Jarnon muutoskuvat ennen ja jälkeen FITFARMin KETO49®-dieetin.

Jarno teki "ihmiskokeen" FITFARMin KETO49®-ketodieetillä. Jarnon muutoskuvat ennen ja jälkeen ketodieetin.

Jarno osallistui FITFARMin KETO49®-ketodieetille. Jarnon ennen ja jälkeen kuvat.

"Lähdin verkkovalmennukseen mukaan alun perin ihmiskoemielessä, koska olin lueskellut ketoosidieeteistä ja ketogeenisestä ruokavaliosta. Asia kiinnosti, sillä olin kuullut paljon sen vaikutuksista kehonkoostumukseen ja terveyteenkin yleensä.

Sattui sopiva kohta elämisen keskellä, mihin tällainen 7 viikon dieetti sopi hyvin. Jos itse kokeilee, saa tietää miten asia omalla kohdalla toimii. Päätin heti aluksi, että kun kerran lähden tähän, noudatan dieettiä ja siihen luotua treeniohjelmaa prikulleen. Ja näin myös tapahtui lukuunottamatta muutamia päiviä, jolloin ylitin lihatuotteiden osuuden 25-50 grammalla, mutta nekin olivat sellaisia päiviä, jolloin olin tehnyt kuntosaliharjoituksen.

Ketoflunssa yllätti toisella dieettiviikolla

Ensimmäisellä ketoosiin lasketteluviikolla oli joinain päivinä nälkä ja pientä heikotusta, mutta ne ohitin lähtemällä treenaamaan. Aiemmista omin päin tehdyistä painonpudotuskokemuksista olen sen oppinut itsestäni, että liikunta auttaa noilla hetkillä. Niin nytkin. Vessassa joutui juoksemaan tuon tuosta ja sanoinkin työkavereille luonteeni alkavan pian muuttua, koska nesteen täytyy alkaa kohta tulla ulos jo päästä asti. Dieetin toisen viikon torstaina tuli varmaan se ”ketoflunssa”. Olo oli aika kurja. Pää oli kuin ruuvipenkissä ja muutenkin olo oli vetämätön. Rintaa puristi ja hetkittäin kävi mielessä, onko tässä mitään järkeä. Seuraavan päivän iltaan asti sitä kesti, mutta kun sen vajaan kaksi vuorokautta ohitti, hommasta tuli helppoa kuin heinänteko. Ei ollut nälkä, kellosta piti katsoa milloin syödä ja vireystila yleisesti ottaen oli aiempaa paljonkin parempi.

Napostelut katosivat ketodieetin avulla

Napostelut ruokaa laittaessa on olleet itselle melkoinen helmasynti. Toinen on ollut iltasyönti telkkaria katsellessa kaikkine iltakaljoineen. Eipä ole kaivannut sellaisia yhtään tämän dieetin aikana. Leipää ja maitoa olen kuluttanut aina paljon. Ei ole ollut kumpaakaan ikävä. Olen viimeiset viisi vuotta liikkunut erityisen paljon, mutta ruoka on ollut minulle viime vuosina enemmänkin nautintoaine. Tämän dieetin aikana siitä tuli polttoainetta. Toki se nautiskeluaspekti kulkee edelleen mukana, koska tykkään hyvästä ruuasta, osaan tehdä hyvää ruokaa ja haluan välillä nautiskellakin. Dieetin aikana tosin totesin, että näistäkin rajallisista tarpeista saa tehtyä varsin maukasta ruokaa, kun vaan jaksaa soveltaa.

Stressin aiheitakin on dieetin aikana riittänyt, vaikka varoituksia stressin ja ketoosin yhdistämisestä paljon lueskelin, mutta tämäkin dieetti on projektina ollut töiden ohella yksi kiinnekohta, kun siviilielämässä ympärillä kaikki muu tuntuu olevan edelleen jonkinlaisessa käymis- tai muutostilassa.

Treenaaminen ketodieetin aikana

Ohjelman treenit ovat huomattavasti kevyempiä, kuin mihin olen tottunut, mutta aivan riittäviä tälle energiamäärälle ja hiilarittomuudelle. Sain tehtyä alusta asti viikoittain treeneinä kolme punttitreeniä, pari hiittiä, joista valtaosa sali2:n jälkeen ja yhden aerobisen, pääsääntöisesti kuntopyöräilyn muodossa. Unohdin dieetin ajaksi kokonaan varsinaiset liikuntaharrastukseni, jotka ovat crossfit ja viime aikoina takaisin pintaan pyrkineet kamppailutreenit.

