Terveellinen äitienpäivä aamiainen
Äitienpäivän ei tarvitse vesittää äidin hyvin alkanutta dieettiä! Kokeile tarjota äidille näitä ihania, ruokavalioon sopivia reseptejä aamiaiseksi sänkyyn!

Antipastofrittata eli uunimunakas
- 4 kananmunan valkuaista
- 1 kananmunan keltuainen
- ½ pieni punasipuli
- 4 kirsikkatomaattia
- 1 valkosipulinkynsi
- kourallinen tuoretta babypinaattia
- 1 tl oliiviöljyä
- pari rouhausta suolaa
- pari rouhausta mustapippuria
- 8 siivua ohuen ohutta kalkkunaleikettä
Laita uuni lämpenemään 180°C. Kuori ja silppua punasipuli ja valkosipulin kynsi ja lohko kirsikkatomaatit. Kuullota sipulisilppua ja valkosipulia hetki pannulla oliiviöljyssä. Lisää sitten mukaan tomaatinpalat ja pinaatinlehdet. Sekoittele seosta pannulla muutama minuutti. Erottele valkuaiset keltuaisista ja sekoita yksi keltuainen neljän valkuaisen kanssa sekaisin. Mausta munaseos suolalla ja mustapippurilla ja kaada seos pieneen uunivuokaan. Lusikoi sipuli-tomaatti-pinaattiseos munakkaan päälle. Paista munakasta uunissa keskitasossa 20 minuuttia. Taita kalkkunaleikkeet puoleksi ja rullaa ruusukkeiksi uunista tulleen munakkaan päälle. Jos haluat leikkeisiin pekonin makua, paahda niitä kuivalla pannulla muutama sekunti puoleltaan niin että ne saavat hieman väriä ja rapeutta. Tarjoile äidille aamukahvin kera. Aamupalaan kuuluvat leseet/kuidut voi sekoittaa mehukeittoon ja syödä erikseen.

Porkkanaletut mansikka-rahkatäytteellä
Letut:
- 75 g porkkanaa (kaksi normaalikokoista)
- 1 kananmuna
Laita uuni lämpenemään 200°C.
Kuori porkkanat ja raasta ne raastimen pienimmällä mahdollisella terällä. Sekoita kananmuna porkkanaraasteeseen ja jaa massa neljään osaan. Muotoile massasta pallot ja painele pallot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille litteiksi letuiksi.
Paista lettuja uunin keskitasolla n. 10 minuuttia niin että letut saavat vähän väriä reunoihinsa.
Täyte:
- 195 g rasvatonta maitorahkaa
- 4 mansikkaa
- 1 tl steviaa
- 4 mintunlehteä
Sekoita stevia maitorahkaan ja tarkista maku. Annostele maustettu rahka jäähtyneille porkkanaletuille keoiksi.Leikkaa mansikat puoleksi ja asettele lohkotut mansikat rahkatäytteen päälle, koristele kokonaisuus tuoreilla mintun lehdillä.

Toast Skagen
Toast:
- 100 g kukkakaalia
- 1 kananmuna
- ripaus suolaa
Laita uuni lämpenemään 200°C. Raasta kukkakaali hienoimmalla raastimen terällä. Sekoita kananmuna raasteeseen ja mausta suolalla. Jaa massa neljään osaan, pyöritä niistä pallot ja painele pallot leivinpaperilla vuoratulle uunipellille littanoiksi letuiksi. Pyöreiksi tai vaikkapa sydämenmallisiksi. Paista lettuja uunin keskitasolla n. 10 minuuttia kunnes letut saavat hieman väriä pintaa ja reunoihin.
Täyte:
- 100 g rasvatonta maitorahkaa
- 71 g kuorittuja katkarapuja
- 1 tl valkosipulijauhetta
- pari rouhausta mustapippuria
- 1 tl tilliä
- 1 tl sitruunamehua
Sekoita mausteet maitorahkaan ja tarkista maku. Annostele maustettu rahka jäähtyneille kukkakaaliletuille. Asettele sulatetut valutetut katkaravut rahkatäytteen päälle ja koristele kokonaisuus tuoreella tillinoksalla ja mustapippurirouhauksella. Aamiaiseen kuuluvat kuidut ja omegat jäävät nautittavaksi erikseen esim. sokerittoman mehukeiton kanssa.
Vadelma-minttusmoothie
- 250 g rasvatonta maitorahkaa
- 100 g jäisiä vadelmia
- 150 g sokeritonta mehukeittoa
- 2 pientä tuoretta mintunlehteä (1 jos lehdet on isoja)
Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta sekaisin.
Nämä kaikki reseptit sopivat esimerkiksi
Superdieetti®-valmennukseen, joten jos haluat muistaa äitiä lisäksi ihanalla lahjalla osta hänelle
Superdieetti® tai jokin muu valmennus
kattavasta valikoimastamme! Reseptit on tehnyt Eeva-Maria Lisko.