Karitsanpotkat tomaattisessa padassa (hautumisaika uunissa 3h)

Tarvitset seuraavat ainekset:

  • 4 karitsanpotkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 2 isoa kynttä valkosipulia
  • 1 sellerinvarsi
  • 1 rosmariininoksa
  • muutama oksa tuoretta timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 rkl balsamicoa
  • 1 tomaattimurskatölkillinen vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 2 dl punaviininkorviketta (4 rkl punaviinietikkaa + 2 dl vettä)
  • 1tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Valmistat ruoan näin:

Laita uuni lämpenemään 150’C.

Kuori ja lohko sipuli, porkkanat ja valkosipulinkynnet ja pätki sellerin varsi (pelkkä varsi, jätä lehdet pois). 

Kuumenna oliiviöljy uunin kestävässä, parin litran vetoisessa, kannellisessa padassa hellalla ja ruskista karitsanpotkat siinä kaikilta puoliltaan. Nosta sitten potkat hetkeksi syrjään ja kuullota padassa sipulit, porkkanat, valkosipulinkynnet ja selleri. Lisää sitten mukaan tomaattipyree, rosmariini, timjami sekä pienen sekoituksen jälkeen tomaattimurska, vesi, balsamico, laakerinlehti, murennettu lihaliemikuutio sekä punaviininkorvike (vesi, johon olet sekoittanut punaviinietikan). Upota potkat kastikkeen sekaan, laita kansi päälle ja pata uuniin kolmeksi tunniksi hautumaan kaikessa rauhassa.

Nauti potka uunijuuresten tai vaikkapa cashewkermaan tai lihaliemeen tehtyjen valkosipuliperunoiden kanssa.

Resepti sopii esimerkiksi Superdieetin ruokavalioon ja sen on laatinut Eeva-Maria Lisko. 



Haluatko maksaa liikuntaeduilla?