Kaikki, jotka minua yhtään tuntevat tietävät, että elämäntyylini on melko vauhdikas. Sekä työhöni että vapaa-aikaani kuulu paljon monenlaista menemistä paikasta toiseen ja sehän on vain kiva, että maisema vaihtuu! Vaikka nautin siitä, että tapahtuu paljon, myös minulle on tuttua se, että syöminen on helposti se asia, joka menee hankalaksi jos ei muista ennakoida. Jos ateriavälit venyvät pitkiksi, käy helposti niin, että olo on kaikin puolin nuutunut. Toinen yhtä varma seuraus on se, että sitten kun on hirveä nälkä, syödäänkin sitten kahden edestä hotkien.

No miten syöminen sitten kannattaa järjestää, että sen kanssa pärjää vaikka aikataulut ovat kiireiset? Tässä muutama lempparivinkkini erilaisia menoja ajatellen:

Lentomatka ja ketogeeninen ruokavalio

Kaikkihan sen tietävät, että lentokoneruoka ei ole välttämättä sieltä herkullisimmista päästä; kasvikset ovat usein ylikypsennettyjä ja niitä ei ole miksikään, ruoka sisältää paljon suolaa, se ei maistu oikein miltään, ja se näyttääkin hieman epäilyttävältä. Tämän vuoksi pakkaankin lentokoneeseen yleensä mukaan omat eväät! Olin vasta työmatkalla Yhdysvalloissa ja mennessä Keto-dieetti kokeiluni oli vielä käynnissä, joten otin jo senkin vuoksi lennolle mukaan omat eväät. Pakkasin välipalaksi mukaan tuoreita kasviksia ja pähkinöitä sekä ihanan ja runsaan lounaan eväskylmärasiaan, jossa on valmiina kylmäpatruuna. Tätä tosin turvatarkastuksessa tiukan näköinen setä syynäsi tarkasti J Lounaaseen kuului lemppariani eli jauhelihaa, oliiviöljyä sekä valtava kasa kasviksia. Omilla eväillä varmistin, että noudatan dieettiäni ja pidän huolta kropastani pitkän lennon ajan. Lue lisää Keto-kokeilustani.

Muistathan kuitenkin varata lentokoneeseen mukaan ei-nestemäisiä ruoka-aineita (ja tarkistathan muutkin turvallisuusrajoitukset) ja pidä huoli, että otat vaihtoehtoisen välipalan esimerkiksi pähkinöille; joskus lennoilla on pähkinöille vakavasti allergisia ihmisiä ja silloin niitä ei tietysti kannata ottaa esille.

Autoreissut

Ajan työni puolesta todella paljon ja sen takia osa päivän aterioista tulee nautittua ratin takaa. Tämän takia suosinkin helppoja ja kevyitä aterioita kuten salaatteja, joita ei tarvitse erikseen lämmittää. Autossani on aina pieni kylmälaukku, johon laitan päivän eväsrasiat (useimmiten lounas ja välipala) ja nappaan ne sieltä sopivan hetken koittaessa. Helppoa, terveellistä ja nopeaa!

FitFarm® ruokavaliot - terveellinen salaatti lasisissa eväsrasioissa.

Kuvauspäivät

Vaikka kuvauspäivät ovat yksiä mukavimpia työpäiviä, joita pääsen tekemään, niin ne ovat myös todella kiireisiä ja väsyttäviä. Kuvauspäivien aikana minulle on todella tärkeää syödä hyvä lounas, sillä siitä saan energiaa päivään. Kuvauspäivien aikana olen usein paikoissa, missä ei ole mahdollisuutta lämmittää ruokaa, joten suosin salaatteja, joissa on hyviä rasvanlähteitä. Mukanani kulkee myös kuvauspäivien aikana aikaisemmin mainitsemani eväskylmärasia, ja iso vesipullo, jota täytän päivän mittaan ahkeraan – joskus pieni nälkä onkin jano eli pidä nesteytyksestä huolta!

Rantsupäivän eväät

Oletko sinäkin yhtä innoissasi tulevasta kesästä kuin minä? Uimarannat kutsuvat pian ja jotta pöhötys ei pääse yllättämään, suosi myös rannalla kevyitä ja ravitsevia välipaloja kuten erilaiset pähkinät ja smoothiet. Näin varmistat sen, että ruokavaliosi rakenne on kunnossa ja kova dieettityö ei mene hukkaan.

Kesäkunto mietinnässä? Ketogeenisellä ruokavaliolla nopeisiin tuloksiin!

Lopuksi niille, joita kesäkunto mietityttää on kiva muistuttaa vielä meidän iiihanasta KETO49®-valmennuksesta. Tässä valmennuksessa noudatetaan ketogeenistä ruokavaliota, jossa käytetään kroppasi rasvavarastoja ensisijaisena energianlähteenä. Syöt hyvälaatuisia rasvoja, vihreitä kasviksia ja puhtaita proteiininlähteitä, mikä auttaa sinua polttamaan rasvaa, unohtamaan sokerihimot ja laihtumaan nopeasti. KETO49®-dieetti sopii kaikille perusterveille ihmisille, jotka ovat valmiita noudattamaan ammattitaitoisten valmentajiemme ohjeita ja kokemaan ketoositilan monet hyödyt.

Lue lisää KETO49®-valmennuksesta ja lähde mukaan!

Artikkelin on kirjoittanut Jutta Larm.Haluatko maksaa liikuntaeduilla?