Kukkakaalikeitto

Tarvitset seuraavat ainekset:

  • kukkakaalta (pakaste tai tuore)
  • sipulia
  • oliiviöljyä
  • vettä (sen verran että kukkakaailt peittyvät)
  • cashewkermaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • tuoretta basilikaa

Valmistat kukkakaalikeiton näin:

Kuori ja silppua sipuli ja kuullota silppu oliiviöljyssä keittokattilassa miedolla lämmöllä läpikuultavaksi. Lisää sitten kukkakaalit ja sen verran vettä, että kukkakaalit peittyvät. Nosta lämpötilaa ja keitä niin kauan, että kukkakaalit ovat kypsiä.

Nosta kattila liedeltä. Jos vettä on kovin paljon, kaada osa varalta kuppiin odottamaan soseutuksen lopputulosta. Aja keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Lisää cashewkerma ja mausta keitto suolalla, valkopippurilla. Jaa kahteen annokseen ja koristele annokset tuoreella basilikalla.

Reseptin on laatinut Eeva-Maria Lisko ja resepti sopii mainiosti monen valmennuksemme, esimerkiksi Superdieetin, ruokavalioon!



Haluatko maksaa liikuntaeduilla?