Vatsarasvasta eroon - tee nämä 4 asiaa jo tänään!

Puristavatko vanhat vaatteet ja hengästytkö helposti arjen askareissa? Saitko viimeksi työterveydessä palautetta, että 2-tyypin diabetes uhkaa, ellei muutosta ala tapahtua? Haluaisitko tehdä elämäntapamuutoksen ja päästä vatsarasvasta eroon, mutta aloittaminen tuntuu vaikealta? Ehkä olet jo kokeillut kymmeniä pikadieettejä, aloittanut kuntokuurin, kokeillut juoksukoulua ja silti kilot yhä painavat vatsan seudulla?

Noin joka toinen suomalainen aikuinen on vyötärölihava, joten ei ihme, jos tuskailet sen kanssa, kuinka päästä vatsarasvasta eroon. Useat verkkovalmennustemme osallistujat ovat aloittaneet valmennuksessa samasta syystä, joten et ole ongelmasi kanssa yksin.

Jos haluat saada konkreettisia, matalan kynnyksen ohjeita, kuinka päästä vatsarasvasta eroon, kannattaa jatkaa lukemista.

Miksi jokaisen ylipainoisen olisi hyvä pyrkiä vatsarasvasta eroon?

Jos vyötäröllesi on kertynyt ylimääräisiä senttejä, on hyvin todennäköistä, että rasvaa on alkanut kertyä myös sisäelinten ympärille, sillä vyötärölihavuus on yleisin merkki sisäelinten rasvoittumisesta. Tällä on merkittäviä terveysriskejä. Siksi sinun kannattaakin pyrkiä vatsarasvasta eroon heti, jos huomaat että vaatteet alkavat puristaa.

Tehtävä: mittaa vyötärön ympäryksesi! Jos tuloksesi on 90 cm tai yli (naiset) tai 100 cm tai yli (miehet), lähde mukaan valmennukseen ja aletaan kaventamaan vyötäröä tehokkaasti yhdessä!

Mittaa vyötärön ympäryksesi ja selvitä, olisko sinun hyvä hankkiutua vatsarasvasta eroon-

Vatsarasvasta eroon pääsemiseen ei ole oikotietä, mutta siinä onnistuminen on mahdollista ihan jokaiselle

Vatsarasvasta eroon pääseminen ei ole mikään pikaprojekti. Se vaatii uusien tapojen omaksumista arkeen, sillä jos mikään ei muutu - no, mikään ei muutu.

Tärkeintä on oivaltaa, että vatsarasvasta eroon pääseminen on täysin mahdollista ihan jokaiselle. Sinun tulee vain tehdä tarpeeksi pieniä muutoksia kerrallaan. Kun aloitat laihduttamisen fiksulla tavalla, positiivista on se, että rasva lähtee liikkeelle yleensä nopeiten juuri vatsaontelosta, eli sieltä missä vatsarasvasta eroon pääseminen on terveytesi kannalta kaikkein tärkeintä.

Käydään seuraavaksi läpi muutamia asioita, jotka voit korjata jo tänään, kun tavoitteesi on päästä vatsarasvasta eroon. Vinkkimme ovat niin matalan kynnyksen arkisia tekoja, että voit ottaa ne taatusti käyttöön heti, oli elämäntilanteesi kuinka kuormittava tahansa.

Lue myös, miten laihtua pysyvästi

Liikunta + monipuolinen ruokavalio = paras kombo, kun tavoitteena on päästä vatsarasvasta eroon.

Kun haluat päästä vatsarasvasta eroon, voit tehdä nämä 4 asiaa jo tänään:

1) Lopeta itsesi soimaaminen

Syyllistätkö itseäsi perjantai-iltana syödystä karkkipussista tai sätitkö itseäsi siitä, ettet taaskaan jaksanut lähteä lenkille? Jos sisäinen puheesi on ilkeää ja tuomitsevaa, yrityksesi päästä vatsarasvasta eroon kaatuu ensimmäiseen lipsahdukseen. Tällainen sisäinen puhe ei motivoi sinua tekemään pitkäkestoisia muutoksia.

Siksi ensimmäinen asia, jonka voit korjata jo tänään, on lopettaa itsesi soimaaminen.

