Fit-versio Hanna Gullichsenin itkukanasta

Tarvitset seuraavat ainekset:

  • maustamattomia kanan sisäfileitä
  • salottisipuli
  • oliiviöljyä
  • sokeroimatonta tomaattipyreetä (esim. Mutti)
  • soijakastiketta
  • cashewkermaa

Valmistat itkukanan näin:

Tee ensin cashewkerma

Kuori ja silppua salottisipuli. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja paista siinä kanan sisäfileet pinnaltaan kullan ruskeiksi. Nosta sitten kanat hetkeksi lautaselle ja syrjään, laske pannun lämpötilaa ja kuullota sipulisilppua siinä viitisen minuuttia. Mittaa sitten pannulle mukaan tomaattipyree ja soijakastike ja sekoita. Lisää kastikkeeseen cashewkerma ja sekoita taas. Nostele lautaselta mukaan paistetut kanafileet ja anna muhia miedolla lämmöllä reilu viisi minuuttia. 

Nauti ruokavaliosi mukaan basmatiriisin tai kukkakaaliriisin kanssa.

Tämä on hyvä hävikkiruoka edellisten päivien jo paistettujen kanojen jäämistä. Kuvan annoksessa on käytetty uunissa paistettua kanaa, joka on nyhdetty pehmeäksi.

Fit-version Hanna Gullichsenin itkukanasta on laatinut Eeva-Maria Lisko. Tämä resepti sopii esimerkiksi Superdieetti®-valmennuksen ruokavalioon. 



Haluatko maksaa liikuntaeduilla?