"Mitä eroa on Superdieetillä ja VHH:lla?"

Kuulen tätä ylläolevaa kysymystä jatkuvasti. Molemmissa valmennuksissa poltetaan kehosta rasvaa, syödään aika lailla samoja ruokia, mutta toki vähän eri suhteilla. Kummassakaan ei siis ole mitään ihmeellistä kikkaa, mikä tekisi kehostasi jotenkin erityisen rasvanpolttokoneen, rasvanpoltto kun perustuu aina energiavajeeseen, oli ruokavaliomalli mikä tahansa.

Miten SUPERDIEETTI® ja VHH sitten eroavat toisistaan?

Suurin ero tulee ajatuksesta miten valmennuksessa edetään. Superdieetti® on aina ollut tarkkaa tekemistä ja siitä pidetään edelleen kiinni. Superdieetin ruokavalio päivittyy joka viikko kuuden viikon ajan. Jotta tuloksia saadaan, pitää noudattamisen olla hyvällä tasolla. Superdieetti® keskittyy siis itse tekemiseen ja kun nälkä tulee, sitä siedetään ja samalla nautitaan siitä, että rasva palaa.

Superdieetille lähdettäessä pitää siis olla asenne että "nyt tehdään eikä vain meinata". Kehon rasvalle ei anneta vaihtoehtoja, "poistuuko vai eikö poistu". Tälläinen asenne sopii monelle varsinkin silloin kun tavoitteena on vain karistella ylimääräisiä kiloja pois, eikä opetella ravitsemuksen perusasioita, joita esimerkiksi enemmän käsitellään VHH:ssa

Nainen ja mies venyttelevät ulkona nurmikon päällä. Superdieetti® ja VHH-valmennukset tuovat elämääsi energiaa! 

Lue myös: Milka osallistui FITFARMin valmennuksiin ensimmäistä kertaa ja ylitti itsensä

VHH:ssa opetellaan terveellisen ravitsemuksen perusasiat

Edellisessä kappaleessa yhdessä lauseessa vähän jo avasinkin VHH:n ajatusta. VHH:ssa ajatusmalli tekemiseen on hyvin erilainen verrattuna Superdieettiin. VHH sopii paremmin ihmiselle, jolla on oikeasti haasteita painonhallinnan kanssa - ehkä vuosittaista jojoilua eikä enää oikein tiedetä mitä tehdä tai mihin suuntaan mennä.

VHH:ssa ei keskitytä tekemään juuri kuten lapussa lukee, vaan keskitytään painonhallinnan sekä terveellisen ravitsemuksen perusasioihin sillä ne ovat kuitenkin edellytyksiä pysyvälle muutokselle. Ruokavalio ei juuri muutu valmennuksen edetessä, jotta oikeasti opitaan koostamaan sellainen ruokavalio, jota pystytään noudattamaan pitkäjänteisesti ja niin , että se tuntuu vielä itselle mukavalta. Ruokapuntaria ei siis ole pakko käyttää koska terveellisen ravitsemuksen perusasioihin ei kuulu ruoan punnitseminen vaan täysin eri asiat.

VHH:ssa ei tehdä mitään pakosta tai sen takia että niin lukee ohjeissa vaan siellä jokainen hakee itselleen toimivaa ruokavaliota ja toimii omasta halusta ja tahdosta tehdä muutosta. VHH:ssa käsitellään valmennuksen aikana enemmän syy- ja seuraussuhteita ja tämän valmennuksen jälkeen tiedät varmasti enemmän ravinnosta, rasvanpoltosta, stressistä sekä näiden kaikkien vaikutuksesta hyvinvointiin sekä miten voit itse siihen vaikuttaa tekemiselläsi. Tässäkään valmennuksessa ei silti ole poissuljettu grammantarkkaa tekemistä mikäli omat tavoitteet ovat sellaisia, mitkä sen vaativat. 

Kumpaan valmennukseen sitten lähtisin - SUPERDIEETTI® vai VHH?

Mikäli haluat haastaa itsesi kuuden viikon ajan, olet valmis tekemään töitä, noudattamaan ohjeita ja antamaan kovan fokuksen valmennukselle, on Superdieetti® silloin hyvä vaihtoehto. Jos painonhallinta on ollut isompikin haaste viime vuosina, suosittelen aloittamaan muutoksen VHH:n kautta! Molempien valmennuksien tärkein elementti on VALMENTAJA.

VHH-valmennuksessa minä toimin valmentajanasi ja kuljen mukana koko matkan ja vastaan henkilökohtaisesti kaikkiin kysymyksiisi. Myös Superdieetti®-valmennuksessa saat ammattitaitoista valmennusta ja henkilökohtaista tukea valmennustiimiltä. 

Jos sinusta tuntuu, että jokin ei toimi, älä luovuta ja jätä valmennusta kesken. Sitten on hyvä tehdä uutta suunnitelmaa siitä, miten edetään, jotta pääset varmasti tavoitteisiisi! 

Artikkelin kirjoitti valmentaja Matias Koistinen. 

Lue lisää Superdieetistä ja VHH:sta ja lähde mukaan pian alkaviin valmennuksiin! Muutoksen tekeminen vaatii päätöksen ja ensiaskeleen - ilman sitä muutosta ei voi tehdä. Me olemme täällä sinua varten ja autamme sinua saavuttamaan tavoitteesi! Haluatko maksaa liikuntaeduilla?