04.11.2019 1 min lukuaika

Kaalipyörykät

Tarvitset seuraavat ainekset:

  • 350g kaalia
  • 250g vähärasvaista jauhelihaa
  • 1 pieni sipuli (65g)
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 kananmunaa
  • ½ dl puuroriisiä
  • 100g mietoa, rasvatonta maitorahkaa
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl steviaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2½ dl vettä
  • 1 lihaliemikuutio

    Valmista kaalipyörykät näin:

    Laita uuni lämpenemään 200’C.

    Raasta kaali ja kuori ja silppua sipuli. Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota kaaliraastetta ja sipulisilppua siinä viitisen minuuttia niin, että seos pehmenee.

    Kaada paistettu raaste kulhoon ja mittaa mukaan jauheliha, munat, rahka, raaka puuroriisi ja mausteet ja sekoita massa tasaiseksi.

    Muotoile massasta 12 pyörykkää isoon uunivuokaan ja paista pyöryköitä puoli tuntia. Kiehauta vesi pienessä kattilassa ja sekoita lihaliemikuutio siihen. Kaada liemi uunivuokaan ja paista pyöryköitä vielä 45 minuuttia lisää.

    Nauti pyörykät ateriana esimerkiksi perunan ja puolukkasurvoksen kanssa. 

    Reseptin on laatinut Eeva-Maria Lisko. Resepti sopii esimerkiksi FitMama®-, Superdieetti®- ja Bikini Challenge® -valmennusten ruokavalioihin!


    Liity uutiskirjeemme tilaajaksi!