Terveellinen ruokavalio auttaa jaksamaan

”Ihan ihmeissäni olin miten hyvin tämä on mennyt, olen tajunnut että hyvää ruokaa saa myös ilman pastoja sun muita. Olen oppinut syömään useammin, ei enää vain kaksi kertaa päivässä. Huomaan selkeästi miten paljon paremmin sitä jaksaa, kun syö useammin ja terveellisesti. Lisäksi tämän innoittamana olen alkanut käymään päivittäin lenkeillä. Ennen olin sitä mieltä, että ihan pelkkä kävely oli tylsää. Nyt se on päivittäistä.”

”Terveellisen ruoan, kasvikset, marjat ja säännöllisen syömisen. Itsestä huolehtimisen loppu elämäksi. Kiitos!”

”Olen oppinut/uskaltautunut syömään riittävän suuria annoksia ravintorikasta ruokaa. Lopettanut vaa’alla ramppaamisen ja nauttinut hyvästä ja keventyneestä olosta”

”Tämä on tuntunut "omalta", olen saanut oman syömiseni sovitettua hyvin muun perheen ruokavalioon ja toisin päin. Ruuasta ei siten ole tullut stressiä kuten aiemmin Superdieetillä. Varmaan siinäkin olisi voinut soveltaa kuten tässä mutta jotenkin se tässä on tuntunut sallitummalta, jopa suotavalta. 

Alkuun vähän epäilin miten selviän ilman pastaa, perunaa yms. mutta yllätyksekseni olen huomannut etten niitä edes kaipaa. Olen myös opetellut käyttämään kasviksia vieläkin monipuolisemmin kuin aiemmin saadakseni vaihtelua ja vastinetta noille hh-lisukkeille. Liikuntaa en juuri ole lisännyt ja muutaman kerran olen syönyt ihan ohi ohjeiden - paino on kuitenkin pudonnut 5 kg ja vointi on mainio. Tällä tiellä aion jatkaa!”

Paino putoaa kun syöt oikein!

”Olen saanut uskoa siihen, että paino voi syömällä pudota. Tosin hitaammin, kuin dieeteillä, mutta senkin olen oppinut, että minnekäs se kiire näissä hommissa sit johtaakaan. Olen myös oppinut, että ihminen voi oikein hyvin, vaikka ei söisi leipää ollenkaan. Aiemmin kuvittelin, että en mitenkään voisi elää esim. aamuja ilman leipää ja kahvia. Kyllä vaan voin ja nyt jo oikein kaipaan sitä aamullista puuro-marja-raejuusto - settiäni, joka pitää nälän loitolla huomattavasti paremmin, kuin se leipäpala.

Olen myös tajunnut, että ihminen näköjään pystyy sanomaan suklaallekin : "ei kiitos" !!!!! HUH, sitä en olis uskonut ikinä sanovani...nyt sekin on tehty jo monesti. Paino on pudonnut 5 kg tänä aikana ja liikuntaa en ole lisännyt yhtään.”

FITFARMin VHH-valmennuksen ruokavalioon sopiva ruokaisa salaattiannos, jossa tonnikalaa ja kananmunaa ja kasviksia.

Lisää kokemuksia VHH-valmennuksesta

 VHH-valmennus ohjaa pysyvään elämäntapamuutokseen

”Tämä valmennus on opettanut syömään säännöllisesti mutta suurin opetus on kyllä tullu pään sisälle. Dieetti sana on muuttunu elämäntavaksi. Painoa en ole kauheasti punninnut ja tarkkaa tietoa ei ole paljon on tippunut. Herkkupäivän pidän kerran viikossa. Viimme viikolla oli ekaa kertaa To-su ku ei tällänen ruoka maistunu niin ajattelin että nyt syön sitä mitä muutkin ja maanantaina jatketaan ja voi jestas ku oli taas ihanaa mutta lähinnä se että oma ajatusmaailma on muuttunu. Näin voin tehdä ja sitten taas jatketaan. Ja ekaa kertaa mua ei ees hirvitä että tää valmennus loppuu kun on saanut niin hyvät ohjeet ja motivaation jatkaa ja jos jatkossa tuntuu ettei pärjää "yksin" niin otan kyllä tämän kyseisen valmennuksen uudestaan”. 

”Oon oppinut olemaan armollisempi itselleni. En ajattele repsahduksia enää repsahduksina. Oon tajunnut, miten paljon stressi vaikuttaakaan elimistöön, ja että sillon nimenomaan ei saa piiskata itseä entistä kovempaa, päin vastoin. Luottamus terveiden elämäntapojen jatkamiseen on nyt suurempi kuin koskaan, toki satavarma en voi olla, kun niin paha jojoilija olen.” 

