Herkullinen Lyonin kana (3 annosta)

Ainekset:

  • 1 kg kanankoipia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä (15g)
  • 100g sipulia
  • 3 rkl tomaattipyreetä (60g)
  • 5 isoa valkosipulinkynttä (20g)
  • 1 laakerinlehti
  • 1 rkl kanafondia (tai 1 kanaliemikuutio)
  • 2 dl punaviinietikkaa
  • 1 dl vettä
  • 2 dl pähkinäkermaa (45g vaaleita pähkinöitä ja 2 dl vettä)
  • 1 tl kuivattua rakunaa

Valmistusohje:

Laita uuni lämpenemään 225’C. Kuori ja silppua sipuli, kuori valkosipulin kynnet. Suolaa ja pippuroi koivet. Kuumenna oliiviöljy uunin kestävässä padassa ja ruskista koipien pinnat siinä. Ota pintapaistetut koivet hetkeksi sivuun. 

Kuullota sipulia padan öljyssä 5 minuuttia. Lisää sitten mukaan tomaattipyree, valkosipulin kynnet, kanafondi ja laakerinlehti, ja keitä 5 minuuttia. 

Lisää kanat takaisin pataan. Nosta lämpöä ja lisää sitten etikka niin, että sihahtaa. Kaada perään vesi ja keitä 5 minuuttia kannen alla kivasti kuplien. 

Tee pähkinäkerma (jauha 40g pähkinöitä blenderissä jauhoksi, lisää mukaan 2 dl vettä ja aja tasaiseksi n. minuutin ajan). Lisää pähkinäkerma sekä rakuuna pataan ja laita pata uuniin 225’C ja hauduta noin 45 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi riisin kanssa!

Tämän useimpien valmennustemme ruokavalioon sopivan reseptin on laatinut Eeva-Maria Lisko

Testaa myös suosittua reseptiämme: Lämmin kanasalaatti



Haluatko maksaa liikuntaeduilla?