Painonhallinta ja siihen liittyvät harhaluulot

Tuskastuttaako painonhallinta? Tuntuuko siltä, että olet kokeillut jo kaikki temput eikä pysyvä painonhallinta millään onnistu? Saitko työterveyslääkäriltä ukaasin, että painonhallinta on nyt todella nostettava elämäsi asialistalle tai elintapasairaudet uhkaavat?

Painonhallinta on asia, joka herättää paljon tunteita ja johon liittyy valtavasti harhaluuloja. Jos sinulla ei ole oikeaa tietoa siitä, mitä painonhallinta on, miten voisit onnistua siinä?

Me Fitfarmilla kohtaamme painonhallintaan liittyviä harhaluuloja päivittäin valmennuksissamme, ja siksi tässä artikkelissa haluamme korjata yleisimpiä painonhallintaa koskevia väärinkäsityksiä.

Jos mielessäsi risteilevät jo tutut kelat siitä, miten painonhallinta ei kuitenkaan onnistu, kannattaa jatkaa lukemista ja tarkastaa, pitävätkö omat harhaluulot paikkaansa.

”Pysyvä painonhallinta vaatii tiukkaa itsekuria”

Yksi yleisimmistä painonhallintaa koskevista harhaluuloista on se, että onnistuakseen painonhallinta vaatii vähintään zen-munkin meditaatioharjoituksiin verrattavissa olevaa itsekuria.

Painonhallinta ja varsinkin ylipainosta eroon pääseminen edellyttää toki tietynlaista sitoutumista, mutta pysyvä painonhallinta on parhaimmillaan hyvin luonteva osa arkea. 

Tiukkojen ruokavalioiden sijaan onnistunut painonhallinta vaatii omien arvojen kirkastusta, sallivuutta ja uteliaisuutta uutta kohtaan. Esimerkiksi VHH-ravintovalmennuksemme on lempeämpi ja joustavampi tapa elämäntapamuutokseen ja pysyvään painonhallintaan. Valmennuksessa opit pienin askelin uusia tapoja, joiden avulla painonhallinta on arjessa helppoa.

Kun otat elämäntapamuutoksen alkutaipaleelle tueksi ammattitaitoisen valmentajan, opit painonhallintaa tukevat ajattelun, kokkailun ja liikkumisen taidot siten, että taitojen soveltaminen arjessa on helppoa myös valmennuksen jälkeen. 

Tutustu Fitfarmin painonpudotusvalmennuksiin

Nainen yrittää pudottaa painoa kitudieetillä syöden pelkkää parsakaalia.

”Painonhallinta on tylsää parsakaalin puputtamista”

Toinen hyvin yleinen harhaluulo on, että painonhallinta on tylsää ja edellyttää esimerkiksi herkuttelusta luopumista. Päinvastoin! Tutustu vaikka meidän terveellisiin resepteihin, joista monet valmistuvat vartissa - monipuolisista raaka-aineista, maukkaita kastikkeita unohtamatta.

Painonhallintaa tukeva ruokavalio on monipuolinen, värikäs, vaihteleva ja ehdottomasti satunnaisen herkuttelun salliva - eihän kukaan muuten jaksaisi noudattaa sitä läpi elämänsä. Näiden perusperiaatteiden varaan myös me Fitfarmilla rakennamme kaikkien valmennustemme ruokavaliot.

Kun oivallat painonhallinnan perusperiaatteet osaat syödä rennosti ja joustavasti!

”Painonhallinta ei onnistu ilman treenaamista”

On toki totta, että liikunta vaikuttaa myönteisesti painonhallintaan, puhumattakaan liikunnan lukuisista muista terveyshyödyistä kuten unenlaadun parantuminen, stressin tunteen keventyminen ja positiiviset vaikutukset mielialaan.

Silti pysyvä painonhallinta ei edellytä yltiöpäistä treenaamista.

