravinnosta nautittavia rasvoja sekä kehon rasvavarastoja hyötykäyttöön. Oheistuotteena keho muodostaa ketoaineita, joista ketogeeninen ruokavalio saa myös nimensä.

Käytännössä ketogeeninen ruokavalio on siis minimaalisesti hiilihydraattia, runsaasti laadukkaita rasvoja ja sopivasti proteiinia sisältävä ruokavalio.

Miten ketogeeninen ruokavalio auttaa painonpudotuksessa?

Ketogeenistä ruokavaliota noudattaessa sokerihimo ja näläntunne usein loistavat poissaolollaan ja olo pysyy helpommin kylläisenä. Kun keho tottuu adaptoituu kunnolla ketoositilaan, niin usein olokin on virkeä ja jaksava ja tilaa on helppo ylläpitää. Tämä auttaa syömisen hallitsemisessa, mikä on tärkeää kun tavoitteena on painonpudotus. Tällöin tuloksena on todella tehokas rasvanpolttoefekti!

Mittanauha, jolla voi mitata ketogeenisen ruokavalion painonpudotus tuloksia.

Lue myös: Miten ketogeeninen ruokavalio toimii?

Miksi ketogeeninen ruokavalio on hyvä vaihtoehto painonpudottajalle?

Ketogeeninen ruokavalio on monelle yksinkertainen ja helppo tapa pudottaa painoa, koska nälkä ja ruokahimot loistavat poissaolollaan! Lisäksi ketoosissa oleva keho polttaa rasvaa energianlähteekseen tehokkaasti, jolloin paino putoaa nopeasti ja homma rullaa, joten ketogeenistä ruokavaliota noudattavan on myös helppo pysyä motivoituneena koko dieetin ajan! 

Lisäksi ketogeenistä ruokavaliota on helppo noudattaa missä ja milloin vain, koska ruoka-aineet ovat yksinkertaista, puhdasta perusruokaa, kuten lihaa, kanaa, kalaa, kasviksia, pähkinöitä, kananmunia, avokadoa, öljyjä jne. Ketogeeninen ruokavalio on siis myös kohtuullisen edullinen tapa pudottaa painoa terveellisiä ruoka-aineita nauttimalla!

Kun tehokas painonpudotus ja rasvanpoltto kiinnostaa ja haluat testata ketogeenistä ruokavaliota, lähde mukaan KETO49®-ketodieetille!Haluatko maksaa liikuntaeduilla?