Huoltamatta jättäminen on helppoa

Omasta kehosta huolehtiminen on helppo unohtaa. Saatamme keskittyä treenaukseen niin kovasti, että unohdamme palautumisen, tai aikataulut saattavat painaa niin, että elämässä priorisoituu työ ennen omaa hyvinvointia.

Kaiken keskellä olemme oppineet myös hiljentämään kehomme pyyntöjä siitä huolehtimiseen: väsymystä voi kuitata kahvilla, jumit ja säryt ohittuvat hetkeksi särkylääkkeillä, sisulla mennään läpi suoritusten, vaikka kehossa tuntee, ettei edellisestäkään ole vielä palauduttu. Harva pysähtyy oikeasti ajattelemaan: olenko pitänyt kehostani huolta?

Kehonhuolto on laaja kokonaisuus. Se on fyysistä ja psyykkistä palautumista suorituksesta, ennaltaehkäisyä ja huolenpitoa. Se voi toteutua monella eri tavalla, sillä myös jokaisen tarpeet ovat erilaisia. Toiselle sopivat venytykset, jooga tai pilates FLOWn muodossa, toinen taas kaipaa täsmäharjoituksia oppiakseen rentouttamaan ja vahvistamaan selkäänsä tai niskaansa – yhtä kaikille oikeaa tapaa ei ole olemassa. Ehkä myös siksi kehonhuollon alkuun on niin vaikeaa päästä kiinni: mikä minulle sopii ja mistä se oppii?

Aloittamisen vaikeus

Aloittaminen voi tuntua vaikealta ja hankalalta. Ensiaskeleeseen kohti kehonhuollon aloittamista liittyy monia epävarmuuksia: mitä jos en osaa? Mitä jos teen jotain väärin?

Kehonhuoltoon löytyy onneksi myös helppoja reittejä. FLOW on lempeä, joogaan ja pilatekseen perustuva valmennus, jonka avulla huollat kehoasi. Se sopii kaikkien valmennustemme kanssa samaan aikaan suoritettavaksi tai sellaisenaan. 

Kehonhuollon arvoa ei tule aliarvioida. Olimme sitten treenikautemme huipulla tai elämässä kiireistä arkea, tarvitsemme kehollemme huolenpitoa ja palautumista. Ja vain sinä itse voit pitää huolta omasta kehostasi.

Ota siis nyt itsellesi pieni hetki ja mieti: oletko sinä muistanut pitää huolta kehostasi?

Haluaisitko kokeilla jooga- ja pilatesharjoituksia? Voit aloittaa FLOW-valmennuksen heti!Haluatko maksaa liikuntaeduilla?