Uunijuurekset

Tarvitset seuraavat ainekset:

  • 350g punajuurta
  • 350g porkkanaa
  • 300g sipulia
  • 6 kynttä valkosipulia
  • ja jos ruokavalio sallii, lisäksi bataattia tai perunaa ja palsternakkaa
  • muutama oksa timjamia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistat uunijuurekset näin:

Laita uuni lämpenemään 175’C. Kuori ja kuutioi juurekset ja sipulit. Jätä valkosipulinkynnet kokonaisiksi tai puolikkaiksi. Mitä pienempää noppaa muista teet, sitä nopeampaa juurekset kypsyvät.

Laita kuutioidut juurekset kulhoon, mittaa mukaan oliiviöljy ja mausta juurekset suolalla ja pippurilla. Sekoita kunnolla. Levitä juurekset sitten leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, laita timjamin oksat juuresten sekaan ja anna paahtua uunissa 45-60 minuuttia juureskuutioiden koosta riippuen. Poimi timjamin oksat pois juuresten joukosta ennen tarjoilua.

Uunijuurekset ovat ihana syksyinen lisäke lihalle ja kalalle. Toimii uudelleen lämmitettynä loistavasti, kylmänäkin salaatin korvikkeena.

Resepti sopii Superdieetin, FitMaman ja Bikini Challengen ruokavalioihin ja sen on laatinut Eeva-Maria Lisko. 



Haluatko maksaa liikuntaeduilla?