Teen joka toinen viikko vuorotyötä (12h päivä/yö) ja joka toinen lyhempää päivävuoroa. Säännöllisen epäsäännöllisistä työajoista huolimatta, dieetti muotoutui luontevaksi osaksi arkea noin viikossa. Jaksaminen töissä ei ole ainakaan huonontunut. Saattanut jopa parantua. Yöunet on saattaneet olla uneksimisista päätellen tavanomaista syvempää, mutta tuntimäärät on jääneet vähän huonolle aika ajoin.

Töihin liittyen, työvaatteet on nyt todella mukavat päällä. Isoimmillaan haalari on ollut kokoa 58, suojaliivin kiinnitystarrojen päät ovat olleet 10 cm päässä toisistaan vatsan/rinnan kohdalta ja autossa istuminen kaikissa tamineissa on tuntunut siitä huolimatta tukalalta. Nyt 56 koon haalari on hulppea. Liivin kiinnitystarrojen päät osuvat yhteen, ja siitä huolimatta olo on mukava pakettiauton kyydissä. Muutama päivä sitten kiristin varustevyötäkin parilla sentillä. Oli pakko, kun vyö alkoi valua puoleen perseeseen autolta tehtäväpaikalle kävellessä.

Yhteenveto KETO49®-dieetistä

Kokemuksena kaiken kaikkiaan positiivinen juttu. Ennakkokäsitys muuttui näistä nettivalmennuksista pysyvästi. Suhde ruokaan on ehkä alkanut muuttumaan, mutta vaatii pidemmän ajan, että siitä muutoksesta tulee pysyvämpi. Ajatuksena kyllä olisi muuttaa ruokailutottumukset pysyvästikin. Reilun 40 päivän tipattomuuskaan ei ole ollut huono asia. Ja näin reilu nelikymppisenä, emännän jättämänä poikamiehenä, en pistä pahakseni vaikka markkina-arvokin olis tässä rytäkässä hieman (entisestään ;) ) kohonnut.

Kiitokset kuuluvat kanssadieettaajille. Facebook-ryhmän kokemuksista ja ruuanlaittoideoista sai itselle paljon jeesiä. Ja erityiskiitos Sailalle valmennuksesta. Hieno, ammattimainen ote hommaan ja loistava asenne meitä maallikoita kohtaan. Itsekseni en olisi tällaista saanut aikaan, vaikka kuinka olisin aihetta opiskellut. Lisäksi kiitosta kuuluu niille, jotka epäilivät onnistumistani heti ensimmäisestä viikosta alkaen. Se tietooni saatettu epäilys oli vain bensiiniä liekkeihin ja entistä kovemmin halusin näyttää, mihin pystyn, kun vain niin päätän. 

Ja sitten ne tulokset. Dieetin aloituksesta kuusi viikkoa ja kaksi päivää päälle: 

  • Paino: 106,6 kg - 97.7 kg
  • Vyötärö: 105 cm - 98,5 cm
  • Lantio: 107 cm - 103 cm
  • Reisi: 65,5 cm - 62,5 cm
  • Rinta: 119 cm - 113 cm 

Kuvissa muutoskuvien lisäksi Inbody-mittauksen tulokset. Suuntaa-antavia, mutta kummatkin tyhjällä mahalla noin 10 – 12 tunnin paaston jälkeen ja suunnilleen samaan vuorokauden aikaan.

Jarnon In Body -rasvadiagnoosimittaus ennen KETO49®-dieettiä.

Jarnon In Body -rasvadiagnoosimittaus KETO49®-dieetin jälkeen.

Jarnon In Body -painomittaus ennen KETO49®-dieettiä.

Jarnon InBody -painodiagnoosimittaus KETO49®-dieetin jälkeen.

Niiden mukaan lihasmassa täsmälleen sama kuin ennen dieettiä. Rasvamassa taas aikalailla tippuneen painon verran vähemmän. Luokittelisin tämän ihmiskokeen onnistuneeksi. Jatkan Keto365:llä, sillä nyt on kerrankin hyvä vauhti päällä päästä kehonkoostumuksessa sellaiseen, mistä olen tietyllä tapaa aina ”haaveillut”.

Kiitos Fitfarmin asiantuntijuudesta ja kuten kirjoitin aiemmin, Sailan valmennuksesta. Loistava kokemus ja kovalla motivaatiolla jatketaan eteenpäin kohti sitä parasta mahdollista minää. Niin fyysisesti kuin psyykkisestikin.

T: Jarno, melkoisen tyytyväinen asiakkaanne ;)"

Jarno osallistui suositulle KETO49®-dieetille! Lähde sinäkin mukaan ketodieetille kohti kevyempää kesää!Haluatko maksaa liikuntaeduilla?