Kesä on saapunut ja kaikki illanistujaiset ja grillijuhlat ovat täällä. Nyt on hyvä aika miettiä omaa ruokavaliota ja laittaa se kuntoon, jotta kesästä saa kaiken irti. Jos haluat jättää epämukavan olon ja pöhötyksen, sinun täytyy syödä terveellisesti ja tasapainoisesti joka päivä. Muista myös pitää juomapulloa aina mukanasi ja juo vettä säännöllisesti päivän mittaan. Kunhan teet järkeviä valintoja ja pidät ruokailurytmin säännöllisenä, niin voit nauttia kesästäsi täysillä!  

Kesän grilliherkut

Kesä on tunnetusti grillauksen aikaa ja vaikka usein luullaankin toisin, grilliruokakin voi olla terveellistä. Unohda tänä kesänä vanhat raskaat ja epäterveelliset grilliruoat ja tee herkut itse tuoreista ja laadukkaista raaka-aineista. Grilli on mainio ruoanlaittoväline kunhan raaka-aineet on valittu huolella ja ne maustetaan oikein.

Voit grillata tuoretta kalaa, kanaa tai lihaa ja voit tehdä niihin itse marinadit; käytä hyvälaatuista oliiviöljyä pohjana ja lisää sekaan tuoreita yrttejä ja lempimausteitasi. Näin varmistat, että olet itse kärryillä esimerkiksi suolan ja rasvan määrästä, ja mikä parasta, saat ruoasta erittäin maistuvaa!

Liha-, kana- ja kalaruokien kaveriksi sopivat esimerkiksi grillatut kasvikset. Voit kypsentää ne suoraan parilalla tai kääriä esimerkiksi folioon. Pilko esimerkiksi perunaa, punajuurta, bataattia, porkkanaa, sipulia, paprikaa ja parsakaalia, heitä päälle hieman mausteita ja kypsennä koko setti grillihiilten lempeässä lämmössä.

Pääruoan kaveriksi sopii ihanan vehreä salaatti. Pinaatti, tomaatti, porkkanaraaste, tuorekurkku, avokado, erilaiset pähkinät ja tuoreet mansikat värittävät salaattia ja tekevät siitä raikkaan ja hyvänmakuisen. Salaattien ei tarvitse olla tylsiä, kokeile rohkeasti erilaisia komboja!

grillin lieskoissa kypsyviä kesäisiä herkkuja kuten kanavartaita, pihvejä sekä kasviksia jotka sopivat myös terveelliseen ruokavalioon

Kun sokerihammasta kolottaa

Jos sokerihammasta kolottaa niin muista, että makeita herkkuja voi tehdä myös terveellisemmin, eikä niitä tarvitse aina upottaa voihin ja sokeriin. Oletko esimerkiksi ikinä kokeillut grillata tuoretta ananasta viipaleina? Ja pistäpäs muistiin tämä herkku: pilko banaania ja tuoreita mansikoita pieniksi palasiksi ja pistä ne pakastimeen muutamaksi tunniksi. Laita banaani- ja mansikkapalaset kohmeisina blenderiin ja sinulla on edessäsi herkullinen jälkiruoka, joka maistuu koko perheelle! Varoitus: se sulaa nopeasti ja voi viedä kielen mennessään!

Kunhan ruokavalion suunnittelutyö on tehty tarpeeksi hyvin, valitset laadukkaita raaka-aineita ja syöt oikeita määriä, voit nauttia hyvästä ruoasta koko kesän ajan, myös dieetillä ollessasi!

Mitä muutoksia Sinä aiot tehdä ruokavalioosi tänä kesänä?

Lue myös Miten ketogeeninen ruokavalio toimii?Haluatko maksaa liikuntaeduilla?