Tärkeintä on oivaltaa, miten saat lisättyä liikuntaa omaan arkeesi sopivalla tavalla. Jos pidit lapsena pallopeleistä, voisitko selvittää lähistösi harrasteryhmiä? Jos nautit kauniista maisemista, ehkä valintasi ovat säännölliset metsäkävelyt? Jos rakastat musiikkia, mikset tuulettaisi viikoittain tanssimalla lempimusiikkisi tahtiin?

Kun liikunta on mieluista, palauttavaa ja virkistävää, myös painonhallinta helpottuu.

Me Fitfarmilla haluamme, että onnistut pysyvässä painonhallinnassa, ja että se olisi sinulle mahdollisimman helppoa. Siksi suosituimmat valmennuksemme sisältävät vinkit myös kotitreeniin, joka on helppo tehdä vaikka omassa olohuoneessa.

Esimerkiksi jo parin kotitreenin lisääminen viikkoon tuo runsaasti myönteisiä vaikutuksia painonhallintaan. Jos salitreeni ei ole oma juttusi, ei sinne tosiaankaan ole pakko lähteä.

”Painonhallinta on jatkuvaa laihduttamista”

Jos tuskailet painonhallinnan kanssa, olet todennäköisesti jojoillut jo pidemmän aikaa. Siksi sinulla saattaa olla mielikuva siitä, että painonhallinta on oikeastaan jatkuvaa laihduttamista ja dieetiltä toiselle siirtymistä. Väitämme, että näin ei ole.

Kun opit terveellisemmät elämäntavat ja tunnistat, mitä keinoja erityisesti sinä pystyt noudattamaan vaivattomasti arjessasi, painonhallinta toteutuu kuin itsestään.

Useimpien keho asettuu luonnollisesti omaan normaalipainoonsa, kun elimistö saadaan toimimaan normaalilla tavalla ja korjattua esimerkiksi jatkuvasta dieettikierteestä syntyneitä aineenvaihdunnan häiriötiloja.

Olemme auttaneet jo satoja tuhansia suomalaista saavuttamaan pysyviä tuloksia painonhallinnassa. Täältä voit lukea Fitfarmin onnistujien inspiroivia tarinoita. Jos hekin onnistuivat, kysymys kuuluu mikset sinäkin onnistuisi?

”Painonhallinta ja sitä tukeva ruokavalio on kallista”

Monella saattaa olla käsitys, että jos alkaa panostaa terveellisempään syömiseen, joutuu pulittamaan ruokaostoksista huomattavasti enemmän.

Kun opit perusperiaatteet, pystyt käyttämään ruokakaupassa myös luovuuttasi. Reseptejä on helppo tuunata sesongissa olevissa raaka-aineilla tai toisinaan korvata tuoreet vihannekset edullisemmilla pakasteilla.

Itse tehty ruoka tulee aina halvemmaksi kuin valmisateriat tai ulkona syöminen. Ja mikä parasta, kun saat onnistumisen kokemuksia kotikeittiössä, voi terveellisten reseptien testailusta tulla sinulle jopa arkea piristävä uusi harrastus!

Me Fitfarmilla haluamme, että avaimet pysyvään painonhallintaan ovat kaikkien saatavilla. Siksi valmennustemme hinnat ovat kohtuullisia.

Saat selkeät ja helpot ohjeet painonhallintaan sekä huippuvalmentajan tuen parhaimmillaan vain 1,24€ päivässä!

Haluatko tietää lisää? Lähde mukaan valmennuksiimme!

Nyt kun pääsit tänne asti, huomasit ehkä lukiessasi, että monet painonhallintaan liittyvistä mielikuvista eivät välttämättä vastaakaan totuutta. Jos haluat oppia lisää, tuulettaa ajatuksiasi ja saavuttaa näkyviä tuloksia, lähde mukaan valmennuksiimme!

Testaa alta, mikä valmennus sopisi parhaiten sinulle ja lue lisää verkkovalmennusten konkreettisista hyödyistä.Haluatko maksaa liikuntaeduilla?