Helppo taukojumppa

Etsitkö uusia taukojumppaliikkeitä? Tämä valmentaja Roosa Koistisen lyhyt, mutta tehokas taukojumppa sisältää 7 helppoa liikettä, joilla aktivoit koko kehosi saaden varmasti lisäenergiaa päivääsi! 

Liike 1: Rannekierrot

Istu mukavassa asennossa. Risti kätesi edessäsi ja kierrä sitten ranteitasi myötä- ja vastapäivään. Voit ajatella piirtäväsi kahdeksikkoa kämmenilläsi. Toista 10 kertaa/puoli.

Liike 2: Ranteen ojennus ja koukistus

Jatka istumista hyvässä asennossa. Ojenna käsivartesi suoraksi eteesi. Koukista nyt ranteitasi avaamalla kämmenesi eteenpäin itsestäsi poispäin ja ojenna ranteitasi puristamalla sitten kämmenesi nyrkkiin alaspäin. Toista 10 kertaa.

Liike 3: Sormillenousu

Siirry konttausasentoon. Nouse sitten sormiesi päälle nostamalla kämmeniäsi lattiasta itseesi päin ja laskeudu sitten takaisin kämmeniesi päälle. Huomioi hyvä ja ryhdikäs asento sekä että pääsi on selkärankasi jatkeena. Toista 10 kertaa.

Liike 4: Rangankierto

Jatka konttausasennossa. Kierrä nyt rankaasi kurkottamalla vuorotellen oikeaa ja vasenta kyynärpäätäsi kattoa kohden. Seuraa katseellasi liikutettavaa kättä. Huomioi, että lantiosi pysyy paikallaan ja liike tapahtuisi rintarangasta. Toista 10 kertaa/puoli.

Liike 5: Ni-ha -kierto (niska-hartia -kierto)

Palaa takaisin istuma-asentoon. Kierrä nyt päätäsi rauhallisesti myötä- ja vastapäivään puoliympyrän muodossa. Voit ajatella, että lasket ensin esimerkiksi oikeaa korvaasi oikeaa olkapäätäsi kohden, sitten leukaasi rintaa kohden ja taas vasenta korvaasi vasenta olkapäätäsi kohden. Toista 10 kertaa/puoli.

Liike 6: Lonkan kierrot

Jatka istuma-asennossa. Nojaa sitten käsilläsi taaksepäin ja koukista jalkasi. Lähde sitten kiertämään lonkkiasi painamalla vuorotellen oikean ja vasemman polven sisäsyrjää lattiaa kohden, samalla siirtäen painoa pakaralta toiselle. Palaa keskiasentoon ja toista toiselle puolelle. Toista 10 kertaa/puoli.

Liike 7: Takaketjun venytys ja aktivointi

Nouse seisomaan. Kumarru nyt suoralla selällä ja suorilla jaloilla eteenpäin noin 90 asteen kulmaan viemällä takapuoltasi pitkälle taakse. Kurkota samalla kätesi suoraan eteesi vartalosi jatkoksi. Palaa sitten takaisin lähtöasentoon laskemalla käsivartesi ja suoristamalla selkärankasi. Toista 10 kertaa.

Voisit olla myös kiinnostunut: Nopea venyttely koko vartalolleHaluatko maksaa liikuntaeduilla?