Miksi lähteä mukaan SPORT™-valmennukseen?

Miksi sinä lähtisit SPORT™-valmennukseen mukaan? Jokaisella on siihen omat syynsä ja yksikään niistä ei ole väärä, kunhan syyt lähtevät sinusta itsestäsi ja ajavat sinua tekemään hyviä asioita. Listaan muutaman yleisen syyn, miksi ihmiset ovat lähteneet mukaan Sportiin ja pysyneet mukana valmennuksessa. 

1. Henkilökohtaisuus

SPORT™ on henkilökohtainen valmennus. Ensin speksataan jokaisen henkilökohtaiset tiedot ja tavoitteet, jonka jälkeen valitaan, millä työkaluilla tavoitteisiin päästään. Sportissa ei ole painoluokkia eikä nimettyjä ruokavalioita, on vain SINÄ, SINUN tavoitteesi ja siihen sopivat työkalut. Myös treenimuodot ja määrät menevät sinun tavoitteiden ja resurssien mukaan. Halusit sitten polttaa rasvaa, kerätä kiinteää massaa, eli lihasta, tai vaikka tukea kestävyysharjoittelua oikealla ruokavaliolla, se onnistuu SPORT™-valmennuksessa!

2. Suunnitelma

Monet ihmiset haluavat paljon asioita, mutta ovat vähän ”hukassa” tilanteensa kanssa. Useimpien tavoite on niin korkealla, että sinne pääsemiseen ei riitä muutaman viikon treeni. SPORT™ on ympäri vuoden jatkuva valmennus, joka auttaa tekemään pitkän aikavälin suunnitelmia yhdessä valmentajan kanssa. Se tarkoittaa myös oikeasti isoja ja pysyviä muutoksia. Tällä hetkellä monen tavoitteet ovat ensi kesässä ja mikäli ne haluaa saavuttaa, pitää suunnitelman toteuttaminen aloittaa hyvissä ajoin.

3. Urheiluravitsemus

Kuulostaa siltä, että tämä sana koskee vain ammattiurheilijoita, mutta oikeasti se koskee jokaista urheilevaa ihmistä. Ei siis ole kyse siitä, koetko olevasi urheilija vaan siitä, mitä oikeasti teet. Mikäli sinä juokset, treenaat salilla tai liikut muulla tavalla, olisi sinun todella suotavaa syödä urheiluravitsemuksen mukaisesti.

Liikunnan ja ruokavalion olisi syytä AINA kohdata, oli tarkoitus sitten kehittyä tai polttaa rasvaa. Jos syömme esimerkiksi liian vähän ja liian pitkään, ei treeni ole enää kehittävää. Tai jos yritämme polttaa rasvaa samalla tavalla kuin naapuri, joka ei liiku ollenkaan ja itse liikumme paljon, saamme aikaiseksi vain lihaksen purkua sekä ylirasittumista kehoon. Toki siinä vähän rasvaakin lähtee, mutta ei se kauheasti siinä kohtaa ilahduta. Mikäli olet siis tilanteessa jossa, ”urheilen paljon, mutta mitään ei tunnu tapahtuvan”, on sinun syytä tulla pistäytymään SPORT™-valmennuksessa.

4. Autonomia 

Yksi valmentamisen peruspilareista on autonomia. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että valmennettava päättää itse tekemisistään hyvin paljon. Pitkäaikaisessa valmennussuhteessa tämä on erittäin tärkeä tekijä. SPORT™ ei siis ole valmennus, jossa ”kaikki tekee samalla tavalla”, vaan sinä teet juuri niin asioita, jotka sopivat sinun elämääsi. Teet harjoituksia omasta tahdostasi, et siksi että valmennus tai valmentaja niin sanoo. Tämän takia meillä on niin kattava valikoima esimerkiksi treeniohjelmia (juoksuohjelmat, kuntonyrkkeily, saliohjelmat, liikkuvuusohjelmat, leuanveto-ohjelmat, kotitreenit ym.), jotta jokainen löytää omaan tavoitteeseen mieluisat treenimuodot. Samalla tavalla etenemme syömisen suhteen, kaikki eivät syö valmennuksessa lähellekään samalla tavalla, vaan ruokavalioita säädetään valmentajan kanssa niin, että tekemistä pystyy jatkamaan pitkiä aikoja. Osa Sporttilaisista esimerkiksi punnitsee ruokansa ja osa ei.

