Herkulliset aamiassämpylät!

Ainekset (8kpl):

  • 200g rasvatonta raejuustoa huoneenlämpöisenä!
  • 60g kananmunanvalkuaista (n. 2kpl)  huoneenlämpöisenä!  
  • 70g mantelijauhoa
  • 10g psylliumia
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1tl suolaa
  • 1 kynsi valkosipulia

Valmistusohje:

Ota raejuusto ja muna lämpenemään hyvissä ajoin, ainesten huoneenlämpöisyys vaikuttaa olennaisesti siihen, etteivät ne lässähdä. Lättyinäkin ne maistuvat hyvältä, mutta sämpylämäinen pehmeys kärsii. 

Laita uuni lämpenemään 175’C.

Mittaa raejuusto pieneen leivontakuppiin ja aja tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella. Sekoita massaan mukaan kananmunanvalkuainen ja kuorittu, raastettu valkosipulinkynsi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä sitten reippaasti sekoittamalla raejuusto-valkuaismassaan. Taikinasta tulee kiinteähkö kuohkea pallo, johon sauvasekoitin tuskin enää pystyy. Anna taikinapallon levätä muutama minuutti.

Jaa taikina kahdeksaan osaan ja muotoile osista kastelluin käsin kahdeksan palloa. Laita pallot isoilla väleillä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175’C uunintehosta vähän riippuen puolisentuntia.

Nauti sämpylät aamiaisen tai iltapalan osana tai käytä niitä aterian valmistuksessa (hampurilaiset, vietnamilaiset täytetyt sämpylät…). 

2 sämpylää = 50g raejuustoa, 15g valkuaista, 17,5g mantelia ja 2,5g psylliumia.

Sämpylöitä voi tehdä isommankin satsin kerralla, ne kestävät kohtuullisesti pakastamista. Hampurilaista varten taikinasta voi tehdä kaksi isompaa sämpylää – paista niitä vähän pidempään, ettei sisus jää mössöiseksi.

Tämän reseptin laati Eeva-Maria Lisko.

Tämäkin resepti sopii useimpien valmennustemme ruokavalioihin. Syö terveellisesti ja kasvata hyvinvointiasi. Katso valmennusvalikoimamme ja lähde mukaan!Haluatko maksaa liikuntaeduilla?