”Mielestäni hyvä asia tässä valmennuksessa on että voi syödä eri värisiä kasviksia ja hedelmiä ja tietysti mun herkkua KAURAPUUROA ja paino tippuu hitaasti mutta varmasti ❤”

VHH on sopiva valmennus elämäntapamuutoksen tekemiseen

 ”Valmennus on ollut tosi hyvä. Hyviä ohjeita nimenomaan elämäntapamuutokseen eikä vain pelkkään 8 viikon dieettiin. On ollut mukavaa ja valaisevaa kuunnella Matiaksen tekemiä videoita. Olen muutaman vuoden aikana kokeillut kaiken maailman ruokavalioita ja mikään ei ole toiminut muutamaa viikkoa kauemmin mutta tällä ruokavaliorungolla ja näillä elämäntapamuutosajatuksilla tuntuu kerrankin että en ole edes millään ruokavaliolla.

Olen saanut tehtyä ruokavaliosta monipuolisen ja itselle mieluisan. Monen vuoden ajan on ollut stressiä siitä mitä voi syödä ja mitä ei, toisessa ruokavaliossa saa syödä sitä ja toisessa ei missään nimessä. Näistä meni pää jo ihan sekaisin ja koko syöminen tuntui hankalalta mutta tässä valmennuksessa pysyttiin perusasioiden äärellä ja perusruokien äärellä ja se vasta olikin huippua! Ei mitään ihme kikkailua. Vaakalla en ole käynyt koko valmennuksen aikana, mutta se, että on saanut päähän rauhan siitä että monipuolinen ruokavalio riittää, on ollut itselle kaikista parhain juttu. Kiitos Matias tsemppaavista videoista! Luulen, että ajan kanssa bonuksena lähtee myös kiloja.”

 Asiakas lähti hakemaan valmennuksesta apua uupumukseen

 ”Mullahan syy lähteä mukaan valmennukseen oli jatkuva uupumus, eli päätin periaatteessa testata onko ruokavaliolla tämä vaiva parannettavissa. Koska kiloja oli myöskin hitaasti mutta varmasti viimeisen kymmenen vuoden aikan kerrytetty, niin päätin myös että tulen syömään niin paljon kuin mahdollista jättäen ainoastaan sokerit ja muut ns. höttöleivät kokonaan pois ruokavaliosta. Ja se mikä on ollut riemastuttavaa, oli se että lounaan ja päivällisen kasvikset olivat merkinnällä "vähintään 200 g" . Eli varsinkin ensimmäisillä viikoilla tein uunijuureksia kilokaupalla ja mätin niitä surutta lautaselle, varmasti ylittyi saantisuositus moninkertaisesti.

Perunaa ja riisiä on myös silloin tällöin ollut ruokavaliossa, samoin hedelmiä menee joskus enemmän. Mietin itse asiassa aika pitkään ennen kuin päätin valmennukseen lähteä, että kannattaako se ja tuleeko stressi ruokien punnisemisesta, nälästä, kiukusta tms. Varsinkin kun töissä on myös kiire ja sekin mahdollisesti lisää stressiä.

No, ei tullut kiukkua ja nälkäkin on lähtenyt kun on syönyt sitten joskus vähän enemmän. Saunaoluet (huom. monikko) kuuluu edelleen lauantai- iltaan ja paino putoaa tasaisesti. Voi olla että lähtisi nopeammin jos olisi tiukempi ote, mutta rennompi ote sopii itselleni siksi että voin siten "unohtaa" olevani dieetillä. Ja viimeisenä mutta ei suinkaan vähäisenä asiana on se että näin vaihdevuosi-ikäisenä kiusaavat kuumat aallot ovat jääneet historiaan. Ai niin, ja päiväunia ei töiden jälkeen ole enää tarvinnut nukkua, ekalla viikolla parina päivänä mutta ei sen jälkeen” 

VHH:ssa opit kehon kokonaisvaltaisesta toiminnasta

”Tämä on ollut paras käymistäni Fitfarmin valmennuksista (superdietti, run) ja toki ajatuskin tässä on ihan eri kuin muissa. Parasta on ollut oppia kehon kokonaisvaltaisesta toiminnasta ja kuinka se reagoi mihinkin, esim ravintoaineiden "kiertokulku" kehossa, stressin ja levon vaikutus yms. Ja juuri se ajatus, että tässä ollaan tekemässä elämän pituista homma, eikä ole kiire mihinkään. Mun vaakalukema näyttää vaatimattomat -2kg, mutta suurempi muutos on tapahtunut pään sisällä. 