5. Oppi

SPORT™ tähtää siihen, että valmennettavat saavuttavat tavoitteensa, olivat ne sitten kuinka isoja tahansa. Ainoa asia, mitä isot tavoitteet vaativat, on aika - muita kikkoja siihen ei ole. Järkevä pitkäjänteinen tekeminen tuo kyllä tuloksia. Tulosten lisäksi valmennuksen tarkoitus on tehdä valmentajasta ”turha”, eli ihmisestä tulee pikkuhiljaa itse niin osaava, luentojen, kokeilujen, välillä myös erehdysten kautta, että varmasti pärjää yksinään siinä kohtaa, kun valmennuksesta haluaa jättäytyä pois. Toki Sportissa saa myös tarkat ohjeet miten toimia missäkin tilanteessa. Sekin tapa sopii osalle, ettei tarvitse itse ”miettiä yhtään”, mutta pidemmälle mentäessä ne asiat alkavat kyllä juurtua tuollakin mallilla.

6. Yhteisö

Sportin Facebook-ryhmään kannattaa liittyä jos tuntuu, että on yksin tavoitteidensa ja tekemisensä kanssa. Varsinkaan omista onnistumisista ei monesti uskalleta muille ihmisille puhua ja se on ikävä asia, koska kaikki me haluamme positiivista palautetta tekemisestämme. Vaikka kyse on ”vain” sosiaalisen median ryhmästä, on se todella iso voimavara monelle mukanaolijalle. Osa kertoo ryhmässä onnistumisistaan ja epäonnistumisistaan päivittäin ja siellä jaetaan vinkkejä ja kokemuksia todella paljon. Se mikä loistaa ryhmästä eniten, on positiivisuus. Ryhmässä on paljon vasta-alkajia sekä myös todella kovia treenaajia. Silti kukaan ei kuvittele olevansa toistaan parempi vaan aina saa apua, neuvoja sekä tukea tilanteeseensa. Olenkin sanonutkin Sportin sisällä, että tämä on työläs valmennus, mutta samalla helppo, koska minulla on satapäinen joukko huippuja apuvalmentajia!

7. Kehittyminen

Sportin motto on ”tosissaan muttei totisesti”. Tämä tarkoittaa sitä, että menemme hyvällä fiiliksellä koko ajan eteenpäin ja mihinkään ”lillukanvarsiin” emme puutu vaan keskitymme olennaisiin asioihin. Voin luvata, että treenit haastavat jokaisen. Vaikka meillä on rento ja positiivinen ilmapiiri, hammastakin saa purra, koska itsensä haastaminen on se asia, mikä meille tuo kehityksen. Mikäli salilla tehdään samat asiat viikosta toiseen, mutta kehitystä ei tule, olemme todennäköisesti jääneet omalle mukavuusalueelle ja keholla ei yksinkertaisesti ole syytä kehittyä. Treenejä on eri tasoisia, mutta jokainen saa antaa omalla tasollaan kaikkensa. Näin kehitämme henkistä puolta fysiikan mukana. Jos olet siis valmis haastamaan itsesi ja haluat oikeasti kehittyä, on SPORT™-valmennus on sinun valintasi!

8. Monipuolisuus

Kuulen usein lauseen ”haluaisin tiivistyä, parantaa juoksukuntoa, käydä ryhmäliikunnassa sekä saada lihastakin salilla”. SPORT™ pystyy antamaan sen mitä tavoittelet, jos sinulla on vain suunnitelmallisuutta ja aikaa. Ihan kaikkia jäniksiä emme voi jahdata, mutta järkevällä suunnittelulla ja ohjelmoinnilla saavutamme kaikki tavoitteet. SPORT™ ei siis kategorioi sinua mihinkään tiettyyn ryhmään, esim. maksimaalinen lihaskasvu tai juoksuharrastajat. Voit haluta ja saavuttaa molemmat, maksimaalisesti toista tai vähän molempia. SPORT™-valmennuksen yksi ehdoton rikkaus on, että vaikka kaikilla valmennettavilla on omat tavoitteensa, voimme yhdessä toteuttaa ne kaikki.

Artikkelin on kirjoittanut valmentaja Matias Koistinen.

SPORT™ kaikille liikunnasta nauttiville! Lämpimästi tervetuloa mukaan, niin aloittelijat kuin konkaritkin!Haluatko maksaa liikuntaeduilla?