08.07.2015 2 min lukuaikaOlen 41-vuotias kahden lapsen äiti.

Koko ns. aikuisiän olen ollut jojo-laihduttaja. Laihdutuskeinoina ovat olleet kaikenlaiset soppakuurit, paastot ja painonvartioiden ohjeet. Näillä keinoilla paino on kyllä pudonnut ja tiesin ja tiedän edelleen mitä pitää tehdä, jotta laihtuisi. Itsekuri on vaan puuttunut ja laihtumisen jälkeen paino on taas lähtenyt nousuun.

Elämän ruuhkavuodet; raskaudet, sairaudet ja vuorotyö, laihdutusyrityksistä huolimatta nostivat elopainoni 83-85 kiloon.

Katsoessani itsestäni otettuja valokuvia päätin, että nyt pitää tapahtua jotakin tai terveys pettää lopullisesti.

Kesän 2014 kypsyttelin päätöstä osallistua FitFarmin SuperDieettiin. Aloitin valmennuksen 18.8. ja päivääkään en ole katunut. Paino lähti tippumaan 83 kilosta hurjalla vauhdilla alaspäin!! Pituutta minulla on 166 cm.

SD:n aikana hankalaa on ollut vuorotyötä tekevänä aikatauluttaa ruokailuja ja liikkumista, mutta jotakin olen ilmeisesti tehnyt kuitenkin oikein...paino on tippunut 11 kiloa. Perhe on ollut suurena tukena tässä projektissani. Kiitos heille!Olen ylipainostani huolimatta aina pitänyt liikunnasta ja nyt nautin kovasti kun voin harrastaa sitä ilman nivel- ym. kipuja.

Olen harrastanut kuntonyrkkeilyä monta vuotta ja nyt sen ohella käyn salilla sekä olen aloittanut juoksemisen uudestaan, jota en ole voinut liikakilojen vuoksi harrastaa moneen vuoteen. Juoksulenkit ovat vielä melko lyhyitä, mutta luulen, että pikkuhiljaa jaksan juosta enemmän kun kilot tästä vielä tippuvat. Ja se tunne juoksulenkin jälkeen on mahtava!

Kun aloitin tämän SD:n, niin sanoin, että tämä on elämäni viimeisin "laihdutuskuuri" ja nyt toivon, että pystyn pitämään tämän lupauksen itselleni, enkä päästä itseäni taas repsahtamaan. Tämä "laihdutuskuuri" muuttuu lopulliseksi elämäntavaksi!SuperDieetin jälkeen tuntui luonnolliselta vielä jatkaa SuperDieetti Extralla. Sillä jos tälle tielle lähdettiin, niin jatketaan loppuun asti! Extran aikana painoa tippui vielä 7 kiloa!

Laihduttaminen on ollut yllättävän helppoa ja se on sujunut kuin itsestään. Tämän 13 viikon jälkeen alkaakin se vaikein osuus tässä elämäntapamuutoksessa, saavutetun painonpudotuksen pitäminen. Mutta onneksi tiedän mistä löydän taas avun, jos ote alkaa lipsumaan! =)

Kiitos FitFarmille valmennuksesta, tuesta ja selkeistä ohjeista!!

LIITY SÄHKÖPOSTILISTALLE JA SAA ILMAISIA VINKKEJÄ