Paella

Tarvitset seuraavat ainekset: 

  • kananfileetä
  • kuorittuja katkarapuja
  • oliivilöljyä
  • Arborioriisiä (tai hätätapauksessa sushiriisiä)
  • pieni sipuli
  • iso valkosipulinkynsi
  • punainen chili
  • punainen paprika
  • tomaatti
  • tomaattipyreetä
  • savupaprikajauhetta
  • kanalientä
  • valkoviininkorviketta (vesi + 1 rkl valkoviinietikkaa)
  • muutama rouhaus mustapippuria
  • muutama rouhaus suolaa
  • sitruuna lohkoina
  • tuoretta persiljaa

 Valmista paella näin:

Ota katkaravut sulamaan ajoissa. Pilko kanafileet pieniksi palasiksi. Kuori ja silppua sipuli, kuutioi paprika ja tomaatti ja hienonna chili ja valkosipuli. Keitä 8 dl vettä ja liota kanaliemikuutiot siihen. Pidä liemi lämpimänä hellalla. Sekoita valkoviinietikka puoleen desiin vettä.
 
Kuumenna puolet oliiviöljystä isolla paistinpannulla. Laske lämpötilaa ja kuullota öljyssä sipulia ja paprikaa hetki. Lisää sitten mukaan chili ja valkosipuli sekä hetken kuluttua tomaatti, tomaattipyree, savupaprikajauhe sekä riisinjyvät. Sekoita minuutin ajan. Kaada sitten mukaan valkoviininkorvike ja 2/3 osaa kanaliemestä ja anna hautua parisenkymmentä minuuttia pienellä lämmöllä muutaman kerran sekoittaen niin, että riisi kypsyy. Paista sillä aikaa toisella pannulla kananpalat puolessa oliiviöljystä. Lisää kypsennyksen loppuvaiheessa riisiseoksen joukkoon loppu liemi, kananpalat sekä suola ja pippuri.

Kun riisi on kypsää, nosta sulatetut katkaravut paellan päälle. Koristele pannullinen tuoreella silputulla persiljalla ja sitruunanlohkoilla. Jaa annos kolmeen osaan ja nauti. Toimii jokseenkin hyvin myös uudelleen lämmitettynä.

Reseptin on laatinut Eeva-Maria Lisko. 

Resepti sopii Superdieetti®-, FitMama®- ja Bikini Challenge® -valmennuksien ruokavalioihin. 



Haluatko maksaa liikuntaeduilla?