Laihduta syömällä oikein ja onnistu painonpudotuksessa

Eikö salitreeni kiinnosta ja pohdit, voisiko laihduttaminen onnistua pelkän ruokavalion avulla? Paljastamme heti, että kyllä voi!

Vanha sanonta: ”vatsalihakset tehdään keittiössä” pitää sikäli paikkaansa, että laihduttajan ruokavaliota noudattamalla on mahdollista päästä tehokkaasti tuloksiin. Jos haluat saada tietoa siitä, kuinka laihduttaminen ruokavaliolla onnistuu, kannattaa jatkaa lukemista. Tähän artikkeliin kokosimme kattavan tietopaketin laihduttajan ruokavaliosta.

Jos puolestaan haluat aloittaa heti, voit laihduttaa pelkällä ruokavaliolla esimerkiksi seuraavissa valmennuksissamme:

Tässä artikkelissa:

Laihduttaminen ruokavaliolla - ota perusasiat haltuun

Ennen kuin valitset itsellesi sopivan laihduttajan ruokavalion, on hyvä kerrata muutama perusasia. Pääsääntö on, että laihtuminen onnistuu, kun saat vähemmän energiaa kuin kulutat. Kalorimääriä ei saa kuitenkaan laskea liian alas. Tästä syystä laihduttajan ruokavalion tulee aina olla ammattilaisen suunnittelema. Näin varmistetaan, että saat kaikki tarvittavat ravintoaineet ja syöt riittävästi. Jos ryhdyt suin päin netistä löytämällesi tai kaverin kirjailemalle laihdutusruokavaliolle, voi riskinä olla, että ruokavalio on sinulle liian vähäkalorinen ja voi aiheuttaa haittaa muun muassa aineenvaihdunnallesi.

Laihduttajan ruokavalion tulee aina olla monipuolinen eikä liian vähäkalorinen. Ammattilaisen suunnittelemalla ruokavaliolla laihtuminen tapahtuu tehokkaasti ja turvallisesti.

Laihduttaminen ruokavaliolla ei tarkoita yksipuolista syömistä tai esimerkiksi pelkkää salaatin puputtamista. Voitkin syödä ihan tavallista, terveellistä ruokaa. Ruokavaliolla laihduttaminen perustuu siihen, että ruoan ja kalorien määrää säädetään ja samalla panostetaan ravintorikkaisiin raaka-aineisiin. Myös riittävä kuidun määrä on laihduttajan ruokavaliolla tärkeää. 

Säännöllinen ja riittävä syöminen ovat laihduttajan ruokavaliolla avainasemassa, sillä mitä suuremmalla kalorimäärällä laihdut, sen parempi.

Fitfarmin valmennuksissa saat aina huippuvalmentajan tuen laihduttamiseen. Valmentajat auttavat myös muokkaamaan ruokavaliota tarpeidesi mukaan, jos esimerkiksi ruokamääriä tai ateriarytmiä pitää soveltaa.

Herkullisia laihduttajan ruokavalioon sopivia aterioita.

Laihduta ruokavaliolla - näin onnistut varmasti:

1) Syö riittävästi

Jos haluat laihduttaa ruokavaliolla, tärkeintä on, että syöt riittävästi. Kun saat tarpeeksi ruokaa, aineenvaihduntasi toimii optimaalisesti ja tämä tukee laihtumista. Monet asiakkaistamme eivät meinaa uskoa, kuinka paljon laihduttajan ruokavaliolla syödään! Kun ruoka on ravintorikasta ja terveellistä, sitä on usein myös määrällisesti enemmän. Sinun ei tosiaankaan tarvitse kokea nälkää, jos haluat laihtua syömällä.

2) Syö säännöllisesti

Säännöllisestä ateriarytmistä kiinni pitäminen on yksi keskeisimmistä asioista laihduttajan ruokavaliolla. Kun tavoitteena on laihtua, tulisi päivän aikana syödä 4–5 tasapainoista ateriaa.

3) Syö monipuolisesti

Raikkaita salaatteja, smoothieita, jauhelihapihvit uunijuureksilla, kanapastaa, lohikiusausta – tässä vain muutamia esimerkkejä aterioista, joita syömällä voit todellakin laihtua.

Monipuolisuuden ylläpitämisessä tukee lautasmalli, joka on tutkitusti toimiva apu laihduttajalle. Lautasmallin mukaisesti puolet lautasesta täytetään eri värisillä kasviksilla. Kasvisten rinnalle valitaan noin oman kämmenen kokoinen annos proteiinia ja toinen kourallinen hiilihydraatteja kuten riisiä, pastaa tai perunaa.

Laihduttajan ruokavaliolla syödään siis ihan tavallista, monipuolista arkiruokaa.

Huippuvalmennuksissamme myös laadukkaista perusraaka-aineista valmistetut burgerit kuuluvat laihduttajan ruokavaliolle!

4) Aloita rohkeasti

Useimmiten laihduttamisessa on vaikeinta tehdä päätös aloittamisesta. Fitfarmin valmennuksissa ruokavalio-ohjeita on niin helppo toteuttaa, että laihdutusruokavalio solahtaa helposti osaksi jokaisen arkea – olit sitten vuorotyössä, toimistotyöntekijä, opiskelija tai kotona lasten kanssa. Saat käyttöösi selkeät raaka-ainelistat ja ateriamallit, joiden avulla koostat monipuolisia aterioita.

