Haluatko polttaa rasvaa ja saavuttaa nopeasti tuloksia?

Ketogeenisellä ruokavaliolla voit saavuttaa tuloksia nopeasti, eli pudottaa painoasi tehokkaasti. Ketogeeninen ruokavalio sopii parhaiten, kun tavoitteena on tehokas ja nopea painonpudotus sekä rasvanpoltto!

Mutta mikä oikeastaan on ketogeeninen ruokavalio? Mitä eroa on käsitteillä hiilihydraatiton ruokavalio ja vähähiilihyraattinen ruokavalio?

Miten ketogeeninen ruokavalio koostetaan?

Ketogeeninen ruokavalio mielletään yleensä pelkästään pekonin, voin, pihvien, kovien rasvojen ja kaiken epäterveellisen puputtamiseksi. Usein unohdetaan, että ketogeeniseen ruokavalioon pätevät samat terveellisen ruokavalion säännöt kuin muihinkin, eli myös ketogeenistä ruokavaliota noudattaessa tulee huolehtia riittävästä kuitujen, vitamiinien ja kivennäisaineiden, laadukkaiden rasvojen sekä proteiinin saannista. Lisäksi on syytä kiinnittää huomiota nautitun rasvan laatuun, eli ylenpalttinen “kovien” eli tyydyttyneiden rasvojen nauttiminen ei kuulu terveellisesti toteutettavaan ketogeeniseen ruokavalioon.

Ketogeeninen ruokavalio eroaa “normaalista” ruokavaliosta makroravinnejakauman osalta. Ketogeenisessa ruokavaliossa valtaosa nautitusta energiasta nautitaan laadukkaiden rasvalähteiden muodossa. Ainakin noin 70% ruokavalion päivittäisestä energiasta nautitaan rasvasta, alle 20 g hiilihydraateista ja loput proteiineista. Toisin kuin yleensä kuvitellaan, ketogeeninen ruokavalio ei tarkoita kohtuutonta pihvien ja proteiinien mättämistä, vaan proteiininkin saanti pysyy koko ajan kohtuullisella tasolla. Proteiineja nautitaan yleensä noin 1-2 grammaa per rasvaton painokilo.

Ketogeeninen ruokavalio on usein hyvinkin vatsaystävällinen, sillä kuituja saadaan tarpeeksi muttei kuitenkaan liikaa. Lisäksi ruoansulatuselimistö pystyy yleensä käsittelemään ketogeenisellä ruokavaliolla yleisimmin käytettäviä ruoka-aineita tehokkaasti ja ne sulavat hyvin. Lisäksi päivän energiantarve saadaan tyydytettyä pienemmällä ruokavolyymilla, koska rasvaa sisältävät ruoka-aineet ovat hyvin energiatiheitä, mikä johtaa siihen, että ruoansulatuselimistö ei kuormitu liiallisista ruokamääristä. Näin myös ruoansulatus voi tehdä työnsä tehokkaammin.

Lue mitä mieltä asiakkaat ovat olleet Keto49-valmennuksesta!

nainen paistaa lihaa pannulla ja noudattaa ketogeenista ruokavaliota

Lue myös:  Miten ketogeeninen ruokavalio eroaa vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta?

Miten ketogeeninen ruokavalio toimii?

Kuten jo mainittu, hiilihydraatteja nautitaan ketogeenisella ruokavaliolla päivässä alle 20 grammaa, jolloin keho alkaa käyttää pääasiallisena energianlähteenään muun muassa hiilihydraateista saatavan glykogeenin sijaan rasvoja. Tätä kutsutaan rasva-adaptaatioksi.

Keho muodostaa ruokavaliosta saatavista rasvoista sekä kehon varastorasvoista erinäisten prosessien kautta ketoaineita, joista puolestaan pystytään muodostamaan kehossa tarvittavia välittömiä energiamuotoja. Näin saadaan tehokkaita tuloksia rasvanpoltossa, koska keho käyttää rasvaa pääasiallisena energianlähteenään. Tätä tilaa kutsutaan ketoosiksi. Ihminen siis tarvitsee välttämättömiä rasvahappoja sekä välttämättömiä aminohappoja (proteiinien rakennuspalikoita), mutta hiilihydraatit eivät ole elämälle välttämättömiä.

Ketoosin saavuttaminen vie ihmiseltä yleensä 2-5 päivää, kun keho käyttää glykogeenivarastonsa tyhjiksi ja alkaa sitten käyttää vaihtoehtoisia energianlähteitä ja tuottaa prosessissa ketoaineita. Tilan purkautuminen ei kuitenkaan vaadi suuriakaan hiilarimääriä, joten ketogeenista ruokavaliota noudattaessa lipsumisia ei saisi tulla, jotta ketoositila jatkuisi katkeamattomana.

Ketogeeninen ruokavalio toimii rasvanpoltossa ja painonpudotuksessa tehokkaasti, kun sitä noudatetaan tarkasti ja lisäksi ruokavaliossa pidetään huoli, että syödään vähemmän kuin kulutetaan. Ketogeeninen ruokavaliokaan ei siis pysty ihmeisiin vaan pudottaakseen painoa sekä polttaakseen rasvaa tulee myös luoda energiavaje. Siksi on tärkeää että myös ketogeenistä ruokavaliota noudattaessa tarkkaillaan ja mitataan ruokamääriä, jotta voidaan varmistua, että ruokavaliosta saadaan oikea määrä energiaa, jotta painonpudotus mahdollistuu.

Lähde sinäkin mukaan KETO49®-dieetille ja saavuta huikeita tuloksia!Haluatko maksaa liikuntaeduilla?