Rahka-appelsiinijäätelö (2 annosta)

Valmistusaika: 45 minuuttia + 4 tuntia

Rahka-appelsiinijäätelö-annos.

Ainekset:

  • 1 prk rasvatonta maitorahkaa (250g)
  • 4 kananmunan valkuaista
  • 2 keltuaista
  • ¾ dl Stevia Sweet Crystalia
  • 1 appelsiinin kuori raastettuna (1 rkl)

Valmistusohje:

Vaahdota munat ja stevia paksuksi vaahdoksi (n. puolituntia). Mausta rahka raastetulla appelsiinin kuorella, pyöräytä rahkaa muutama minuutti vatkaimella ja sekoita rahka sitten kaapimella tai lastalla ilmavasti nostellen muna-steviavaahtoon. 

Kaada jäätelömassa laakeaan n. 2 litran vetoiseen astiaan, peitä kelmulla tai kannella ja laita pakastimeen. 

Sekoita jäätelömassaa parinkymmenen minuutin välein ensimmäisen tunnin ajan ja muutaman kerran loppuvalmistuksen aikana. Seos vajenee pakastuessaan ja on rakeisen näköisestä koostumuksestaan huolimatta suutuntumaltaan yllättävän lähellä oikeaa jäätelöä. Neljän tunnin kuluttua jäätelö on valmis tarjottavaksi vaikkapa mansikoiden kera. 

Jäätelö säilyy pakastimessa suljetussa rasiassa pidemmänkin ajan, mutta on otettava hetkeksi sulamaan ennen pallojen tekoa ja tarjoilua.

Resepti sopii esimerkiksi SUPERDIEETTI®-valmennuksen ruokavalioon ja sen on laatinut Eeva-Maria Lisko.

Katso myös: Grillatut nektariinit kreikkalaisen jogurtin ja mansikoiden kera



Haluatko maksaa liikuntaeduilla?