Valmiit ohjeet helpottavat muutoksen tekemistä, joten pääset laihduttamisessa nopeasti alkuun. Kun sitoudut laihduttajan ruokavalioon sovituksi ajaksi, saat varmasti tuloksia.

Jos sadat tuhannet suomalaiset ovat onnistuneesti laihduttaneet valmennuksissamme, mikset sinäkin onnistuisi?

Tutustu esimerkiksi Piiun ja Annikin upeisiin onnistujatarinoihin.

Lue myös, miksi laihduttamisen aloittamista ei kannata enää lykätä, jos vyötärölle on salakavalasti kertynyt ylimääräisiä kiloja.

Laihduttaminen ruokavaliolla onnistuu terveellisellä kotiruoalla, kuten herkullisella nautawokilla.

Tyypillisimmät harhaluulot laihduttajan ruokavalioon liittyen

Tuhannet suomalaiset lähtevät mukaan valmennuksiimme joka kuukausi, joten olemme tottuneet siihen, että painonhallinta ja laihduttaminen ruokavaliolla herättävät myös monenlaisia kysymyksiä ja harhaluuloja.

Laihdutus ruokavaliolla ei tarkoita:

 • Jatkuvaa nälkää
 • Yksipuolista ja mautonta ruokaa
 • Itsensä rääkkäämistä
 • Pussidieettejä

Sen sijaan aidosti toimivalla laihduttajan ruokavaliolla keskitytään:

 • Syömään säännöllisesti ja riittävästi.
 • Lisäämään lautaselle enemmän aitoja raaka-aineita ja vähentämään keinotekoisia ruokia.
 • Laittamaan ruokaa helpoilla ja nopeilla resepteillä.
 • Huomioimaan tasapaino: kun saat tarpeeksi kuituja, vitamiineja ja rasvoja, kehosi alkaa toimia oikein.
 • Löytämään omaan makuun sopivat ruoka-aineet.
 • Panostamaan vaihteluun – laihduttajan ruokavalio ei ole pelkkää salaatin syömistä!

Meidän valmennuksissa laihduttajan ruokavalio otetaan haltuun kehoa kuunnellen ja arkijärkeä käyttäen. Kun syöt riittävästi, monipuolisesti ja säännöllisesti, ruokavalion noudattaminen 80/20-periaatteella todennäköisesti riittää tavoitteiden saavuttamiseen.

Mitä laihduttajan ruokavaliolla syödään?

Laihduttajan ruokavaliolla on tietyt ateriat, jotka on tärkeää syödä. Valmennuksistamme saat tarkat ohjeet, mitä syödään ja kuinka paljon. Tyypillisesti laihduttaminen ruokavaliolla tarkoittaa sitä, että syöt 4–5 ateriaa päivässä.

Laihduta ruokavaliolla Fitfarmin huippuvalmentajien tuella!

Jos tämän artikkelin ohjeet laihduttajan ruokavaliosta vaikuttavat sinusta hyvältä, kannattaa harkita valmennuksiimme osallistumista.

Voit laihduttaa pelkällä ruokavaliolla esimerkiksi näissä valmennuksissa:
 • Superdieetti - Suomen suosituin painonpudotusvalmennus
 • KETO49® - Tehokkaasti tuloksia ketogeenisellä ruokavaliolla
 • VHH - Lempeämpi vaihtoehto laihdutukseen ja pysyvän elämäntapamuutoksen tekemiseen 

Tutustu myös verkkovalmennuksen konkreettisiin hyötyihin ja lue kattava laihduttajan oppaamme.

Herkullinen kattaus terveellisiä ruokia, joiden avulla laihduttaminen ruokavaliolla onnistuu.

Oletko kovin stressaantunut? Elämäntapamuutokseen keskittyvä valmennus voi olla parempi vaihtoehto pelkällä ruokavaliolla laihduttamiselle!

Jos sinulla on elämässäsi menossa tällä hetkellä paljon erilaisia asioita, ja olet stressaantunut ja kiireinen, on tarkka dieetti todennäköisesti huono idea. Tällöin fiksuinta on aloittaa stressittömämmin, keskittymällä muun muassa annoskokoihin ja kasvisten lisäämiseen. Toisinaan se, mitä vaaditaan ennen laihduttajan ruokavalion aloittamista, on vain keskittyä lepäämään enemmän.

Elämäntapavalmennuksessa ei oteta stressiä annosmääristä tai kaloreista, vaan opitaan ravinnon, liikunnan ja hyvinvoinnin tasapainosta. Elämäntapamuutoksen tekeminen ei ole varsinaisesti laihduttamista, vaan tavoitteena on löytää pysyvästi uusia tapoja. Toki elämäntapamuutos usein vaikuttaa myönteisesti myös painoon.

Kun sinulla on hyvä pohja muutokselle, voit lähteä laihduttamaan ruokavaliolla paremmin mielin.

Tutustu Elämäntapavalmennukseemme!


Haluatko maksaa liikuntaeduilla?