Kevätaurinko alkaa jo pilkistellä ja se aktivoi monia ihmisiä tekemään toimenpiteitä sen kuuluisan kesäkunnon eteen, joten käydäänpä tässä muutama asia läpi koskien kesäkuntoa.

Kesäkunnon määritelmähän on jokaisen kohdalla omansa, kesäkunto motivaatiotekijänä ei ole ollenkaan väärä, jos se saa sinut tekemään hyviä asioita ja fiksusti.

Ennen kesäkunnon hakemisen aloittamista mieti kolmea asiaa:

Minkälaisen kesäkunnon haluat?

Onko edessä kovakin rypistys vai pikkaisen siistimpi kunto, näitä kahta eri tavoitetta kannattaa lähestyä erilaisilla toimintatavoilla. Muista että mitä kovemman kunnon haluat, sitä enemmän se ottaa kokonaisuutena aikaa, myös dieetiltä poistumiseen pitää varata aikaa jos dieetti on pidempi, jotta kilot eivät heti palaa.

Miten aiot projektisi toteuttaa?

Luo itsellesi selkeä suunnitelma: missä ajassa tehdään ja mitä asioita. Dieetin pitää olla viisaasti toteutettu jatkumo ensimmäisestä päivästä aina siihen päivään asti, kun projekti loppuu. Kuten jo mainitsin, huomioi että monet dieetit tarvitsevat myös tarkan dieetiltä poistumisen!
 

Miksi haluat kyseisen tavoitteen kesäkunnon osalta saavuttaa?

Usealle meistä tulee päiviä, että tulee mietittyä, että miksi minä tätä teen. Tähän kysymykseen pitää olla vastaus heti, joten se kannattaakin miettiä ennen kuin aloittaa yhtään mitään. On hölmöä aloittaa, ellet edes tiedä MIKSI haluat kesäkuntoon. Tämä kysymys myös punnitsee motivaatiosi lähdettä, kuinka pitkälle se kantaa ja kuinka paljon olet valmis tekemään töitä asian eteen.

Kesäkunnon hakemisessa ei ole mitään väärää, mutta kannattaa pohtia myös omaa tilannetta tarkasti. Onko dieetti fiksu ratkaisu ja onko sinulla oikea motivaationlähde omaan tilanteeseen. Mikäli sinulla on perusasiat painonhallinnan osalta kunnossa ympäri vuoden, niin kevään dieetti kesää varten on varsin ok. Jos taas kamppailet jatkuvasti painonhallinnan kanssa, kannattaa ajatukset ja motivaation lähteet kääntää ihan muualle kun vain kesäkuntoon, eli pidempiaikaiseen tekemiseen ja perusasioiden kuntoon laittamiseen.

Meillä on monta valmennusvahtoehtoa kesäkunnon saavuttamiseen! Esimerkiksi SUPERDIEETTI® sopii kaikille, jotka haluavat tehdä tehokkaan elämäntapamuutoksen ja saavuttaa tuloksia. Valmennus sisältää monipuolisen treeniohjelman mutta siinä ei ole liikuntapakkoa, sillä voit laihtua myös pelkän ruokavalion avulla. 

Lähde mukaan SUPERDIEETTI®-valmennukseen ja onnistu!

Artikkelin kirjoitti valmentaja Matias Koistinen.Haluatko maksaa liikuntaeduilla?