07.09.2018 2 min lukuaika

Superdieetti® on valmennus, joka sopii moneen eri lähtökohtaan. Tämä siitä syystä, että tekeminen ja tietyt fysiikan lait eivät muutu, oli sitten kyseessä aloittelija, jolla on isompi painon pudotusurakka edessään tai henkilö, joka haluaa parantaa kuntoaan ja tiristellä samalla ylimääräisiä rasvoja pois.

Superdieetti®-valmennuksessa pääpaino on kokonaisuudessa ja sen ymmärtämisessä. Keskitytään hyvinvointiin, kehon toimintaan, aineenvaihdunnan tukemiseen, stressiin ynnä muihin asioihin, joista kokonaisuus koostuu. Liikunta, lepo ja ravinto jne. Näiden kaikkien pitää kulkea käsi kädessä tukien toisiaan ja jos yksi asia muuttuu, niin pitää tarvittaessa huomioida se kahdessa muussakin. Käydään läpi ravinnon merkitystä: mitä syödään ja miksi syödään. Ennen kaikkea opitaan hallitsemaan sitä omaa ruokailua, sillä tarkoitus on itse ohjata sitä omaa syömistä, eikä syömisen saa antaa ohjata meitä. Terveellistä ruokaa ei saa myöskään pelätä, usein ruokaa syödään aivan liian vähän, mikä johtaa painon jojoiluun. Tarkoitus on ymmärtää, että laihtumiseen ja painonhallintaan eivät ole yhtä tiettyä ratkaisua, vaan kokonaisuus on ratkaiseva tekijä. Tämän kokonaisuuden ja eri asioiden merkityksen kun ymmärtää ja oppii, niin pysyvä muutos on mahdollinen!Superdieet®-valmennuksessa ruokavalio päivittyy 3 viikon välein, eli 12 viikon valmennuksen aikana tulee 4 erilaista ruokavaliota. Ruoka-ainepankki on hyvin kattava ja sieltä löytyy varmasti jokaiselle mieluisia ravinnon lähteitä. Alkuun syödään enemmän ja loppua kohden ruokamäärä pienenee. On paljon yksilöllisiä eroja riippuen taustoista ja yksilöstä itsestään, että missä syklissä ja minkä verran ruokaa kannattaa vähentää, tästä syystä jokaisen ei tarvitse kaikkia vähennyksiä tehdä. Tämän 12 viikon aikana ymmärtää että on turha pelätä ruokaa, eikä ylipainosta tarvitse syyttää yhtä tiettyä tekijää esim. hiilihydraattia, vaan ruokailussakin kokonaisuus ratkaisee kaiken. Tärkeää on oppia hallitsemaan ruokailuaan, eikä anneta mielitekojen johdatella ruokailuamme.Treenipuolella on vaihtoehtoja jokaisen tarpeisiin. Kotitreeniohjeet, kahvakuulaohjeet sekä kuntosalille kaksi eri ohjelmaa. Myös treenit päivittyvät valmennuksen edetessä. Kuntosalille on kahdet eri ohjeet, eri tasoisille treenaajille. Superdieetissä on usein mukana heitä, jotka ovat treenanneet jo enemmänkin salilla ja heille pitää löytyä riittävän monipuoliset sekä haastavat ohjelmat. Tämä on toteutettu 3-jakoisella ohjelmalla, jossa riittää haastetta kokeneemmallekin tekijälle. Lisäksi löytyy 1-jakoinen aloittelijan ohjelma, sillä Superdieetissä moni ottaa ensiaskeleensa salille ja siihen on rakennettu simppeli ohjelma, jolla saa homman alulle. Treenien ja liikunnan puolesta valmennuksessa on tärkeää oppia haastamaan itseään ja ennen kaikkea tykkäämään  liikunnasta. Lisäksi opitaan suhteuttamaan liikunnan määrää ravintoon sekä lepoon. Monesti liikunta kääntyy itseään vastaan painonhallinnassa, koska sitä tehdään liikaa suhteessa muihin tekijöihin, liikuntaa ja vastusharjoittelua yliarvostetaan painonhallinnassa ja aliarvostetaan terveyshyödyiltään. Valmennuksessa siis opetellaan myös terveyttä ja hyvinvointia edistävää kokonaisuutta.

Superdieetissä tehdään huikeita painonpudotuksia ja muutoksia, mutta siellä ei ole vain tarkoitus pudottaa painoa keinolla millä hyvänsä, siitä pidän valmentajana huolen. Painonpudotus on helppoa ja yksinkertaista, mutta kun halutaan tehdä asiat niin, että se edistää terveyttä ja hyvinvointia ja ennen kaikkea, että muutos olisi pysyvä, niin monesti joudutaan keskittymään ja panostamaan paljon muihin asioihin kun vain vaakalukemaan. Näin mahdollistetaan pysyviä muutoksia. Joskus joudutaan ottamaan yksi askel taakse, jotta pääsemme seuraavat kaksi eteen!Valmennuksesta on mahdollista tehdä myös täysin henkilökohtainen pienestä lisämaksusta. Jos kohtaa matkallaan isompia ongelmia tai muuten tuntuu, että ohjelmat ei sovi mitenkään itselle, niin valmentajan kanssa kaksin tapaamisessa tai puhelimen välityksellä tämän asian saa selvitettyä ja ohjelmat muokattua itselle henkilökohtaiseksi.

Superdieetti® sopii siis hyvin moneen eri lähtökohtaan. Riittää että haluat oppia uusia asioita ja haluat pysyvää muutosta etkä vain hetkellisiä tuloksia!

Kirjoituksen kirjoitti Superdieetti®-valmentaja Matias Koistinen


LIITY SÄHKÖPOSTILISTALLE JA SAA ILMAISIA VINKKEJÄ