Hei! 

Olen Riikka, 51 vuotta, Keski-Pohjanmaalta Kokkolan Kälviältä. Osallistuin viime syksynä Valloittava V50+ -valmennukseen. Matka oli huikea!

 

Tavoitteenani oli valmennuksen alkaessa kiinteytyä ja löytää kipinä liikkumiseen uudelleen takaisin sekä saada lisää energiaa päiviini. Tämän kaiken myös sain! Painoa on pudonnut reilu 7kg, vyötäröltä on lähtenyt 13cm, lantiolta 10cm. Kipinä liikkumiseen on TODELLAKIN palannut, salitreenit, joita valmennukseen kuului, olivat huippuhyviä ja innostavia, samoin Jutan jumpat, joita myös silloin tällöin tein. Olen myös alkanut uimaan kerran viikossa ja etenkin uidessa huomaan, miten voimaa on tullut lisää ja kunto kohentunut. Minulla on tapana uida n.1500 m kerralla ja näiden viikkojen aikana aikani on parantunut yli 20 minuuttia!

 

Lisäksi olen oppinut uuden taidon! Olen aina haaveillut, että osaisin vetää leukoja, mutta koskaan aiemmin en ole onnistunut siinä edes apukuminauhan avulla, mutta nyt osaan!

 

Valmennus on vaikuttanut muihinkin hyvinvointini osa-alueisiin; nukun paremmin – aiemmin yöuneni oli tosi katkonaista ja levotonta, nyt nukun levollisemmin ja pidempiä pätkiä. Tunnen myös oloni paljon energisemmäksi, enää ei illat kulu sohvalla torkkuen ja seuraavaan työpäivään voimia keräten, vaan virtaa riittää kuntosalitreeniin, hiihtolenkkiin tai kävelylle, myös kotityöt ovat saaneet uutta puhtia!

 

 

Lyhyesti sanottuna viihdyn omassa kropassani! On ihanaa tuntea oma voimakas, energinen ja hyvä olo!”

 

  1. Miksi lähdit valmennukseen mukaan?

5-6 vuotta sitten kävin Superdieetin ja siitä jäi hyvät fiilikset. Nyt törmäsin Facebookissa Valloittava50+ valmennukseen ja se kuulosti juuri siltä, mitä kaipasin tällä hetkellä. Valmennuksessa vaikutti olevan paljon erilaisia sisältöjä ja kuulosti hyvin monipuoliselta. Hinta oli myös kohdillaan. Päätin sitten hetken mielijohteesta lähteä mukaan.

  1. Millaisia muutoksia koit? 

Ihan heti ensimmäisen viikon jälkeen oli kevyempi olo. Enkä puhu nyt kiloista, vaan kevyempi hengittää ja parempi olo omassa kropassa.

Unenlaatuun tuli heti parannusta. Nukun tavallisesti hyvin katkonaisesti, mutta nyt pystyin nukkumaan pidempiä pätkiä heräämättä. Heräsin virkeämpänä ja oli enemmän energiaa kaikkeen.

Ehkä 2 vko jälkeen menin ekaa kertaa vaa’alle ja tuli yllätyksenä, että kappas, painoa onkin pudonnut. Se tuli ihan yllätyksenä, sillä en ollut keskittynyt painonpudotukseen enkä ollut noudattanut ruokavaliota ihan prikulleen. Otin vielä mittanauhan käteen ja huomasin että kyllä, senttejä on hävinnyt. En voinut ajatellakaan, että näin nopeasti voi saada näin isoja muutoksia. Se motivoi tosi paljon jatkamaan.

 

Mistä erityisesti pidit valmennuksessa? 

Kuntosaliohjelmista, nyt treeneihin tuli joku järki

Tykkäsin Jutan rentoutusharjoituksista sekä gynekologin asiantuntijan luennoista. Ne auttoivat kuulostelemaan omaa kroppaa ja lisäsi ymmärrystä omasta muuttuvasta kehosta.

 

Mitkä olivat oleellisimmat asiat mitä sait valmennuksesta? 

Mulla on hyvä olla omassa kropassa taas. Mä viihdyn itsessäni ja omissa nahoissani, se on se kaikkein suurin ja paras juttu. Mikä sit ehkä näkyy ulospäinkin, ainakin työkaverit ja perhe on sanonut että sä oot paljon energisempi ja reippaampi. 

Toki myös fyysisillä muutoksilla on oma osuutensa. Kyllähän se hivelee itsetuntoa kun huomaa että pystyy vielä tähän ja saa oikeesti itsensä taas kuntoon. Mun fyysinen kunto on oikeasti ihan valtavasti parantunut. Jaksan tehdä paljon enemmän kuin aiemmin. Jos mä vertaan itseäni elokuussa ja nyt (joulukuu), niin siinä on ihan valtava muutos.

Ja sit kans se unenlaadun paraneminen, et täähän on sellanen iso kokonaisuus. Kun nukkuu hyvin niin jaksaa sitten päivisinkin tehdä enemmän ja se motivoi eteenpäin.

 

Saitko oivalluksia? 

Tajusin lepoviikkojen tärkeyden. Sen, kuinka tärkeässä roolissa se palautuminen oikeasti on. Olen vähän semmoine,n että innostun kauheasti, enkä malta levätä. Nyt olen pakottanut itseni pitämään lepopäiviä ja lepoviikkoja ja olen huomannut kuinka paljon se sitten loppujen lopuksi antaa lisää siihen tekemiseen.

Armollisuus. Vanha ja kliseinen sanonta, mutta se, että hyväksyn itseni nyt tän ikäisenä kun olen. Kieltämättä alkuvuodesta oli semmonen olo että onkohan elämä nyt ohi tietyllä lailla, kun nyt on se maaginen 50, mutta nyt mulla on sellanen olo että mulla on vielä paljon ihania asioita edessäpäin ja odotettavissa. Eikä todellakaan mikään oo vielä ohi. Semmonen olo, että nyt ja tässä on hyvä ja rauhallinen olla.

Mä oon riittävä, mä oon hyvä tämmösenä ja mä pystyn vielä moneen muuhun ja monenlaiseen. Semmosiin asioihin mitä mä en ois ikinä uskonutkaan!

 

Kenelle suosittelisit valmennusta?

Kaikille mun ikäsille naisille. Kaikille, jotka jollakin lailla haluaa siihen omaan jaksamiseen työkaluja. En niinkään semmosille jotka haluaa vaan painonpudotusta, vaan semmosille, jotka haluaa sitä kokonaisvaltaista hyvinvointia.Haluatko maksaa liikuntaeduilla?