2) Lisää lautaselle jotain värikästä ja kuitupitoista

Jos vatsasrasvasta eroon pääseminen ja painon pudottaminen tuntuu mahdottomalta projektilta, aloita pienesti. Ei kannata keskittyä siihen mistä pitää luopua, vaan ajatella mieluummin kaikkia niitä asioita, joita voit lisätä arkeesi, jotta pääset vatsarasvasta eroon.

Riittävä kasvisten syöminen on varma tapa tukea painonhallintaa pitkällä tähtäimellä. Lisää siis lautasellesi jo tänään jotain värikästä. Olkoon se sitten muutama kirsikkatomaatti tai siivut kurkkua ja paprikaa, älä lykkää asiaa vaan hae ne kaupasta heti iltapalalle. Muista, että muutosten tekeminen kannattaa tehdä asteittain. Ensimmäinen muutos voi olla, että lisäät kasviksia ja seuraava, että lisäät aterioillesi runsaskuituisia tuotteita.

3) Korvaa vedellä vähintään yksi alkoholi-, virvoitus- tai energiajuoma-annos

Jos olet etsinyt tietoa laihduttamisesta, tiedät varmasti, että veden juominen ja ylenpalttisesta alkoholinkäytöstä luopuminen on pysyvässä painonhallinnassa oleellista. Sama pätee myös silloin, kun tavoitteena on päästä vatsarasvasta eroon.

Jos perinteinen ”3 litraa vettä päivässä” tuntuu mahdottomalta, voisitko aloittaa siitä, että vaihdat yhden päivän limppareista tai energiajuomatölkistä isoon vesilasilliseen?

4) Tee muutama kyykky telkkaria katsoessa

Liikkumattomuus on varma tapa jatkaa ylimääräisten kilojen kerryttämistä vyötärölle. Kun haluat päästä vatsarasvasta eroon, on tärkeää katkaista liikkumattomuuden kierre.

Jos liikunta on jäänyt arjestasi kokonaan, ei se vaadi sen kummempaa, kuin muutaman kehonpainokyykyn tekemistä lempiohjelmani mainostauolla tai 10 minuutin kävelylenkin lisäämistä.

Kun pääset vauhtiin, on liikuntamääriä helppo kasvattaa pikkuhiljaa.

+ Mene aikaisemmin nukkumaan

Riittävä unen saanti tukee oleellisesti painonhallintaa. Jos nukut liian vähän, syöt enemmän ja epäterveellisiä ruokia, vastustuskykysi alenee ja mielialasi laskee.

Vatsarasvasta eroon ruokavaliolla

Jos liikunnan lisääminen omaan arkeen tuntuu haasteelliselta, on hyvä muistaa, että oikeanlaisella ruokavaliolla voidaan saada aikaan merkittäviä tuloksia, kun tavoite on päästä eroon vatsarasvasta.

Esimerkiksi vähähiilihydraattinen ruokavalio on useasti käytetty ruokavaliomalli rasvanpolttoon. Fitfarmin VHH-valmennuksessa pudotat painoa ja aloitat elämäntaparemontin rennosti. Helpot reseptit soveltuvat koko perheelle ja silmämääräinen ohjeiden noudattaminen riittää takaamaan, että rasva palaa.

Näin valmennettavamme onnistuivat pääsemään vatsarasvasta eroon ruokavaliolla:

Tutustu myös kattaviin tietopaketteihimme:

Vähähiilihydraattinen (VHH) ruokavalio

Ketogeeninen ruokavalio

Kun haluat päästä vatsarasvasta eroon, Fitfarmin huippuvalmentajat ovat tukenasi

Tiesitkö että meillä on yli 12 vuoden kokemus valmentamisessa? Jo sadat tuhannet suomalaiset ovat saaneet pysyviä tuloksia ja apua kestävään painonhallintaan valmennuksistamme. Mikset sinäkin siis onnistuisi avullamme?

Tutustu painonpudotusvalmennuksiimme ja lue lisää siitä, mitkä ovat verkkovalmennustemme konkreettiset hyödyt.

Lupaamme, että meidän avullamme jojoilu jää historiaan!

Lähteet: Haluatko maksaa liikuntaeduilla?