Hyvinvointi - se iso asia mitä me kaikki itsellemme haluamme. Hyvinvointi on todella laaja kokonaisuus, mihin vaikuttaa kaikki tekemisemme sekä ajatuksemme. Liikunta on yksi iso osa ihmisen hyvinvointia. Liikunnalla saadaan kiistattomasti paljon terveydellisiä hyötyjä sekä fysiologisia muutoksia kehoon jotka vaikuttavat suoraan meidän henkiseen puoleenkin.

Mitkä ovat hyvinvoinnin merkkejä?

Väsymyksen poistuminen ja vireystilan nouseminen, positiivisempi mieli, stressinsietokyvyn paraneminen, lihaskunnon paraneminen, kehon koordinaatiokyvyn paraneminen, kiputilojen sekä jäykkyyksien poistuminen lihaksista ja nivelistä ovat hyvinvoinnin merkkejä. Myös lukuisat terveyteen vaikuttavat (hapenottokyky, verenkiertoelimistö, aineenvaihdunta) ovat niitä asioita, joita oikeanlainen hyvinvointia tukeva liikunta tuo mukanaan. Näitä asioita ihmiset paljon tavoittelevatkin, koska nämä vaikuttavat todella paljon siihen millaiseksi olomme tunnemme. 

"Enemmän on parempi" on yleinen harhaluulo

Valitettavan paljon näkee kuitenkin sitä kuinka liikunta kääntyy itseään vastaan. "Enemmän on parempi"- ja "aina täysillä" -mentaliteetti ajaa monet ojasta allikkoon. Liikunnasta puuttuu monipuolisuus ja ei välttämättä tiedosteta minkälainen liikunta sitä omaa tavoitetta tukisi. Jos on esimerkiksi eletty suhteellisen passiivista elämää, kropan liikkuvuus sekä lihaskunto on heikkoa, kehon koordinaatiokyky huono ja polviakin vähän särkee. Tällöin ei ole hyvä ratkaisu mennä kuntosalille tekemään kyykkyä täydellä teholla sillä se tuskin tuo hyvinvoivaa sekä toimivaa kehoa - poislukien tietenkin tilanteet, joissa on ammattitaitoinen ohjaaja mukana. Ammattitaitoinen ohjaaja määrittää tason sekä liikkeet tekijän mukaan. 

Ihmiset myös helposti unohtavat, että heidän ei tarvitse treenata samalla tavalla kuin kilpaurheilijat kasvattaakseen hyvinvointiaan ja voidakseen paremmin. Itseasiassa tuota "kilpaurheiluelämää" monesti yritetäänkin, mutta se viekin vain kauemmas hyvinvoinnista sekä omasta tavoitteesta.

FLOW-valmentaja Mirka Vikman venyttelee joogamatolla.

Monipuolinen liikunta on paras vaihtoehto

Monipuolinen liikunta on kuitenkin mahdollista kaikille, esimerkiksi kotona tehtävän kehonpainoharjoittelun avulla. Sillä voidaan saavuttaa myös kaikki aiemmin mainitut asiat, jotka oikeasti sitä hyvinvointia sekä terveyttä tukevat.

Jokainen aloittaa oman lähtötasonsa mukaan, vahvistamaan itseään kokonaisuutena. Monipuolisuus tarkoittaa juurikin sitä, että olemme yhdistäneet kaikki tärkeät toisiinsa liittyvät tekijät kuten lihaskunto, liikkuvuus, koordinaatiokyky sekä kehon ja mielen yhteys toisiinsa. ”Ei ole aikaa tai välineitä” tai ”en tiedä mitä tehdä”, ei toimi enää syynä liikkumattomuudelle Flow valmennuksen alkamisen jälkeen!

FLOW-valmennus hyvinvointia tukemaan

FLOW on  valmennus, joka keskittyy monipuoliseen liikuntaan mutta ennenkaikkea kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. FLOW-valmennuksessa on on mukana ihania joogaharjoituksia, rentoutusharjoituksia, lihaskuntoa ja valmennukseen kuuluu myös luonnonkosmetiikkareseptit. FLOW-valmennuksen avulla pidät huolen sekä fyysisestä että henkisestä hyvinvoinnista ja varmistat, että olet läsnä juuri itseäsi varten. 

Artikkelin kirjoitti FLOW-valmentaja Roosa Koistinen. 

Tule sinäkin mukaan rentoutumaan FLOW-valmennukseen!Haluatko maksaa liikuntaeduilla?