Etenkin pienten lasten vanhempien suusta kuulee usein sitä, että omasta hyvinvoinnista ei ehdi pitää huolta, koska työt, lapset ja muu arki vie kaiken ajan ja energian. Totta tämäkin, että aika on kortilla ruuhkavuosien kanssa suhatessa, mutta mitä asialle voisi tehdä? Tässä muutama vinkki oman hyvinvoinnin edistämiseen:

 

Hyppää mukavuusalueen ulkopuolelle.

Mieti omia liikuntatottumuksiasi avoimin mielin. Jos aikaa ei tunnu löytyvän vanhoihin harrastuksiin, voisitko kokeilla uusia lajeja? Esimerkiksi koko ikänsä jääkiekkoa harrastanut saattaa passivoitua liikunnan suhteen täysin, kun aikaa rakkaalle harrastukselle ei enää löydykään vanhaan tapaan. Koetaan, että jos ei pystytä tekemään sitä, mitä on aina tehty, ei tehdä sitten mitään. Vaikka kävelylenkit vaunujen kanssa tai kotitreeni lasten mentyä nukkumaan ei olisi ihan se ykkösvalinta, ne ovat kuitenkin loistavaa treeniä.

  

Käytä tyhjäkäynti hyödyksi.

Jos viikkoon kuuluu harrastuksiin kuskaamista tai muuta odotteluaikaa, käytä tämä hyödyksi sen sijaan, että odottelisit älypuhelinta räpläten. Jos lapsi on tunnin treeneissä, ehdit hyvin lenkille tai tehdä vaikka treenin oman kehon painolla läheisessä puistossa.

  

Suunnittele syömiset

Jotta ruuanlaittoon ja kaupassa käyntiin ei kuluisi arkena liikaa aikaa, koko perheen syömiset kannattaa suunnitella mahdollisimman hyvin etukäteen. Suosi laatikoita, keittoja ja muita sellaisia ruokia, joita voit tehdä ison satsin kerralla. Ja jos haluat noudattaa tarkkaa ruokavaliota, voit hyvin mitata näistä isoista satseista tarkastikin sopivat annokset.

  

Lisää arkiaktiivisuutta.

Hyötyliikunta ei kuulosta mediaseksikkäältä, mutta sillä on suuri vaikutus hyvinvoinnin kannalta. Pyri liikkumaan arjen askareissa niin paljon kuin mahdollista. Kävele tai pyöräile töihin jos mahdollista, käy kävellen kaupassa ja ota lehtien haravointi kuntoilun kannalta. Aktiivisuutta kertyy näin aivan huomaamatta.Haluatko maksaa liikuntaeduilla?