Helpot perunarieskat

Helpot perunarieskat

Näihin hetkessä valmistuviin perunarieskoihin tarvitset vain neljä ainesosaa.

Ohjeella saat kuusi rieskaa:

  • 3 dl perunasose (tai 50 g muusijauhe + 3 dl vesi)
  • 1 kananmuna
  • 0,5 tl suola
  • 2 dl vehnäjauho (onnistuu myös gluteenittomana)

(Kuuden rieskan mukaan laskettuna yksi rieska sisältää noin 120 kcal, P5g HH22g R1g)

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

Jos käytät muusijauhetta, niin valmista muusi sekoittamalla jauheen sekaan kiehuva vesi ja anna jäähtyä hetki.

Sekoita muusin joukkoon kananmuna ja suola. Lisää joukkoon myös jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa.

Jaa taikana kuuteen kekoon pellille leivinpaperin päälle. Muotoile keoista rieskoja jauhotetuin käsin. Paista 250 asteisessa uunissa noin 13 min tai kunnes rieskat ovat ruskistuneet kauniisti. Nauti rieskat haluamillasi päällisillä!

Takaisin blogiin