"ymmärsin, että muutoksen on tapahduttava nyt tai ei koskaan"

Kun olin 55-vuotias, huomasin, että energiani eivät olleet entisellään ja en jaksanut enää entiseen tapaan. Kukin meistä tulee elämässään pisteeseen, jossa on tehtävä valinta. Jos mikään ei muutu, mikään ei muutu. Minulle tuo hetki koitti, kun ymmärsin, että muutoksen on tapahduttava nyt tai ei koskaan.

"löysin pian tasapainon ruokailun ja liikunnan välillä"

Fitfarmin Tehostartti-valmennus tarjosi minulle avaimet muutokseen keväällä 2022. Vaikka alkutaipale liikunnan maailmaan tuntuikin tahmealta, löysin pian tasapainon ruokailun ja liikunnan välillä.

Tämä oli vasta alkua.

Erityisen merkityksellinen osa matkaani oli VHH-valmennus, jonka aikana sain kuulla valmentaja Matias Koistisen syvällisiä luentoja. Ne olivat silmiä avaavia.

Matiaksen opetuksista opin paitsi oikeanlaisen ruokavalion merkityksestä, myös itsetuntemuksen ja päättäväisyyden tärkeydestä muutosmatkalla. Painoni alkoi laskea, oikeat ruokailutottumukset juurtuivat, ja mikä tärkeintä, liikunta muuttui elämäntavaksi.

Matiaksesta ei voi mutta sanoa kun, että hän on HUIPPU! Sekä syömiseen että liikkumiseen jos on vaan mitä tahansa kysyttävää, niin vastaus tulee nopeasti.

"Kroppani ei enää vaivaa jatkuvilla kivuilla ja jumeilla"

VHH:lla ruokamääriä säädeltiin aikalailla juuri minulle sopiviksi. Ei pääse roskaruoka- ja karkkihimot iskemään, eikä väsytä, kun heti säädetään henkilökohtaisesti sopivaksi.

Fitfarmin onnistuja Riitta, 55

"terveyteni on parantunut"

Muutokseni ei ollut vain fyysistä, vaan myös henkistä. Myös terveyteni on parantunut. Verenpaineeni on nyt normaali ja olen voinut lopettaa lääkityksen. Kroppani ei enää vaivaa jatkuvilla kivuilla ja jumeilla. Lihaskuntoni on parantunut merkittävästi ja tunnen itseni vetreämmäksi ja fressimmäksi. Kilojakin on lähtenyt -10 kg.

Jokainen valinta, mitä teemme ruoan suhteen, vaikuttaa meihin. Huomaan sen, kun satunnaisesti valitsen vähemmän terveellisiä vaihtoehtoja ja "roskaruokaa". Unen laatu heikkenee ja seuraavana päivänä olen väsyneempi.

Mealpreppaus, eli aterioiden valmiiksi kokkaaminen tuli osaksi arkeani, ja vesipullosta tuli erottamaton osa minua. Liikunta ei ollut enää vain toive tai suunnitelma - se kuuluu arkeeni.

"koskaan ole liian myöhäistä tehdä muutoksia"

Tällä hetkellä olen mukana Sport -valmennuksessa. Myös siellä Matias on räätälöinyt ohjelman minulle sopivaksi. Treeneissä on huomioitu rajoitteet, kuten käsien ja jalkojen nivelrikko.

Matkani on opettanut, ettei koskaan ole liian myöhäistä tehdä muutoksia ja löytää oma tiensä kohti hyvinvointia.

TUTUSTU VHH-VALMENNUKSEENHaluatko maksaa liikuntaeduilla?