31.10.2018 1 min lukuaika

Tämä hauska Halloween-resepti sopii myös Superdieetti®-valmennukseen!

Karamellisoitu kurpitsa:
🎃200 g hokkaidokurpitsaa
🎃3 tl steviaa
🎃3 rkl vettä
🎃¼ sitruunan kuori

Laita uuni lämpenemään 200°C. Lohko ja kuori kurpitsa, poista kurpitsasta siemenet ja sisälmykset ja paloittele kurpitsaliha uunivuokaan. Sekoita vesi, stevia ja raastettu sitruunan keltainen kuori keskenään yhteen ja sitten yhteen kurpitsapalojen kanssa. 
Karamellisoi kurpitsalohkoja uunissa puolituntia kunnes lohkot niiden koosta riippuen ovat pehmeitä.

Salmiakkijäätelö:
🍦4 kananmunan valkuaista
🍦2 keltuaista
🍦¾ dl steviaa
🍦1 prk rasvatonta maitorahkaa (250 g)
🍦1 pss Apteekkarin salmiakkijauhetta (10 g)
🍦5 tippaa vaniljauutetta

Vaahdota munat ja stevia paksuksi vaahdoksi. Mausta rahka salmiakkijauheella ja vaniljauutteella ja sekoita rahka sitten kaapimella tai lastalla ilmavasti nostellen muna-steviavaahtoon.

Kaada jäätelömassa laakeaan n. 2 litran vetoiseen astiaan, peitä kelmulla tai kannella ja laita pakastimeen. Massa vetäytyy jäätyessään noin puoleen alkuperäisestä.

Sekoita jäätelömassaa parinkymmenen minuutin välein ensimmäisen tunnin ajan ja muutaman kerran loppuvalmistuksen aikana. Seos vajenee pakastuessaan ja on rakeisen näköisestä koostumuksestaan huolimatta suutuntumaltaan yllättävän lähellä oikeaa jäätelöä. Neljän tunnin kuluttua jäätelö on valmis tarjottavaksi sellaisenaan tai Halloween-herkkuna karamellisoidun kurpitsan kanssa. Jäätelö säilyy pakastimessa suljetussa rasiassa pidemmänkin ajan, mutta on otettava hyvissä ajoin sulamaan ennen pallojen tekoa ja tarjoilua.

Reseptin meille laati Eeva-Maria Lisko. Resepti sopii myös Superdieettiin!


LIITY SÄHKÖPOSTILISTALLE JA SAA ILMAISIA VINKKEJÄ