Laihduttaminen - mitä se vaatii onnistuakseen?

Haluaisitko jaksaa paremmin arjessa ja lasten kanssa touhutessa? Kamppailetko painonhallinnan kanssa? Oletko kokeillut jo kymmeniä erilaisia dieettejä, ilman että laihduttaminen on tuottanut pysyvää tulosta? Tai tiedät, että sinun pitäisi aloittaa laihduttaminen, jotta vältät diabeteksen puhkeamisen ja verenpainelääkityksen, mutta et vain ole saanut aikaiseksi?

Laihduttaminen ei välttämättä ole mikään helppo nakki varsinkaan omatoimisesti, sillä laihduttaminen on projekti, jossa ilman asiantuntevaa apua voi mennä pahasti vikaan. Siksipä käymme tässä artikkelissa läpi, miksi laihduttaminen vaatii sitoutumista ja oikeanlaista valmennusta onnistuakseen. Luettuasi artikkelin oivallat, miksi laihduttamisen aloittamista ei kannata enää lykätä.

Meidän valmennuksissa laihduttaminen onnistuu vaivatta - jo sadat tuhannet suomalaiset ovat onnistuneet! Mikset sinäkin saavuttaisi pysyviä tuloksia? Jos haluat, että laihduttaminen ja elämäntapamuutoksen tekeminen vihdoin onnistuu, kannattaa lukea eteenpäin.

Onko laihduttaminen tie terveyteen?

Jossain määrin kyllä, sillä laihduttaminen voi olla keino välttää monia suomalaisille tyypillisiä elintapasairauksia. Esimerkiksi aikuistyypin diabetes on yksi lihavuuden aiheuttamista sairauksista. Jos ylipainoa on 15 kiloa, diabetes ilmaantuu 10–20 kertaa todennäköisemmin kuin normaalipainoisilla.

Laihduttaminen kannattaa myös siksi, että lihavuus kohottaa verenpainetta ja muuttaa veren rasva-arvoja haitallisiksi. Nämä lisäävät vaaraa sairastua esimerkiksi sydäninfarktiin ja aivohalvaukseen.

Jo maltillinen, muutamien kilojen painonpudotus ja fiksusti toteutettu laihduttaminen vähentävät tehokkaasti riskiäsi sairastua.

Jos olet selvästi ylipainoinen, tässä muutama syy, miksi laihduttaminen kannattaa:

  • Kun olo kevenee, myös fiilis paranee. Kohonneen mielialan ansiosta suhtaudut positiivisemmin arjen haasteisiin ja elämä maistuu yleisesti paremmalle.
  • Liikkuminen muuttuu helpommaksi, joten arjen askareet kuten kauppakassien kantaminen ja muut kotityöt sujuvat vaivattomammin.
  • Kun pääset eroon liikakiloista, yleensä myös nukut paremmin. Laadukas uni puolestaan vaikuttaa positiivisesti yleiseen vireystilaasi.

3 syytä miksi sinun ei kannata enää lykätä aloittamista, jos tavoitteena on laihduttaminen ja pysyvä muutos elämäntapoihin:

  1. Jos et tee muutoksia, et voi odottaa muutoksia. Jos sinulla on ylipainoa, on todennäköistä, että kilot ovat kerääntyneet salakavalasti vuosien varrella. Siksi laihduttaminen kannattaa aloittaa mieluummin heti eikä ensi viikolla. Kun painoa on kertynyt pitkältä ajalta, kilot jatkavat kertymistään, jos mikään ei muutu.
  2. Täydellistä hetkeä aloittamiselle ei tule. Me ihmiset olemme loistavia keksimään tekosyitä, joilla siirrämme haastavilta tuntuvia asioita. Jos aina siirrät itsestäsi huolehtimisen huomiselle, milloin sitten on hyvä aika aloittaa laihduttaminen? Kun haluat tehdä pysyvän elämäntapamuutoksen ja alkaa pitää itsestäsi huolta, päätä että aloitat nyt.
  3. Minkälaisen arvon annat terveille elinvuosille? Mitä nopeammin korjaat tilanteen, sitä enemmän terveitä elinvuosia on odotettavissa. Laihduttaminen voi myös olla helpompaa, jos ylipainoa ei ole ehtinyt kertyä kymmeniä kiloja. Kun aloitat heti, varmistat että jaksat virkeänä eläkevuosiin asti.

Lupaamme, että tulet onnistumaan - Meidän huippuvalmentajien ohjauksessa laihduttaminen on turvallista

Jos laihduttaminen ja sen aloittaminen tuntuu tuskaiselta, kokeillaanpa pientä ajatusleikkiä. Kuvitellaan, että sinulla olisi tarjolla valmis resepti, jolla laihduttaminen varmasti onnistuu, kunhan sitoudut ja noudatat ohjeita. Eikö olisikin mukavaa, että voisit ulkoistaa laihduttamisen tällä tavalla - riittää että vain teet ja toteutat? Olisi ja siksi haluamme olla tukenasi muutosmatkallasi!

Meidän valmennuksissa valmentaja kulkee rinnallasi koko valmennuksen ajan ja vastaa henkilökohtaisesti kysymyksiisi. Kun alat epäillä, ettei laihduttaminen sittenkään onnistu, valmentajalla on oikeat kannustavat sanat valmiina, joilla motivoidut jatkamaan.

Tutkittuun tietoon perustuvat ohjeemme on helppo ottaa osaksi arkea, koska ne on suunniteltu ihan tavallisille ihmisille. Aloittaessasi laihduttamisen meidän ohjeilla sinun ei tarvitse jännittää työpaikan kahvihuoneessa, mitä muut ajattelevat lounasannoksestasi tai mistä löydät raaka-aineet illalliseen. Reseptejämme on helppo soveltaa myös lapsiperheen arjessa. Tutustu valmennuksiimme sopiviin herkullisiin resepteihin!

Suosituimmat valmennuksemme sisältävät lisäksi ohjeet myös kotitreeniin, jotta liikkumisen lisääminen arkeen olisi sinulle mahdollisimman helppoa.

Vaikka yksi valmennuksen tavoitteista olisikin laihduttaminen, on tärkein päärämämme tukea sinua kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia. Siksi saat aina myös ohjeet kuinka jatkaa valmennuksen jälkeen.

Laihduttaminen - miksi se vaatii sitoutumista?

Jos kilot ovat kertyneet vuosien kuluessa, eivät ne lähde viikossa. Tämän vuoksi laihduttaminen vaatii pitkäjänteistä sitoutumista. Laihduttaminen on pitkälti psykologiaa ja omien ajatusten ohjaamista. Tulokset eivät näy heti ja siksi katse pitää kohdistaa pidemmälle tulevaisuuteen. Kun aloitat meidän valmennuksessa, valmentaja on tukenasi tässä ajatustyössä.

Kaikki uusi tuntuu aluksi vaikealta

Uusien tapojen opettelu vie aikaa ja vaatii toistoa sekä hieman ylimääräistä vaivannäköä, ennen kuin niistä tulee samanlainen automaatio kuin vaikka hampaiden pesusta. Kuitenkaan laihduttamista ei kannata lykätä vaan aloittaa se jo tänään, sillä pikkuhiljaa projektin edetessä, muutoksesta tulee helpompaa.

Olisiko nyt aika tarttua härkää sarvista ja aloittaa laihduttaminen? Lue tietopankkimme kattava sisältö siitä, miten laihtua ja tutustu valmennustemme konkreettisiin hyötyihin.

Lähteet: Haluatko maksaa liikuntaeduilla?