Paljettimekkoja, kilisteltävää ja buffetpöytiä! Pikkujoulut työ- tai kaveriporukan kesken ovat mahtava tapa nauttia joulun odottelusta hyvällä porukalla.

Yhdet, tai kahdetkaan pikkujoulut eivät kaada syksyllä kovalla työllä hankittuja tuloksia mihinkään, mutta entä jos käy niin, että pikkujoulukausi pamahtaa päälle marraskuun alussa ja samalla hurlumheillä mennäänkin sitten uuteen vuoteen asti. Tammikuussa nuollaan haavat ja lähdetään uuteen vuoteen siipi maassa. Miten tämän voisi ehkäistä ja selvitä pikkujoulukaudesta mahdollisimman vähin vaurioin?Arki.Vaikka juhliminen on ihanaa, arki on kuitenkin parasta. Siirry juhlien jälkeen takaisin normaaleihin arkirutiineihin mahdollisimman pian. Vaikka olisi tullut valvottua ja kebab vetäisi puoleensa, pyri palaamaan arkijuttuihin nopeasti. Tämä EI tarkoita sitä, että lähdet juhlien jälkeen katumus-hiit-verenmakusuussa-sykelenkille tai tekemään maksimeita salille, vaan sitä, että palaat perusarkeen ruokien ja treenien suhteen sitten, kun olo on valvomisen yms. jälkeen normaali.Alkoholi.Suomalaiseen juhlakulttuuriin kuuluu vahvasti alkoholi, tahdoimme sitä tai emme. Mieti kuitenkin, voisitko juhlia ilman alkoholia? Juhlatunnelma muodostuu ennen kaikkea ystävistä ja yhteisestä ajasta, ja tästä voi nauttia ihan yhtä hyvin ilman alkoholiakin.

Jos kuitenkin juhliin on kuulunut alkoholia,katso ettei tissuttelu jää päälle. Alkoholin toistuva käyttö pienissäkin määrin häiritsee mm. aineenvaihduntaa ja unta.

 

Armollisuus.Jos heräät juhlien jälkeisenä aamuna morkkikseen, ravista tämä olo olkapäiltäsi saman tien. Älä rankaise itseäsi juhlimisesta, vaan nosta leuka pystyy ja lähde hyvillä mielin eteenpäin.Haluatko maksaa liikuntaeduilla?