Tämä ruokavalio (missä periaatteessa mikään ei ole kiellettyä) on mielestäni todella järkevä ja tätä pystyy kuka tahansa noudattamaan. Kun keskitytään siihen että perusta ja runko on kunnossa, niin satunnainen herkkuhetki ei ole repsahdus vaan ihana nautinto, mikä vaikuttaa myös siihen ettei herkuttelun jälkeen tunne epäonnistuneensa ja lähde ns. mopo käsistä.

Itse sain juuri sen mitä tuli hakemaan: tasainen ruokarytmi ja ruokavalion tervehdyttäminen ja monipuolistaminen. Lisäksi sain paljon muuta tietoa. Kiitos siis tästä hyvälle valmentajalle!” 

VHH-valmennuksen aikana tärkein muutos tapahtui pään sisällä

”Tärkein asia valmennuksen aikana tapahtui pään sisällä. Neljä vuotta olen yrittänyt erilaisten diettien avulla tiputtaa "raskuskiloja", ja löytää oman urheilullisen itseni takaisin, tässä kuitenkaan onnistumatta. Heti VHH:n alussa ajatukset kääntyivät Matiaksen avulla vihdoin terveelliselle pohjalle. Ruokia en mittaillut kuin muutaman kerran, muuten mentiin silmämääräisesti ja soveltaenkin välillä. Paino on tippunut ehkä 4-5 kiloa, mutta tosiaan tärkein oppi tapahtui pään sisällä. Harkinnassa vielä toinen VHH perään.”

”Ensimmäistä kertaa on ollut helppoa noudattaa ruokavaliota, en ole ajatellut monesko viikko menossa jne. Tärkein asia on ollut oppia se, että juhlat, ravintoreissut ja ystävien kanssa vietetyt viikonloput eivät kaada tätä hommaa. En enää heitä hanskoja tiskiin, kun jonkun viikonlopun jälkeen vaaka näyttää esim. + 2 kiloa. Se lähtee pois, kun taas jatkaa syömällä terveellisesti. Sen olen myös oppinut, että nyt ei ole enää kiire saada kiloja pois. Hiljaa hyvä tulee. Nyt siis kohta 2 vhh:ta takana ja homma jatkuu ainakin hetken ominpäin, mutta taatusti joskus lähden mukaan johonkin valmennukseen. Iso kiitos Matias Koistinen” 

VHH-valmennuksen avulla on opittu kuuntelemaan kehoa

”Ei enää kompensointia, arkeen kuuluu joskus herkut kohtuudella, en pode huonoa omatuntoa jos syön yhden keksin... ennen jos otin keksin niin sitten ajattelin että kaikki on pilalla ja mätin kaksib käsin mitä kaapista löytyi... En enää vältä hiilareita, ne on hyvä juttu ettei "syö" omia lihaksia..

Olen oppinut kuuntelemaan kehoa jos nälkä ei lähde syömällä niin sitte syön ruokaa vähän lisää... Kasvisruoka on alkanut maistua myös perheelle!
Ja kiloja on lähtenyt n.3 . Mutta kiire on loppunut ja tavoite on kauenpana kuin kiloissa. En ole enää dietillä vaikka tiputan painoa, tämä on elämää!”

”Kiloja olis varmaan lähtenyt ihan ryminällä, jos olis paukuttanut täysillä eteenpäin ohjeiden mukaan. Neljä niitä kerkesi lähtemään mutta paras opetus mikä lähti mukaan matkaan ja käytäntöön; "Koskaan ei ole väärin syödä paljon terveellistä ruokaa." Valmennuksen hintaan nähden on lähes uskomatonta miten yksilöllisiä neuvoja, säätöjä yms. valmentajalta saa. Jos liikkuisin vähemmän, lähtisin uudelle kierrokselle mutta nyt Sportti tempaisi mukaansa ;)”

VHH on vähähiilihydraattiseen ruokavalioon perustuva valmennuksemme, jonka avulla opit terveellisen ruokavalion peruspilarit ja opit lisää ravinnosta. Tervetuloa mukaan aloittamaan pysyvä elämäntapamuutos - ei kiellettyjä ruoka-aineita!Haluatko maksaa liikuntaeduilla?