Aloitin liikunnan harrastamisen noin neljä vuotta sitten, kun muutin pois kotipaikkakunnaltani ja aloitin työt opiskelun jälkeen. Kävin säännöllisen epäsäännöllisesti ryhmäliikuntatunneilla harrastelemassa ja pari kertaa viikossa jyystetty BodyPump alkoi tökkiä. Halusin siis testata mihin minusta on ja millaisia tuloksia voisin saada aikaan valmennuksella. Ruokavalio oli suhteellisen kohdillaan, vaikka olenkin ruoan ja juoman ystävä, eli suurta muutosta valmennuksen ruokavalioon nähden ei juuri tullut. Valitsin Bikini Challenge -valmennuksen, koska olin kuullut ja nähnyt muun muassa Facebookissa onnistumistarinoita. Lisäksi kaipasin lisäboostia ja tavoitteellisuutta treeniin kesän rientojen jälkeen.


Aloittaessani valmennuksen en uskonut siihen, että saisin mitään tuloksia aikaan. Koin itseni normaalipainoiseksi ja olin suhteellisen tyytyväinen vartalooni. Minulla ei ollut lainkaan kokemuksia dieeteistä, ellei jonkin aikaa noudatettua karppiruokavaliota oteta huomioon. Näiden seikkojen vuoksi en osannut ottaa valmennuksesta sen suurempia paineita vaan ajattelin sen terveyden ja uuden elämäntavan alkuna. Valmennuksen alkaessa yllätyin siitä kuinka hyvää ja maistuvaa ruokaa voi syödä vaikka on ”dieetillä”, mutta myönnän että otin myös kaiken ilon irti tankkauspäivänä! Noudatin ruokavaliota lähes sataprosenttisesti, vain pari kertaa jouduin tilanteeseen, että en voinut pysyä siinä koko päivän aterioiden osalta.


Otatin kuvat itsestäni valmennuksen alussa ja seuraavan kerran vasta sen päätyttyä, tällä välillä seurasin painon kehitystä satunnaisesti. Lopussa tulokset yllättivät, sillä näin todellisen muutoksen itsessäni vasta vertailukuvien ottamisen jälkeen. Kaiken kaikkiaan kiloja karisi ja ympäri kehoa lähti senttejä, eniten kuitenkin vyötäröltä.


Halusin jakaa oman tarinani valmennuksesta sillä olen hyvä esimerkki siitä, että ottamalla tiukan niskaotteen ruokavalioon ja treeniin ohjeiden mukaisesti on muutos oikeasti mahdollinen, oli se sitten pieni tai suuri. Kymmenen viikkoa on suhteellisen lyhyt aika valtavaan muutokseen, mutta niinkin lyhyessä ajassa voi todistettavasti saada jotain aikaan. Koen nyt valmennuksen jälkeen voivani huomattavasti paremmin, joten tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Kiitokset FitFarmin tiimille! :)


-Ella

Haluatko maksaa liikuntaeduilla?