02.11.2020 1 min lukuaika

Lämmin kanasalaatti (2 annosta)

Salaattiainekset: 

  • 175g kaalia
  • 50g purjoa
  • 100g kesäkurpitsaa
  • kourallinen basilikaa/korianteria/persiljaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 x ruokavaliosi mukainen määrä maustamatonta-suolaamatonta kanafileetä

Sitruunainen kastike:

  • ½ sitruunan mehu
  • 1 rkl oliiviöljy
  • 1 tl steviaa
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl suolaa
  • muutama rouhaus mustapippuria

Marinoitu punasipuli:

  • 1 keskikokoinen punasipuli (75g)
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 tl steviaa

 

Valmistusohje:

Valmista ensin sitruunainen kastike: Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada puolet kastikkeesta rasiaan, johon laitat kanat hetkeksi marinoitumaan.

Tee sitten marinoitu punasipuli: Kuori ja siivuta sipuli. Sekoita kaikki muut ainekset keskenään yhteen ja lisää sitten sipulit mukaan marinoitumaan siksi aikaa, kun teet muun salaatin.

Sen jälkeen suikaloi kaali, purjo ja kesäkurpitsa. Grillaa ne tai paista pannulla kaali,
kesäkurpitsa, purjo ja kanat ja kokoa salaatti vadille kasaan. Kaada päälle toinen puolikas sitruunaisesta kastikkeesta sekä punasipulit. Revi päälle tuoreita yrttien lehtiä.

Tämänkin herkullisen reseptin on tehnyt Eeva-Maria Lisko. 

Katso myös: Jokirapusalaatti

Lämmin kanasalaatti sopii erinomaisesti verkkovalmennustemme ruokavalioihin. Tutustu esimerkiksi ravintovalmennuksiimme!


Liity uutiskirjeemme tilaajaksi!