Uutena vuotena lupaat parantaa elämäntapasi ja aloittaa liikunnan, jättää herkut, alkaa syödä terveellisemmin. Tammikuun toisena päivänä (ensimmäinen menee krapulan parantamiseen krapulamättöruoalla) aloitat hirveällä tohinalla: liikuntaa tulee harrastaa vähintään kaksi tuntia päivässä, aamupalaksi, lounaaksi ja iltapalaksi puputat salaattia ja greippimehua ja samalla muistat tietenkin panostaa henkiseen kasvuun lukemalla vinon pinon self-help-oppaita. Koko viikon painat talla pohjassa ja teet kaiken ja vähän enemmän. Seuraavalla viikolla jo vähän väsyttää mutta vielä jaksaa tsempata. Kakkosviikon viikonloppuna on kuitenkin naapurin kaiman nimpparit ja ”sorrut” ottamaan palan kakkua. No siinähän se hyvin alkanut elämäntapamuutos menikin, joten ihan sama sitten syödä loputkin kakusta ja painella kotiin kebabin kautta. Koko viikonloppu meneekin mättäessä sitä sun tätä ja maanantaina kun pitäisi jatkaa terveellistä elämää, niin iskeekin flunssa. Nyt viimeistään on pakko luovuttaa. Ihan sama vaikka hankit juuri kalliin salijäsenyyden, flunssa pilasi kaiken ja epäonnistuit.

STOP!

Kirjoitetaanpa tämä tarina tänä vuonna hieman eri tavalla!

Uutena vuotena lupaat parantaa elämäntapasi ja panostaa omaan hyvinvointiisi. Nautit uudesta vuodesta lasillisella kuohuvaa ja tammikuun ensimmäisenä päivänä aloitat elämäntapamuutoksesi. Alat noudattaa ruokavaliota, jossa syöt riittävästi ja monipuolisesti. Se pitää sinut virkeänä ja hyvinvoivana ja bonuksena painokin alkaa laskea ilman nälkää. Kokkaatte yhdessä ravitsevaa kotiruokaa koko perheelle, valitset vain ainekset huolellisesti ja tarkkailet annoskokojasi. Suunnittelet treenisi kalenteriin etukäteen siten, että sinulle jää aikaa myös vain huilia. Kolme treeniä viikkoon saa riittää, koska silloin sinulle jää aikaa myös ulkoiluun lasten kanssa. Viikonloppuna on naapurin kaiman nimpparit ja siellä otat palan kakkua. Nautit palasesta kakkua hyvällä omalla tunnolla ja menet kotiin nauttimaan lepopäivästä. Illalla kokkaatte taas perheen kanssa terveellisen illallisen, ihan kuten olitte suunnitelleetkin. Maanantaina olo on flunssainen, mutta ainahan sinulla on talvessa yksi flunssa, joten ei se ole iso juttu. Jatkat terveellisellä ruokavaliolla ja siirrät suosiolla treenit seuraavaan viikkoon. Salille ehtii hyvin sitten kun flunssa on kokonaan parantunut. Tämähän on elämäntapamuutos, joten se ei kaadu siihen, että elämässä tulee vastaan flunssia tai kekkereitä. Tärkeintähän on se, miten niistä jatkaa eteen päin.Kokeile siis uutena vuotena seuraavaa:

1. Lupaa asioita, jotka voit pitää.

Realistiset ja juuri sinun arvoillesi sopivat lupaukset ovat avain onnistumiseen. Jos lupaat asioita, jotka eivät ole sinulle oikeasti tärkeitä, tai motivaatiosi ei perustu omiin arvoihisi, lupaus ei pidä. Älä esimerkiksi lupaa laihtua, jotta mahtuisit taas lempifarkkuihisi, vaan lupaa muuttaa elämäntapojasi, jotta pysyisit terveenä ja jaksaisit leikkiä lastesi kanssa.

2. Laadi realistinen suunnitelma lupauksesi toteuttamiseen.

Moni lupailee liikoja ja vaatii itseltään heti alkuun valtavia ponnisteluja. Tällöin muutos ei ole pysyvä ja retkahdus tulee nopeasti ja hyvin alkanut taival kaatuu alkuunsa. Laadi siis sellainen suunnitelma, joka istuu arkeesi ja elämääsi ja jota sinun on helppo noudattaa elämäsi ohessa. Elämäntapamuutoksen ei tule olla kokonaan uusi elämäsi vaan pieni osa nykyistä elämääsi.

3. Älä laadi liian ehdotonta suunnitelmaa.

Valmistaudu epäonnistumisiin. Niitä tulee, mutta niistä oppii ja selviää kun löytää joustovaraa. Elämäntapamuutos ei kaadu flunssaan tai yhteen retkahdukseen ruokavaliossa. Kaikki epäonnistuvat ja kompuroivat, mutta ne, jotka jatkavat sitkeästi kivikoista huolimatta, onnistuvat. Valmistaudu siis epäonnistumaan, ota opiksesi ja jatka lannistumatta!

4. Älä tee matkaasi yksin.

Kerro tavoitteistasi läheisillesi ja kerro toivovasi heiltä pyyteetöntä tukea. Mikäli olet epävarma siitä, miten sinun kannattaa lähteä liikkeelle, valmentajan hankkiminen on aina loistava idea! FitFarmilla alkaa tammikuussa monta valmennusta, joista saat apua ja tukea muutokseesi!

Valmennuksissamme on valmentajien kysymys- ja vastauspalsta, jolla ohjelmaa voidaan räätälöidä enemmän juuri sinun arkeesi sopivammaksi, jolloin muutoksesi on helpompaa. Lue lisää miten valitset itsellesi sopivimman nettivalmennuksen!Haluatko maksaa liikuntaeduilla?