Motivaatio lähteä liikkeelle ei välttämättä ole huipussaan syksyisin. Sateinen ilta kuluu mukavasti lämpimällä sohvalla, ja pimeänä aamuna pehmeä peitto houkuttelee enemmän kuin liikunta. Tiedät ja tunnet, että liikunta kyllä auttaisi sinua jaksamaan, nostaisi unen laatua ja parantaisi kehon hyvinvointia. Mutta missä se motivaatio oikein piileskelee?

Näin löydät kadonneen motivaation

Istu hetkeksi alas ja pohdi, mikä olisi helpoin tapa liikkua juuri sinulle. Onko kävely sinusta miellyttävää sateesta huolimatta? Nautitko kotijumpasta? Tykkäätkö lähteä salille?

Pohdi asiaa, kunnes olet löytänyt siihen vastauksen. Älä luovuta heti! On helppo ajatella, ettei mikään innosta juuri nyt, kun töissäkin on kiireinen vaihe - palaat asiaan sitten myöhemmin. On yhtä helppoa löytää ratkaisuja! Voit pyytää ystävääsi kävelylle kerran viikossa, tai päättää että venyttelet oikein kunnolla joka lauantai saunan jälkeen.

Pidä suunnitelmasi realistisena, jotta se ei luo sinulle paineita, vaan innostusta!

Helpoin tapa liikkua ei tarkoita sitä, että liikkuminen olisi täysin vaivatonta vaan sitä, että se on sinulle mahdollisimman luontaista. Jos pidät luonnossa kävelystä tai vaikkapa ryhmäliikunnasta, etsi juuri sinua motivoivia mahdollisuuksia. On parempi tehdä jotakin kuin ei mitään!

Mies hymyilee kuntosalilla samalla kun nostelee painoja. FitFarmin valmennuksilla saat motivaatiota treeniin!

Mieti, miten saat liikunnan mahdollisimman helposti osaksi rutiiniasi. Pystytkö käymään salilla kerran viikossa töiden jälkeen? Voisitko tehdä kotona jumppaa, kun lapset nukkuvat? Jos haluat juosta mutta vierastat sadetta, auttaisiko asiaa jos sinulla olisi mahdollisimman hyvät varusteet?

Raivaa kotiisi mukava paikka liikkumiselle

Onko sinulla jo liikuntapaikka kotona? Kun järjestät kotiisi mukavan paikan jossa voit jumpata, joogata, rullata ja venytellä, motivoidut tekemään niin huomattavasti useammin. Jos sen sijaan jumppamattosi on vaatehuoneen ylähyllyllä ja käsipainot pölyttyvät sohvan takana, et varmastikaan tule tarttuneeksi niihin ohimennen. Tämä on yllättävän yksinkertainen asia, joka voi auttaa sinua motivoitumaan ihmeellisen helposti!

Selkeä paikka liikuntaa varten ei välttämättä vaadi mitään muuta kuin hieman lattiatilaa, maton tai jumppamaton. Siirrä jokin kaluste pois tieltä, jos tarve vaatii. Tai laita koko huoneen järjestys uusiksi, jos liikuntapaikan löytyminen on siitä kiinni!

Lisää paikan kutsuvuutta hyvällä valaistuksella ja vaikkapa kauniilla taululla, jonka katseleminen ilahduttaa ja motivoi sinua. Laita uuden liikuntapaikkasi viereen kori tai laatikko, johon asetat kotitreenivälineitä - esimerkiksi käsipainot, venyttelyrullan ja jumppakuminauhan. Kun välineet ovat aina saatavilla ja kauniisti esillä, tulee kotona liikkumisesta helppoa ja kutsuvaa!

Artikkelin kirjoitti Mitra Vasara.

Valitse tavoitteeseesi sopiva valmennus ja lähde mukaan! Meidän avullamme saat pidettyä motivaation huipussaan ja saavutat tavoitteesi. Kiinnostaisiko sinua esimerkiksi Sport™-valmennus, jossa säännöllinen ja monipuolinen liikunta rakennetaan osaksi arkea? Haluatko maksaa liikuntaeduilla?