Testissä toiminnallisen harjoittelun verkkovalmennus

Keväällä 2020 meillä FITFARMilla tuli myyntiin uusi, toiminnalliseen harjoitteluun perustuva, NEXT LEVEL -valmennus, jota valmentaa Jessica Reiman. Ensimmäinen valmennuslähtö siirrettiin syksymmälle kevään koronatilanteen vuoksi ja se pääsikin alkamaan sitten elokuussa 2020. Tätä valmennusta (niin kuin kaikkia muitakin uusia valmennuksia) oli mielenkiintoista seurata, mutta yksi asia tässä valmennuksessa herätti mielenkiintoni. 

Luen paljon työssäni asiakaspalautteita, joita hyödynnämme aktiivisesti verkkovalmennusten kehittämiseen. Eräänä päivänä luin NEXT LEVEL -asiakaspalautteita, ja huomasin, että mukana olevat asiakkaat olivat aivan liekeissä treeneistä ja kertoivat parantavan tuloksiaan viikottain. Erityistä kiitosta asiakkaat antoivat valmennuksen vaihtuvista treeneistä ja muutenkin hehkuttivat valmennusta kaikin puolin. Jokin mielessäni huusi “minäkin haluan!”

Testiin uusi NEXT LEVEL -valmennus

Päätinpä sitten lähteä testaamaan tätä huikean palautteen saanutta valmennusta lokakuussa 2020. Taustatiedoksi sellainen, että olen ihan tavallinen nuori nainen, joka on käynyt kuntosalilla epäsäännöllisen säännöllisesti. Omat suosikki liikuntalajini ovat (polku)juoksu ja spinning mutta en ole mikään himourheilija vaan ihan tavallinen kuntoliikkuja. Olen joskus aiemmin testannut toiminnallista harjoittelua siihen erikoistuvalla salilla, mutta silloin se ei rehellisesti sanottuna vienyt mennessään. Ehkä aika ei ollut oikea tai treenit eivät olleet tarpeeksi kiinnostavia, mutta nyt halusin antaa toiminnalliselle harjoittelulle uuden mahdollisuuden koska valmennuksen asiakaspalautteet olivat niin huikeita. 

"Ensimmäisen takakyykyn (20 kg tanko) tein 2x5kg lisäpainolla ja viimeisellä valmennusviikolla lisäpainoa oli 2x15kg." 

Toiminnallinen harjoittelu kuntosalilla tangolla.

Treenikokonaisuudet mukavan erilaisia

Valmennus lähti hyvin liikkeelle ja ihkaensimmäinen treeni sai jalkani tärisemään enkä meinannut päästä portaita ylös pariin seuraavaan päivään (perus jalkapäivä). Monet ensimmäisten viikkojen treenien liikkeistä olivat sellaisia, joita en ollut itse koskaan ennen tehnyt, joten sain myös opetella uusia tekniikoita mutta onneksi valmennuksessa (kuten muissakin FITFARMin valmennuksissa) on hyvät tekniikkavideot, joista tekniikat on helppo kurkata! Lisäksi r-a-k-a-s-t-u-i-n heti valmennuksen lämmittelyliikkeisiin, jotka tulevat käyttöön tulevaisuuteenkin!

Huomasin nopeasti, että jokaiseen treeniin oli tosiaan tuotu jokin uusi juju, eli asiakkaat olivat palautteissaan täysin oikeassa treenien vaihtelevuudesta. Vaikka samantyylisiä liikkeitä oli toki viikottain, treenikokonaisuudet olivat silti mukavan erilaisia. Vaihtelevuus on itselleni todella tärkeä asia; ajatus esimerkiksi juoksulenkistä, jossa pitäisi juosta viisi kertaa sama 10km reitti, on aivan hirvittävä. 

Viikko viikolta helpompaa ja haastavampaa

Suunnittelin omat treenini niin, että treenaisin 2-3 kertaa viikossa. Lisäksi halusin tehdä omia juoksulenkkejä silloin tällöin, aikataulujen ja jaksamisen mukaan. 

Sitä mukaa kun treeniviikkoja tuli lisää, tuli lisäpainoakin vaikkapa levytangolle, melkein ihan huomaamatta - ensimmäisen takakyykyn tein 2x5kg lisäpainolla ja viimeisellä valmennusviikolla lisäpainoa oli 2x15kg. Tekeminen oli viikko viikolta helpompaa ja samaan aikaan haastavampaa. Rohkaistuin rikkomaan rajojani (kuitenkin turvallisuus mielessä) ja kokeilemaan, josko jaksaisin lisätä vielä enemmän painoa tai tehdä pari lisätoistoa. Edistystä oli siis havaittavissa sekä itseluottamuksessa että voimatasoissa! 

Neljännellä valmennusviikolla kokkasin kotona päivällistä ja mieleeni tuli testata siinä perunoiden kiehuessa, että mitenköhän keventämättömät punnerrukset sujuivat nyt kun on treenattu vähän monipuolisemmin koko kroppaa. Menin lattialle, aloin punnertamaan ja arvatkaa mitä? Punnerrukset oli helppoja tehdä ja koko kroppa tuntui vahvemmalta kuin ikinä aikaisemmin. Toistomäärät eivät toki olleet mitään päätä huimaavia, mutta siirtyminen kevennetyistä punnerruksista “oikeisiin” punnerruksiin tuntui todella isolta asialta - kehittyminen oli siis selkeää! 

Uskomattominta tässä NEXT LEVEL -valmennuksessa on ollut se, että kuntosalilla treenaamisesta on tullut oikeasti hauskaa. Erilaiset välineet (levypaino, boxit, kahvakuulat, käsipainot) ja kehonpainolla tehtävät treenit pitävät mielenkiinnon yllä ja selvästi tulee treenattua sellaisia lihaksia, joita en ole treenannut pitkään aikaan ja joiden olemassaolosta en ole tiennytkään. Aikaa vastaan tehtävät treenit motivoivat yrittämään todella kovaa ja niiden jälkeen on kyllä ihan voittajafiilis. 

Kuntosali ei olekaan paikkana enää pelottava ja tylsä, vaan osaan valmennuksen johdosta toimia siellä paremmin ja tehokkaammin. Lihakset ovat “pompsahtaneet” esille, energiaa riittää ja olo on kaikin puolin mahtava ja vahva (jee)! Toivottavasti kauan haaveilemani leuanvedot onnistuvat pian nyt kun olen päässyt jo punnertamaan!

Myönnettäköön vielä tähän loppuun, että burpeet ovat kyllä yhtä kamalia kuin ennen valmennustakin. Mutta niissäkin on kehitytty!

Kokemuksia FITFARMin NEXT LEVEL -valmennuksesta

Aloita nyt niin saavutat tuloksia nopeammin!

Aloitus on missä tahansa asiassa vaikeaa ja tahmeaa, mutta kun tekee itsensä kanssa diilin, tekee parhaansa ja ottaa päivän kerrallaan, asiat alkavat pikkuhiljaa sujumaan ja tuloksia syntyy. Olen todella onnellinen, että lähdin testaamaan tätä valmennusta sillä tämä on ollut silmiä avaava kokemus. Voimatasojen nousu on ollut niin huikeaa, että eihän tätä enää voi lopettaa, muutenhan kovalla työllä hankitut voimat katoavat! Vaikka tämän artikkelin kirjoitushetkellä tätä valmennusta on vielä tämä viikko jäljellä, tämä treenimuoto jää itselleni ehdottomasti käyttöön ja jatkan toiminnallista harjoittelua seuraavassa NEXT LEVEL -valmennuksessa. 

Jos siis perinteiset kuntosali- ja punttitreenit tuntuvat pakkopullalta, kyllästyt treeneihin helposti ja no, tunnistat itsesi tästä tekstistä, suosittelen testaamaan tätä valmennusta.

Ja pieni päivitys vielä tähän väliin. Olin tosiaan mukana NEXT LEVEL -valmennuksessa lokakuusta 2020 kevääseen 2021 ja valmennuksen monipuolinen harjoittelu pimeän talven aikana auttoi luomaan huikean kunnon tulevan kesän juoksutreeneille. Olen saanut NEXT LEVEL -treeneistä aivan huikeasti ideoita salitreeneihin ja kunto on noussut kohisten. Parasta on ollut kuitenkin se, että treenit ovat muuttuneet joka viikko, eli jokainen treeni on ollut mukava tehdä. Suosittelen siis kokeilemaan valmennusta lämpimästi jos yhtään olet kiinnostunut!

NEXT LEVEL -VALMENNUKSEN PLUSSAT:

 • Vaihtuvat treenit, et pääse kyllästymään. 
 • Tekniikkavideoissa on mukana myös helpommat versiot. 
 • Treenit onnistuu ihan normaalilta kuntosalilta kunhan siellä on tarvittavat välineet. 
 • Progressiiviset treenit eli treenit muuttuvat haastavimmiksi valmennuksen edetessä. Pääset siis haastamaan itseäsi!
 • Mahdollisuus oppia paljon uutta.
 • Äärimmäisen mukavat lämmittelyt.
 • Koko kroppa treenataan läpi.
 • Treenit kestävät n. 1-1,5h. Tämä on tietysti mielipideasia, mutta minun mielestäni tämä on suuri plussa. Eipähän tule ajateltua mitään stressaavia asioita ja treeni tulee tehtyä kunnolla. 
 • UUTTA! Mukana myös treenaamista tukeva, suuntaa antava ruokavalio.

NEXT LEVEL -VALMENNUKSEN MIINUKSET:

 • Treenit vaativat välineitä (levytangon, käsipainot, kahvakuulia, soutulaitteen, boksin sekä leuanvetotangon) eli treenejä ei voi oikein tehdä kotona ellei näitä laitteita löydy kotoa. Toki joitain treenejä voi soveltaa kotonakin mutta paras paikka näihin treeneihin on normaali kuntosali.  
 • Valmennus ei ole suoraan sopiva ihan aloittelijoille tai rapakuntoisille. Sinulla olisi siis hyvä olla jotain tietämystä kuntosalitreenaamisesta. 

Artikkelin kirjoitti Elisa Kemppainen, FITFARMin markkinointivastaava.Haluatko maksaa liikuntaeduilla?